Cijevi,cijevi...

ON topic

Re: Cijevi,cijevi...

PostPostao/la costic » Pon pro 30, 2013 5:49 pm

Dragi moji,evo inicijalne sheme koja mi je bila vodilja i osnova za izradu pločice.
Napajanje sam napravio svoje a izlazni audio dio sheme gdje možete vidjeti relej je izostavljen jer se pokazalo u praksi da je to totalno nepotreban sklop koji se može izbjeći a što manje đinđi na putu signala to bolje.Nadam se da se slažete s time.
Nažalost konaćnu verziju sheme nemam jer sam ju usput modificirao kad sam crtao pločicu tako da eventualno mogu staviti nacrt pločice (dvostrana štampa) koju sam također sam izradio.

LS24.JPG

Nadam se da sam bar malčice zadovoljio vašu glad za unutrašnjosti.
Prvom prilikom slijede slike uređaja iznutra.

Još jedno...vidim da vas sve plave ledice boldu u oči.
Svojedobno, kako sam već pisao, imao sam priliku nabaviti povoljno baš takve pa mi je bilo bez veze otiči u trgovinu da kupim neke druge a ovih sam imao u izobilju. Ja sam osobno više za crvenu i bijelu boju .
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: costic; Uto pro 31, 2013 4:37 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
costic

PostPostao/la sonny » Pon pro 30, 2013 7:27 pm

Shema napajanja ( druga slika ) je ružno i još koliko vidim pogrešno ( IRF ) nacrtana... Samo zbunjuje protivnika...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la costic » Pon pro 30, 2013 8:07 pm

Da, nije baš neka shema ali to je jedino što sam iskopao među papirima jer ja sam sve radio više-manje odmah na nacrtu pločice. Pa zar je to toliko važno?
costic

PostPostao/la costic » Pon pro 30, 2013 8:17 pm

Moja je "greška" iliti ljenost što ja slabo dokumentiram u smislu izrade nacrta u nekom od programa namijenjenih za to jer mi je u trenutku inspiracije to gubljenje vremena.Ako radi super a ako ne ponovim postupak.Ono što dokumentiram su finalni izgledi štampanih pločica i kutije jer mi je to bitno a ako i trebam nešto servisirati (a do sada baš i nemam takvo iskustvo) onda otvorim nacrt pločice gdje mi je to puno vidljivije (bar meni).
Ja nisam od onih tipova koji stvari kupljenje po ebayu i raznoraznim trgovinama kitova sklapam u neke gotove ili polugotove kutije a dokumentiranje procesa proizvodnje me nikada nije zanimalo jer meni je bitan finalni proizvod a ne da se moram hvaliti kako sam baš ja to radio i na koji način.Ako netko i misli drugačije to je njegov problem a ne moj a ako se nekom i ne sviđa moj uradak to me baš i ne dira jer ja prvenstveno sve što radim to radim za svoj gušt i za sebe i prvenstveno mi je bitno da je meni ok i da radi bar približno onako kako sam si ja to zamislio.A da udovoljim vama, dragi moji hifisti, kopao sam po furdi papira i fileova da bar nešto pošaljem iako i sam znam da je to sve bez veze i nije baš nešto. Ako vas toliko zanima unutrašnjost dobit će te ga...uskoro..ili bar izgled pločica u Aresu.
costic

PostPostao/la davorin » Pon pro 30, 2013 8:18 pm

costic napisao:... Pa zar je to toliko važno?

Mislim da je važno ukoliko se rad predstavlja u rubrici KOMPLETNI PROJEKTI, dok bi ista prezentacija bila dostatna u rubrici BRBLJAONICA-SVE ŠTO IMA VEZE SA... .
Šema samog ispravljača nema nikakvog smisla i nije mi zapravo jasno jeli takva dobijena od tvorca šeme (ili prodavača kita) ili samo krivo nacrtana rekonstrukcijom gotovog ispravljača?!
davorin

PostPostao/la tubeman » Pon pro 30, 2013 9:36 pm

Predlažem malo usporavanje.
Bojim se da će ovim tempom costic brzo odustati od foruma :(
Gledam ovih nekoliko postova (ukupno 9) i vidim puno samouvjerenosti, možda želju da se ovdje nešto proda.
Ispričavam se ako griješim, i htio bih da griješim.
Bojim se da su to "domaći" shvatili još ozbiljnije jer osjećam ozon od iskri u zraku.
Zato predlažem (nije samo u ovom slučaju) , kao što je i Davorin napisao da buduće teme koje nisu dobro dokumentirane i dovedene do kraja opišeš u nekoj drugoj rubrici.
Nitko ne traži šeme i slike zbog toga što je nesretan zbog toga ili želi "krasti" nečije dragocjeno znanje, već želimo biti ozbiljan (koliko god je to moguće) forum kojeg nećemo krcati s neispravnim šemama i mistifikacijama.
Razumijem da je u pozadini UVIJEK neka želja za tezgom, ali pokušajmo biti maksimalno ozbiljni.
Čemu inače spominjanje "lošijih uređaja za 1600$" i skrivanje šeme, ne usuđujem se reči podmetanje neispravne.
Kao što si vidio, to ovdje baš i ne prolazi.
Druga stvar je da ovdje nitko nikome NE ŽELI i NE MOŽE ništa prodati jer nitko nije zadivljen tvorničkim uređajima od 100.000 nečega ili skupljim.
Ovdje će ljudi jedni drugima pomoći, pokloniti štogod, možda nešto zamijeniti, ustupiti za nabavnu (uglavnom puno nižu) cijenu, ali prodaja je ovdje uglavnom strana riječ (barem u komercijalnom smislu),
Za to treba odabrati neki drugi forum gdje se takve stvari lakše puše.
To što ispada da se zadirkujemo, možda čak i vrijeđamo, je isključivo stoga što se večina nas osobno poznaje s razno raznih skupova, druženja koja su izrodila i kućne pohode pa si to možemo priuštiti a da se nitko ne uvrijedi.
Ovako, kada se upadne i već nakon prvog posta nitko ne zna što bi mislio, neće biti sreće, unatoč tome što osjećam da se ima što reči.
Forumi su, kao što je netko već rekao, poput krčme. u koju ulaze svakakvi ljudi.
Neki zbog konobarice, neki zbog društva, treći se zajedno kartaju, četvrti napiju i to je sve skladno dok ne upadne "nepoznati" pijanac koji galami.
Takav brzo i ode ili ga otjeraju, ali poremeti postojeći sklad :) :) :)

Dakle, predlažem da buduće "projekte", ako ih želiš objaviti među gotovim projektima, dobro dokumentiraš, napraviš slike, objasniš detalje.
Pri tome tu mora biti samo krajnja, ispravna šema uz opis eventualnih problema.
Ovdje ima mnogo onih koji ne surađuju aktivno, već samo upijaju ne bi li i sami nešto pokušali sami napraviti. Zato moramo biti maksimalno tolerantni prema njima i ne dovoditi ih u nedoumice.

U suprotnom će i ovaj forum ljudi pamtiti po neispravnim i nefunkcionirajućim "fantastičnim gotovim projektima", a znamo da se šeme s interneta, pogotovo s foruma skidaju bez kriterija.

Sve ostalo treba staviti u neku drugu temu gdje ćemo možda pomalo oftopičariti, čak i malo provocirati, ali sigurno ne na zločest način.
Vidim da imaš što pokazati i da si duboko u tome, ali potrebno je malo više afirmativne suradnje.
Konstatacije tipa "ne zanima me što tko o tome misli" i sl. (kojih je zadnji post bio prepun), sigurno ne vode tome.

Dakle, idemo ispočetka :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Edison » Pon pro 30, 2013 10:04 pm

costic napisao:Ono što dokumentiram su finalni izgledi štampanih pločica i kutije jer mi je to bitno a ako i trebam nešto servisirati (a do sada baš i nemam takvo iskustvo) onda otvorim nacrt pločice gdje mi je to puno vidljivije (bar meni).

Da bi shvatio kako sklop radi, puno ti je vidljivije gledat nacrt dvostrane plocice, nego gledat shemu sklopa? Ne mogu vjerovati... :shock:

costic napisao:Ja nisam od onih tipova koji stvari kupljenje po ebayu i raznoraznim trgovinama kitova sklapam u neke gotove ili polugotove kutije...

Nemoj se ljutiti, ali ona shema pretpojacala za slusalice, za koju velis da si od nje poceo je shema jednog kineskog kita. A onda si je modificirao. Ali ako znas modificirati, sto ti je uopce trebala kineska shema u startu?

Uredjaji ti lijepo izgledaju. Ako to mislis prodavati, sretno ti bilo. Ali ova shema ispravljaca, i ovo s da nemas kad nacrtati shemu, jer ce ti inace pobjeci inspiracija, kod mene bas ne drzi vodu. Ja shemu nacrtam rukom, kolega davorin takodjer... i takvim shemama nista ne fali.

Niti napadam, niti sam nepovjerljiv, samo mi neke do sada recene stvari nisu jasne. Na ovom forumu su ozbiljni ljudi, i svi igramo otvorenim kartama. Ti si ovdje novi pa si moguce nepovjerljiv, no nitko ti ovdje nece ukrasti shemu. Imamo ih vec i previse, ali nedovoljno vremena i sredstava za sve to napraviti. Tvoje uredjaje mozemo samo vidjeti, izgledaju vrlo lijepo, ali ne mozemo ih cuti. Oni iskusniji bi prema shemama mogli bar pretpostaviti kako to i svira.

A pogresnu shemu ili brisi ili ispravi, samo je nemoj ostaviti ovdje. Kad tad ce netko naletiti i bez puno razmisljanja pokusati sloziti to prema shemi. I na taj nacin izgubi se potencijalni samograditelj, a nema ih bas previse...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » Pon pro 30, 2013 10:10 pm

Edić, kak to misliš - niko ti ovdje neće ukrasti shemu?
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » Pon pro 30, 2013 10:16 pm

Edison napisao:Uredjaji ti lijepo izgledaju. Ako to mislis prodavati, sretno ti bilo. Ali ova shema ispravljaca, i ovo s da nemas kad nacrtati shemu, jer ce ti inace pobjeci inspiracija, kod mene bas ne drzi vodu. Ja shemu nacrtam rukom, kolega davorin takodjer... i takvim shemama nista ne fali.

Iskreno, meni su takve sheme još daleko ljepše i univerzalnije :) I ja crtam sheme rukom u 90% slučajeva.

Costic, sve što su naveli stoji. Nadam se da ćeš to shvatiti kao konstruktivnu kritiku i malo bolje upoznati nas kao zajednicu. Tu smo svi za jednog i jedan za sve. :)

harkonen napisao:Edić, kak to misliš - niko ti ovdje neće ukrasti shemu?

:lol: :lol: :ugeek: :ugeek: :ugeek: Dobaaaar.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Pon pro 30, 2013 10:20 pm

harkonen napisao:Edić, kak to misliš - niko ti ovdje neće ukrasti shemu?

Mislis da Kinezi prate nas forum? :think:

Oni ne-kinezi koji su mislili da netko krade sheme i plocice, ostali su na bivsem forumu...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kompletni projekti