Wharfedale diamond 230 - dorada, promjena ožičenja

Wharfedale diamond 230 - dorada, promjena ožičenja

PostPostao/la Zoran » Ned tra 03, 2022 8:07 am

Jutro. Navedene zvučnike imam cca 1g. Od kada sam ih spojio sa Denon sistemom 1500ae, sve je sjelo savršeno. Ali kopka me kako bi bilo da zamijenim unutarnje ožičenje. Isplati li se to raditi, a i sa kojom žicom? Qed žica mi je dostupna, odlićna i dobra cijena. Što mislite o tome?
Zoran

Re: Wharfedale diamond 230 - dorada, promjena ožičenja

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned tra 03, 2022 9:45 am

Pozdrav Zoran :greetings-waveyellow:
ja se takvim stvarima ne bi opterecivao... :whistle: jedino kad bi tocno znao sto i zasto se mijenja
uzivaj u zvuku kako je :D
Pao Pepeo

PostPostao/la Zoran » Ned tra 03, 2022 10:03 am

Hvala. Slažem se s Vama. To mi je bila ideja, onako iz dosade,da nešto unaprijedim, još detaljniji zvuk, iako sam oduševljen i s ovim, a ne znam što bih dobio iz toga
Zoran

PostPostao/la pinco » Ned tra 03, 2022 11:27 am

Zoran napisao:Hvala. Slažem se s Vama. To mi je bila ideja, onako iz dosade,da nešto unaprijedim, još detaljniji zvuk, iako sam oduševljen i s ovim, a ne znam što bih dobio iz toga

Iako se audiofili neće složit, realno nećeš dobit ništa komadon žice. Slušaj i uživaj.
pinco

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 03, 2022 11:34 am

U teoriji više bi se dobilo zamjenom elemenata u skretnici sa nekima bolje kvalitete,pogotovo ako su stavili vulgaris bipolarne elektrolite,ali to je sve sada igranje i osluškivanje nijansi. Možeš utući para i para a ne dobiti nikakav čujni pomak.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » Ned tra 03, 2022 1:31 pm

Khadgar2007 napisao:U teoriji više bi se dobilo zamjenom elemenata u skretnici sa nekima bolje kvalitete,pogotovo ako su stavili vulgaris bipolarne elektrolite,ali to je sve sada igranje i osluškivanje nijansi. Možeš utući para i para a ne dobiti nikakav čujni pomak.

Koliko sam uspio skužiti po slikama skretnice sa neta zvučnik već ima folijske kondenzatore u seriji s visokotoncem. Zamjena elektrolita u paraleli s midbasom je sumnjive isplativosti. Vrijednosti su malo veće pa su i folijiski kondenzatori skuplji, a efekt je vrlo mali ili nikakav. Eventualno bi se nešto moglo dobiti zamjenom zavojnica sa željeznom jezgrom koje su u seriji s midbasom onima bez jezgre (zračnim). Tu treba paziti da omski otpor zavojnica ostane barem približno isti (veći presjek žice) pa takve zračne zavojnice opet neće biti jeftine. I onda se opet postavlja pitanje isplativosti pothvata. :D
Mislim da su jednostavno današnji komercijalni zvučnici te klase optimirani po svim parametrima (drajveri, kutija, skretnica) tako da ako se želi neki stvarni pomak više se isplati kupiti neke skuplje/bolje zvučnike.
joe dalton

PostPostao/la Zoran » Ned tra 03, 2022 6:27 pm

Hvala na odgovoru. Mislim da sve ostaje kako je. Hvala na savjetu
Zoran

PostPostao/la Cindra » Ned tra 03, 2022 7:54 pm

Cindra

PostPostao/la Fantocci » Sub tra 09, 2022 12:13 pm

Ovaj na Diy audiu je napisao romane a nijedne sheme nije dao.
Wharfedale je prilično ozbiljna tvrtka (možda još više sad, kad je u kineskom vlastništvu) i sigurno su sve optimizirali do krajnosti. Teško da češ nešto značajno ispraviti.
Fantocci

Vrati se na: Zvučnici