preamp sa 13DR7

ON topic

Re: preamp sa 13DR7

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ožu 14, 2014 9:46 pm

Baš bi mogao i ja nabaviti nešto petroleja pa probati ali za sada radim sa motornim uljem kojeg mi je prijatelj dao litru i to ide samo tako bez ikakvih problema radim rupe do 11mm.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Sub ožu 15, 2014 1:28 pm

...much better :D ...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la dadod » Sub ožu 15, 2014 3:50 pm

Edison napisao:Pamooce, evo mojih iskustava i recepta. Skoro svi cinchevi sto sam koristio do sad, a bilo ih je s raznih strana, imaju one plastikice za montazu u rupu od 9,5mm. 10mm je prevelika rupa, mada se i ona da iskoristiti. Kako ja to radim zadnje vrijeme: otockam, svrdlo od 2mm, pa od 4mm, pa 6mm, pa 8mm. Onda s obje strane malo upustim rupu s razvrtacem (dobio od tubemana, uvijek ga se rado sjetim dok to radim). I onda okruglu turpiju u ruke junacke, i prosirim to na 9,5mm. Probam s onim "plasticnim prstencicem s nosom" i kad dobro legne gotovo je turpijanje. Ako je ostalo malo srha, to ode s finom poluokruglom turpijicom. Jest da se covjek malo nabusi i naturpija, ali nema tih rupa bas 40.

Da je moja radionica bolja, islo bi svrdlo od 9,5mm na stupnu busilicu i lagano s petrolejom kako je vec davorin naveo. No, klimamo s cim imamo... kako veli zuzi... :)

Pono je jednostavnije koristiti svrdla za drvo, jednako su dobra I za aluminij. Prvo svrdlo od 2 mm pa onda svrdlo za drvo punog promjera(recimo 9,5 mm) I gotovo.
dadod

PostPostao/la Dean » Sub ožu 15, 2014 7:41 pm

A svrdlo za drvo promjera 9,5 mm će naći gdje ?

Samo ti kupi kvalitetne borere i ne daj se... :mrgreen:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la joe dalton » Sub ožu 15, 2014 9:20 pm

Ja bušio s fi 10. Za drvo. :whistle:
joe dalton

PostPostao/la Edison » Sub ožu 15, 2014 10:49 pm

joe dalton napisao:Ja bušio s fi 10. Za drvo. :whistle:

I ja sam nekad radio s desetkom. Imam stepenasto svrdlo 6/10/12mm (sluzi za busenje rupa za vijak probijaca za lim). No promjer dosjeda i nosica na prstenu cincha je 9,5mm. Ako se busi s 10mm i ako je lim koji se busi od 3mm i/ili deblji, moze doci kontakta mase cincha i kucista... mozda. A ja taj "mozda" ne zelim dozvoliti, ni pod razno...

Inace, aluminija ima puno vrsta i znaju se jako razlicito ponasati kod busenja, savijanja...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Sub ožu 15, 2014 11:39 pm

...ovaj Al je zilav i lako se lijepi, za razliku od one legure od koje je kutni profil, taj je puno tvrdji i drugacije se ponasa... ovo svrdlo 9.5 je bilo pun pogodak, kap petroleja i pilot rupa od 2mm, najmanja brzina na stupnoj i pici... rupe su fino okrugle, nisu trokutaste i sesir od chincha tijesno upada u rupu, a kako je debljina Al profila 2.5 ili 2.7mm, probno sam stavio ovu sesir podlosku iznutra a obicnu plasticnu iz vana, i drzi cvrsto, nema kontakta mase sa šasijom.

ako bude potrebe, skinut cu ove sesir podloske sa svih chincheva i staviti ih s obje strane profila, mislim da ih taman imam 10 viška :think:

popodne me odvelo u OS u Portanovu trazit djetetu (pro)ljetnu obucu... koji horror od trgovackog centra, same krpe, krpe, krpe, krpe, gu**ce&s*se, krpe, krpe, cipele, cipele, krpe, krpe, krpe, krpe, cipele, krpe, krpe...

prvi, zadnji i jedini put :character-jason: :angry-screaming:

tako da je popodne uludo potroseno, a sutra ce se (valjda) nadoknadit
pamook

PostPostao/la davorin » Ned ožu 16, 2014 9:59 am

Svrdlima za drvo je moguće bušiti aluminij s malom brzinom i sa bušilicom na stalku, ali zašto?!
Svrdla za metal su jeftinija (i najjeftinija dobro naoštrena uz pomoć par kapi petroleja odlično rade!), duže traju, lako se ponovo naoštre (pa čak se može promijeniti i kut oštrenja prilagođen mekim metalima!), može se pažljivo raditi i s bušilicom "iz ruke", a dobavljiva su sa svim nazivnim promjerima u koracima po 0,2mm!
Na slici uređaj za oštrenje svrdala sa 2 pričuvna brusa i kompletom vrlo jeftinih svrdala (od 2,5mm do 10mm sa korakom od 0,5mm). Komplet je koštao ~150 kuna (LIDL), a potrajat će vrlo dugo uz pažljivo rukovanje (unatoč "sumnjivoj" kvaliteti svrdala).
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la pamook » Ned ožu 16, 2014 8:35 pm

...ovo lubriciranje petroleom je izvrsna stvar, barem sto se busenja Al tice :dance: :dance: ... puno bolji finalni rezultat(i), uz malo masnjikavih ruku i radnih hlaca :D

uspio uzet malo na red kuciste, i pripasao, izbusio, urezao navoje te upustio šafafe.... sad konacno moze i nesto konkretno na raspored :-P ... uz malu guzvu na stolu i obecanje da nece "jos i to" ostat na istom :mrgreen: (barem ne dugorocno), over and out za danas :happy-partydance:
pamook

PostPostao/la pamook » Pet ožu 21, 2014 7:44 pm

...najavljuju neku kisu za vikend, pa sam malo danas uhvatio "sunca"... uhvatio bi jos i neki dan, da me nije natjeralo da presadjujem(o) jagode... kao, mora se svake dvije godine, inace se pretvore u biljke ljudozderke i po noci pužu preko ograde od metar i dvajst usput ovlaš progutavši i mačke koje se nadju na putu :twisted:

al dobro, prezivjeli smo, spašeni smo, pa se moglo malo i vlastorucno pazit na prste.

sve pocne dosta idilicno, par power tools-a i, naravno, rasada koja se sunča u prikrajku... malo odavno ishlapjele Cockte na dnu boce...

nakon nekog vremena, gomila piljevine, komadića drva, probnih i ne bas namjerno probnih komada, te uspješno proizvedena dva upotrebljiva komada, uz trošak struje i materijala od minimalno 100kn :lol: :lol: :doh:

nakon par ideja oko dizajna kutije, odustao od ubacivanja IN-13 vu-metara (trebale su ici cijevi pod šasiju, pa preko trostrane prizme biti vidljive u pravcu slušatelja), i sad ne moram prelemljivati pločicu napajanja jer, iznenada, ima mjesta :D
Zadnja izmjena: pamook; Pet ožu 21, 2014 7:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kompletni projekti