projekt sale

projekt sale

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub srp 29, 2017 10:39 pm

da bi se godisnji odmor iskoristio na za to predviđen nacin :D jedan mali projektic koji je vec dugo na cekanju
iako mozda ce se ciniti jednostavan jedan je od tezih kojih sam radio...
prvo trebalo je osmislit zvucnike za prostor koji jednostavno nije predviđen za njih...
drugo trebalo je osmislit zvucnike da se svide buducoj vlasnici ( mojoj sestri :twisted: ) koja mijenja ideje i zelje neprestalno
zvucnici su trebali zadovoljiti sljedece kriterije
-biti nesto nikad jos viđeno... ( o tome vi tiho... :shhh: ;) )
-zadovoljiti feng shui kuce
-biti u skladu s bojama kuce
-biti gotovo besplatan
-a kako svira o tome nije bilo rijeci... :doh:
zvucnici su dobili ime po suprugu , covjeku od iznimne dobrote i strpljenja kojemu se malo reci divim :clap: :mrgreen:

koristit cu jedan driver koji sam dobio prije nekoliko godina i smjestit ga u voigt-ov pipe
bas srednjetonac iz Monitor Audio GR10 BR kutija ,gotovo novi 6.5 inch driver male osjetljivosti,kvalitetno građen dobre i cvrste membrane i malo modificiran ( dodana kalota umjesto siljka ) kutijama cu morat dodat visokotonac , koj jos ne znam ( to ce diktirat sto bude dostupno i jeftino ) a rez biti ce na vise nego inace 3500 Hz
voigt pipe sam odabrao jer je samostojeci zvucnik, uspio sam ga sklepat od raspolozivog mediapana ( kombinacija od 16 i 18 mm ) podatke od zvucnika nemam tako da sam uzeo duzinu 1/4 vala od 50 Hz , Sd ce se kretat oko 140cm* ostalo vise manje se zna kako ide
neke probe sam vec radio i mislim da ce bit prihvatljivo :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

Re: projekt sale

PostPostao/la pamook » Ned srp 30, 2017 8:18 am

...ja ti mogu poslat par ovih sa slike, zadovoljavaju trazene parametre da su dostupni i jeftini (jeftiniji ne mogu bit :D ) pa ako ispune zvucna ocekivanja - dobro, ako ne, ope dobro... samo javi :obscene-drinkingcheers:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Zmajz » Ned srp 30, 2017 9:06 am

Koji ti smetaju od ovih na slici - širokopojasni ili visokotonci, ili oboje? Ja zainteresiran, dok Pao još spava!!!
P.S. OK, MST 60 mogu nabaviti lokalno, ali ove širokopojasne si mi maznuopred nosom dok sam ja premišljao, danas ću - sutra ću....
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la pamook » Ned srp 30, 2017 9:14 am

samo MST-50 mi smetaju, ovi drugi nipošto :mrgreen:

naravno, ako ti jedan par MST-50 moze zalijeciti dusevnu bol oko Fostexa, samo javi :D
pamook

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned srp 30, 2017 9:18 am

Zmajz napisao:Ja zainteresiran, dok Pao još spava!!!

kad se nesto dijeli Pao nikad ne spava !! :character-oldtimer:

pamook hvala na ponudi, zainteresiran za visokotonce iako trebao bi probat.. mozda ce mi bit previse osjetljivi ( al i to se da rijesit )
ako pasu odkupim ako ne vratim
Pao Pepeo

PostPostao/la pamook » Ned srp 30, 2017 9:48 am

nabaci adresu na PM, a o otkupu nema ni govora....
pamook

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon srp 31, 2017 11:27 pm

kutije sam prosao s malo filca prednju i straznju i koristio sam malo spuzve za dno
na sredinu bocnih stranica zakucao sam par kuka, kasnije cu ih povezat spagom tako da mi drze onu bijelu damp vunu na pocetku-vrhu zvucnika :mrgreen:
napravljen je i handmade polopac i upustena je prednja strana za zvucnike ( pamook kako vidis cekao sam... :mrgreen: )
i da naj vaznije... kutije zatvorene i zaljepljene sutra se stuka i brusi
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri ruj 20, 2017 9:52 pm

mislim da je bio prvi ili drugi srednje kad je izasla ova stvar , tada sam bio LUD za timo mass-om a kako vidite jos uvijek osto ( i za njim i opcenito ) :doh: :mrgreen:
Watch on youtube.com
" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
tu se treba samo napomenut-savjeovati da kad se nesto isara svakojakim bojama kao u mom slucaju ( poliuretan plava + hemerlite +akril ostalo, a ima i flomastera ) zavrsni sloj da se laka na vodenoj bazi da sve zastiti. To iz razloga jer nije agresivan i ne otapa druge boje ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la drazenK » Sri ruj 20, 2017 11:03 pm

A joj..
Lud ti je sister..
drazenK

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet ruj 21, 2017 12:06 am

ufff... :occasion-partyblower: sad je jos luđa... :D
a lijepo sam je pito... hoces lijepe sexy crne zvucnike ili da nesto nacrtam... eto :mrgreen:
Pao Pepeo

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici