Postao/la midruzin » Pon tra 22, 2013 7:57 am
Zvučni utisci :
Napominjem da sam stigao usvirati samo 6P7S (oko 50 sati rada), a ne i 6BG6-GA (oko tri sata rada, samo za uštimavanje radnih točaka), pa ću o ovoj drugoj nešto više poslije njenog dužeg usviravanja. Pojačalo je proradilo od prve na moje veselje i trebalo mi je dosta vremena da optimiziram radne točke uz Davorinove upute. Odmah se pokazalo da se pobudna i izlazna cijev jako dobro slažu. Zvuk 6P7S me je jako ugodno iznenadio, stvarno ima u sebi nešto posebno, po riječima mnogih naših i stranih samograditelja. On je puno otvoreniji od svih lampi koje sam do sada slušao. Linearan je po cijelom zvučnom opsegu. Nije ni pretaman, ni presvjetao, ni pretvrd, ni premekan (Precednik bi rekli: taman za vuho makar i potumplano). Vrlo ugodni i dobro definirani basovi, kristalno čisti srednji i visoki, bez neke oštrine u zvuku. Svaki detalj se čuje. Preciznost i dinamika odlična. Reprodukcija ženskih i muških vokala, klavira, gitare, orgulja, harmonike, violine, viole i svih duhačkih instrumenata, jednostavno prekrasna! Imate utisak kao da svi su tu u sobi pored vas i miluju vas po uhu. Zvuk udaračkih instrumenata kao što su bubnjevi, udaraljke, činele, metlice i dr. prenosi vrlo živo, temperamentno, transparentno, precizno i vjerno. Kod ritmičkijih melodija, noge vam jednostavno počinju same od sebe cupkati. Stereo slika je odlična. Sad mi je jasno zašto su mnogi konstruktori i samograditelji cijevnih pojačala zadržali svoj SE amp sa 6P7S, 807, 6BG6 u triodi za kućno slušanje, nisu ga prodali. Tako će biti i sa mnom. To je amp bez mana, osim što kod mene, zbog manje veličine mojih izlaznih trafoa nema izraženih onih najdubljih basova, ali zato ovaj veći dio bas područja koji pokriva, svira jednostavno izvanredno, čisto, ugodno i dinamično. Amp za svaku preporuku svim samograditeljima, jer za relativno mali novac dobiješ vrhunsku kvalitetu zvuka. Javit ću se kad ga istestiram na 91dB zvučnicima i sa jačom 6BG6-GA lampom, pa da vidim kakav ću zvuk dobiti.