Radi se o "tenku" sa dvije lampadine, dvostruke triode sa dva stupnja, strujni i naponski te vrlo kratkom putu audio signala od ulaza do izlaza.
Pet ulaza, REC izlaz i izlaz prema pojačalu su smješteni sa zadnje strane uređaja (naravno) a radi se o pozlaćenim konektorima da bi se izmjeglo njihovo habanje i korodiranje prilikom višegodišnje uporabe.
Na zadnjoj strani se također nalazi i muški euro jack (utičnica) preko koje se uređaj napaja, master switch te paralelni izlaz za napajanje npr. pojačala koji radi na principu da ulazni napon bypasira na izlaz ali tek kad se svi krugovi u preampu stabiliziraju i audio signal bez pucketanja poteče žilama uređaja.
Napajanje je svakako predimenzionirano ali ja sam radio uređaj koji želim da traje a ne da ga popravljam (ili netko drugi).
Masivno kučište od punog aluminija krase drvene stranice od pravog mahagonija.Prednja je ploča od aluminijske pločevine debljine 8 mm i montirana je tako da sa prednje strane nema niti jednog montažnog vijka.
Cijela je ploča obrađena po mojim nacrtima u jednoj tvornici na CNC i eloksirana.
Gumbići su također alumijski i posebno za mene rađeni osiim gumbića za paljenje koji je mahagonijski.
Kapica potenciometra je također masivni eloksirani aluminij na kojem se nalazi plava LED-ica koja je upaljena kad uređaj, nakon uključivanja, dosegne radne napone i stabilizira se (to traje oko 30 sekundi).
Potenciometar je motorizirani ALPS kojim se osim ručno upravlja i putem daljinskog upravljača čije je kučište još u fazi finalizacije (bit će "lud" kad bude gotov).
Daljinski upravljač uključuje ON/OFF, izbor ulaznog kanala te regulaciju glasnoće prilikom koje se rotira cijeli potenciometar pa tako i ledica na njemu ujedno označava stupanj pojačanosti odnosno glasnoće.
Da ga stavim samo na vagu vrijedi neke novce
Sami uređaj koristim već više od godinu dana i neznam šta mu sve nisam radio ali on bezprijekorno obavlja sve ono za šta je i namijenjen.REC izlaz je automatski. Naime, svi selektirani kanali osim onog sa natpisom SOURCE daju signal i na REC izlaz a kad se selektira SOURCE (iliti nekavi TAPE) onda REC izlaz ne radi jer se predpostavlja da je na njega spojen nekakvi snimač pa se logikom ne može istovremeno slušati glazma iz recimo kazetofona i na njega snimati (baš sam glup, pa to je sve jasno).
Puno je truda i nebrojeno mnogo sati uloženo u ovaj projekat ali definitivno je to ono što sam želio a što nema na policama naših trgovina (bar ne u ovoj kvaliteti).
Unutrašnjost kao i zadnju stranu nisam slikao jer mi je muka to u ove dane vaditi van iz police.Na njemu je nekakav DVD rekorder a oko njega deck s jedne strane te CD i tuner s druge pa je puno posla oko toga.Možda, na vaš zahtijev ipak jednom.
S ovim sam modelom razmišljao ići u prodaju ali bi se za sada bazirao samo na narudžbama, pa ako ide...(nije reklama,administratori!).
Na njega je "zakačen" izlaznjak s mosfetima solidnih 2x60W RMS kojeg "pali" isti preamp tako da kad ugasim preamp gasi se i pojačalo a o pucketanju i šumovima nema ni govora.Izlazno pojačalo home made također.
Tu je još i mali phono preamp ali o tome neki drugi put.