Logitech Z906

Logitech Z906

PostPostao/la Radoznali » Pon lip 08, 2020 2:59 pm

Pozdrav svima,
iskreno se nadam da ovdje postoji netko stručan tko će znati objasniti koje su mi daljnje opcije. Imam Logitech Z906 zvučnički sustav koji je opremljen kojekakvim ulazima. Ono što je moj trenutni problem je što taj sustav ne zna dekodirati novije standarde DTS-a i Dolby-a. Ima optičke ulaze, koaksijalni, analogni (za spajanje na računalnu zvučnu karticu) i tako dalje. Želim nabaviti BlueRay player no svi playeri danas podržavaju novije DTS i Dolby načine kodiranja . Zna li netko kako da to dvoje međusobno povežem, a da zvučnici rade u 5.1 modu? Ako postoji neki pretvornik iz digitalnog audio signala u analogni kupit ću ga, nije problem, ali moram znati koji kako bi dobio ciljani 5.1.

Lijep pozdrav svima i hvala unaprijed na korisnim informacijama.
Zadnja izmjena: Radoznali; Pon lip 08, 2020 4:27 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Radoznali

Re: Logitech Z906

PostPostao/la SaWa » Pon lip 08, 2020 3:16 pm

Ako je to ovo...https://www.links.hr/hr/zvucnici-logite ... -100503244

onda imaš sve moguće kombinacije spajanja...i analog i digital!
SaWa

PostPostao/la Radoznali » Pon lip 08, 2020 3:47 pm

Bok, hvala ti na odgovoru no i dalje ne znam na koji način povezati BlueRay i ove zvučnike. Radi se o različitom kodiranju signala playera i zvučnika. Mogu ih spojiti i analogno, ali tada trebam neki pretvornik koji će to uredno pretvoriti u analogni signal, ali mora biti 5.1. Nije problem upiknuti optički kabel u player i u zvučnike, ali tada ne rade u 5.1 jer se međusobno ne razumiju, a ovi zvučnici imaju automatsku detekciju DTS-a i Dolby signala i ne postoji mogućnost da im ručno odaberem što želim. Dovedem li im signal koji ne mogu dekodirati uzalud sve.
Radoznali

PostPostao/la yoke » Pon lip 08, 2020 5:15 pm

Ako se ne varam, taj z906, ima i 6 analognih ulaza (5.1) sto znaci da bi na to mogao spojiti analogni izlaz sa blueray playera....
Samo trebas naci player koji ima 6 analognih izlaza.
Tako bi player odradio dekodiranje i analogni izlaz poslao na zvucnike...
yoke

PostPostao/la Radoznali » Pon lip 08, 2020 9:12 pm

To bi bilo super, no malo se bojim da mi je izbor takvih playera između jadan i nikakav. A zna li netko za neki dobar konverter iz HDMI-a u analodni RCA ili 3.5mm, svejedno. Našao sam neki na AliExpress-u, ali ne znam zna li dekodirati novije DTS i Dolby signale. Ako netko zna za pretvornik koji to pouzdano može bio bih zahvalan.
Radoznali

PostPostao/la pamook » Pon lip 08, 2020 9:36 pm

Radoznali napisao:Bok, hvala ti na odgovoru no i dalje ne znam na koji način povezati BlueRay i ove zvučnike. Radi se o različitom kodiranju signala playera i zvučnika. Mogu ih spojiti i analogno, ali tada trebam neki pretvornik koji će to uredno pretvoriti u analogni signal, ali mora biti 5.1. Nije problem upiknuti optički kabel u player i u zvučnike, ali tada ne rade u 5.1 jer se međusobno ne razumiju, a ovi zvučnici imaju automatsku detekciju DTS-a i Dolby signala i ne postoji mogućnost da im ručno odaberem što želim. Dovedem li im signal koji ne mogu dekodirati uzalud sve.

...moguće da sam kompletno u krivu - ali,

nedavno me frend zvao da je kupio novi Philips TV i sad ga zaeebava veza TV - receiver, receiver je starijeg tipa, nema HDMI... nece dekodirat DTS, AC3, sve je isključivo dvokanalno, stereo...

malo sam išao čitati oko toga, pa se ispostavilo da postoji nešto što se označava "ARC" (audio return channel), i to radi preko digitalije (coax ili optika) bez frke... znaci ti pojacavas signal na TV-u a receiver (ili soundbar) "prati" to svojim volume kontrolom... i sve bilo ok dok je bila stara plazma i taj receiver, a promjenom na novi TV, banana, samo dvokanalno...

ispostavilo se, o divote - da je taj "ARC" čest gost na uređajima, i postoji nekakva obaveza implementacije istog u nove uređaje, ali nije definirano u kojoj mjeri mora biti prenosno - odn. proizvođačima je ostavljeno na volju da li će implementirati samo AAC (dva kanala, stereo) ili puni DTS, AC3... preko toga ne ide, specifikacija SP/DIF ne dozvoljava ništa preko toga (ne možeš progurati DTS-MA recimo ili ATMOS kroz SP/DIF koaks ili optiku).. znači, max. 5.1 ide kroz digitaliju ali moguće da ti sam uređaj (u ovom slučaju player) - ne pušta preko SP/DIF-a ništa preko 2 kanala :P ... glupavo, ali nije nemoguće...nažalost....

trebalo bi probati s drugim playerom, za provjeru... ili ići HDMI-jem na TV pa optikom na zvučnike, ali tu je opet taj "ARC" ugrađen u TV, pa ni tu nisi siguran... ili ići HDMI-jem na TV, a optikom drito na zvučnike....

navodno bi novi(ji) uređaji trebali biti opremljeni s "ARCpro" verzijom tog divnog dodatka, koji bi trebao moći propustiti i novije DTS-MA ili ATMOS podatke, ali isključivo kroz HDMI, naravno...

probaj kombinirati "putanju" signala, kroz TV, mimo TV-a, koaks, optika... analog ti uvijek ostaje na kraju....

divna je to jedna bara oko toga tko će jeftinije, i uopće nema mulja :lol: :twisted:

sretno :)
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Pon lip 08, 2020 9:43 pm

...da, ono što sam u konačnici htio reći :lol: :lol: :lol: :lol: - pogledaj u "postavkama" zvučnika, ako takvo nešto uopće postoji, da li se može isključiti taj ARC :think: ... e, to sam htio reći.... :P

/edit - naravno, pogrešno sam napisao - pogledaj da li se može dotični isključiti u postavkama playera.... moguće time omogućiš i "klasičan" SP/DIF koji propuca 5.1 bez frke
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la yoke » Pon lip 08, 2020 9:50 pm

https://www.ronis.hr/blu-ray-player-int ... 1/product/" target="_blank

U medjuvremenu evo jedan player sa analognin izlazima :mrgreen:
Ne znam jel u budjetu....
yoke

Vrati se na: Zvučnici