preamp sa 13DR7

ON topic

Re: preamp sa 13DR7

PostPostao/la zuzi » Čet ožu 13, 2014 8:26 pm

noga tools.jpg
Pamooku za njegov rad ne bi pomogla ni ova izraelska spravica
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la davorin » Čet ožu 13, 2014 8:47 pm

Prilikom obrade aluminija rezanjem, glodanjem i struganjem je najbolje koristiti petrolej kao sredstvo za hlađenje-podmazivanje, puno bolje od ulja i/ili emulzije! (oprez: ne zalijevati litrama već samo u kapljicama s kanticom! :violence-torch: :tools-hammerdrill: ).
davorin

PostPostao/la pamook » Čet ožu 13, 2014 9:20 pm

"nogu" sam narucio prije jedno tjedan dana, konacno :handgestures-thumbup: ... a za alat nikad nije bilo puno premisljanja sto uzeti, samo je stvar "dobrog" timinga :lol: :doh: ... naletit ce i ta svrdla, jednom :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Čet ožu 13, 2014 9:47 pm

Pamooce, evo mojih iskustava i recepta. Skoro svi cinchevi sto sam koristio do sad, a bilo ih je s raznih strana, imaju one plastikice za montazu u rupu od 9,5mm. 10mm je prevelika rupa, mada se i ona da iskoristiti. Kako ja to radim zadnje vrijeme: otockam, svrdlo od 2mm, pa od 4mm, pa 6mm, pa 8mm. Onda s obje strane malo upustim rupu s razvrtacem (dobio od tubemana, uvijek ga se rado sjetim dok to radim). I onda okruglu turpiju u ruke junacke, i prosirim to na 9,5mm. Probam s onim "plasticnim prstencicem s nosom" i kad dobro legne gotovo je turpijanje. Ako je ostalo malo srha, to ode s finom poluokruglom turpijicom. Jest da se covjek malo nabusi i naturpija, ali nema tih rupa bas 40.

Da je moja radionica bolja, islo bi svrdlo od 9,5mm na stupnu busilicu i lagano s petrolejom kako je vec davorin naveo. No, klimamo s cim imamo... kako veli zuzi... :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Čet ožu 13, 2014 9:56 pm

Thx za tips&tricks :obscene-drinkingcheers:

Je, ona sesir-plastika je 9.5mm, mjerio sam, pa zakljucio da ce ic 10mm :think: ... a sutra, kad sam vec po gradu, mogla bi past i potraga za dobrim 8mm i 9.5mm svrdlom - ove sitnije imam odlicne, do 6mm... onda su oni manje odlicni, a kod tih vecih rupa to nije rjesenje :naughty: ... to "potrazit" ce se svest na 2 trgovine koje su prezivile, pa eventualno jos drze i ponesto kvalitetnijeg alata, makar iz starih zaliha...

ako nist drugo, subota u OS... pa tamo malo bacit oko :doh:
pamook

PostPostao/la joe dalton » Čet ožu 13, 2014 10:20 pm

Ako se dobro sjećam zadnji put sam te velike rupe na Al ploči bušio borerom za drvo. Bez predrupe.
Treba imati kvalitetan borer.
Ako imaš probaj na jednom otpadnom komadu.
joe dalton

PostPostao/la pamook » Čet ožu 13, 2014 10:22 pm

Imam Bosch kompet(ic) za drvo, pa mogu probati... a imam i otpadni komad, danas proizveo :obscene-drinkingcheers: :lol:
pamook

PostPostao/la pamook » Pet ožu 14, 2014 1:16 pm

...efo, obavio nabavku, vise nego uspjesno :happy-partydance:

dvije nove-a-rezervne stranice za onu jucer upokojenu, dva seta rezana pod 45° za limove koje vec imam i za daljnje projekte, te svrdlo 9.5mm, kazu "malo bolje" al jedino u toj mjeri koje sam nasao... nadam se nastavku danas popodne, triba bužat :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la audio kutak » Pet ožu 14, 2014 3:23 pm

gdje nađeš tih profila? ja u gorici se mogu slikati sa time.... najveći u profil je oko 2x2 cm
ili obični kutni 5x5cm....

jel to na njima zaštitna folija ili su ofarbani?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Pet ožu 14, 2014 9:37 pm

...ovi su iz jedne firme koja radi komarnike, reklame, ograde i rukohvate, konkretno ovo su profili koji idu s donje strane drugog, oblog profila za rukohvat... obicno imaju zastitnu foliju sa svih strana, ali tu je skinuta jer smo kopali po restlovima, pa iskoristili sto se moglo... boja vidljiva na slikama je plastifikacija.

uspio sam pripasat novu stranicu na okvir, nacrtao polozaj rupa i sve je spremno za kirner.... dalje nisam stigao...

novo svrdlo 9.5mm se pokazalo odlicno, a da sam ranije znao (poslusao savjet, bio pametniji) koliko petrolej pomaze, mozda se onaj fijasko s rupama ne bi ni dogodio :lol: :doh:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kompletni projekti