Philips-Dual eksperiment

Philips-Dual eksperiment

PostPostao/la davorin » Sub vel 15, 2014 10:36 am

Lijep i dopadljiv zvuk malog širokopojasnog Philips-ovog zvučnika AD7063/M8 sam odlučio iskoristiti pa sam mu dodao "pojačanje" u području niskih frekvencija. Imao sam od ranije par bas zvučnika izvađenih iz kutija DUAL-CL161 odlično očuvanih od 10", nazivne snage od RMS=25W i vrlo niske rezonantne frekvencije (~30Hz). Dodao sam skretnicu od 6dB/oct sa rezom na 180Hz (Butterwort), ali su vrijednosti elemenata neuobičajene zbog impedancije bas zvučnika od 5 Ohma. Philipsov zvučnik ima impedanciju od 8 Ohma i prilično visoku efikasnost (~92dB/1W/1m), pa sam bas zvučnik (88dB/1W/1m) smjestio u prikladnu TL-kutiju s ciljem linearizacije niskih frekvencija (konstruiranu prvobitno za Lowther-DX seriju zvučnika). Za moj ukus Philpsov zvučnik odlično prenosi i najviše frekvencije i mislim da mu ne treba nikakav super-tweeter, ali kako ih ja sve slabije čujem, moram sistem isprobati pred mlađim osobama za konačnu odluku o njegovoj ugradnji.
Sve je za sada u kutijama za eksperimente, ali rezultati su dobri pa se možda odlučim i na izradu koja bi estetski odgovarala kvaliteti zvuka.
http://www.quarter-wave.com/Project04/E ... esign.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

Vrati se na: Zvučnici