Herr Hass phono

Re: Herr Hass phono

PostPostao/la davorin » Pet svi 31, 2013 9:22 am

Mogao bi iskoristiti EF184, koje odnedavno imaš, u triodnom spoju.
Ub=300V, Ra=12kOhma, Rk=220 Ohma, G2 i G3 preko 1k na anodu, G1-stoper od 1k, G1 odvodni od 100k.
Pojačanje bi bilo ~12x (bez katodnog kondenzatora), a kalkulirano izobličenje uz punu pobudu (~0,2Veff) bi uz izlazni efektivni napon od ~2,4Veff bilo oko 0,08%, sve bez negativne povratne veze.
Anodna struja bi bila Ia=8,3mA, plus pridodana struja G2=3mA, pa sve skupa i ne bi bio neki pretjerani teret za ispravljač (ukupno dakle 22,6mA za oba kanala).
davorin

PostPostao/la Edison » Pet svi 31, 2013 10:07 am

davorin napisao:Mogao bi iskoristiti EF184, koje odnedavno imaš, u triodnom spoju.
Ub=300V, Ra=12kOhma, Rk=220 Ohma, G2 i G3 preko 1k na anodu, G1-stoper od 1k, G1 odvodni od 100k.
Pojačanje bi bilo ~12x (bez katodnog kondenzatora), a kalkulirano izobličenje uz punu pobudu (~0,2Veff) bi uz izlazni efektivni napon od ~2,4Veff bilo oko 0,08%, sve bez negativne povratne veze.
Anodna struja bi bila Ia=8,3mA, plus pridodana struja G2=3mA, pa sve skupa i ne bi bio neki pretjerani teret za ispravljač (ukupno dakle 22,6mA za oba kanala).

Davorine, da te nema, trebalo bi te izmisliti. :D
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la joe dalton » Pet svi 31, 2013 11:17 am

davorin napisao:Mogao bi iskoristiti EF184, koje odnedavno imaš, u triodnom spoju.

:bow-yellow:
joe dalton

PostPostao/la Zmajz » Uto lip 04, 2013 11:04 am

Malo sam išao u šire istraživanje, i dopada mi se cjelokupno predpojačalo gospodina Hase, onako kako je publicirano u Elektoru nekoliko brojeva ranije. Predpostavljam da se napajanje linijskog djela može koristiti i za ganjanje phono dijela, a ako ne, što treba učiniti da se može.
Jel netko raspoložen izraditi komplet štampanaca za preamp?
Jako sam zainteresiran.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto lip 04, 2013 11:08 am

Ja bi trebao napraviti neki cijevni phono pa možda da počnem od ovoga i sa pločicom umjesto p2p, vjerojatno će biti manje bruma vezanog uz layout. Samo dobro filtrirati napon grijanja i to je to. Budući da imam slobodnog vremena mogu se ja malo uhvatiti u koštac sa pločicom.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » Uto lip 04, 2013 12:17 pm

Eto, les faul me dobio na foru kad je u provalio da mi je slao plocicu za to a nisam ju napravio(reciklaza). Naravno.pizdek nema pojma sad o cem pricam I nije mi ju slao:). Mozda po netu ima kakva gotova verzija?
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Uto lip 04, 2013 12:53 pm

s@ki napisao:Mozda po netu ima kakva gotova verzija?

U linku koji sam postao ranije ima cijeli clanak i nacrt plocice. Sve gotovo. Jedino treba nabaviti slicne elemente koje je koristio Haas, npr. aksijalne kondenzatore od 47u/450v. Ako se nece koristit MC-trafo, a ne vjerujem da ce ga netko ici kupovati, i taj dio na plocici je slobodan, uz jos par nepotrebnih ulaznih elemenata. Mozda bi se dala plocica malo doraditi za korisenje vertikalnih kondenzatora, koji su cesci, to bi znacajno smanjilo plocicu. Trebalo bi napraviti i plocicu za regulirana napajanja za anodni napon i grijanje. Po meni bi najlakse bilo vidjeti broj zainteresiranih, nabaviti dijelove, i prema njima preraditi plocice...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Uto lip 04, 2013 1:27 pm

s@ki napisao:Eto, les faul me dobio na foru kad je u provalio da mi je slao plocicu za to a nisam ju napravio(reciklaza). Naravno.pizdek nema pojma sad o cem pricam I nije mi ju slao:). Mozda po netu ima kakva gotova verzija?

to ti riješi na pvt sa njim... nemoj offtopičariti ovdje.... :mrgreen:

ja sam isto zainteresiran za pločicu(e).... ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la zuzi » Uto lip 04, 2013 2:10 pm

Što se tiče aksijalnih kondenzatora ima ih nik (subing) i nisu skupi. Kad sam radio prvog u Varaždinu ih nisam mogao naći pa sam koristio radijalne. Usput rečeno nikad nisam siguran koji su koji. :mrgreen: Uglavnom za originalnu pločicu nikovi "ležeći" imaju upravo taj raster. E sad ako dobro kužim Haas ide na sigurno i stavlja ROE. Wima i ROE i gora zelena.
Za stabilizaciju napona grijanja dosta 7815 i sitno kondenzatora. Za visoki napon moram reći da nisam nikada ništa sa pješčanim regulatorima napravio. Ali ima vremena.
Želim svima koji će se upusti u projekt dobru zabavu. 8-)
zuzi

PostPostao/la audio kutak » Uto lip 04, 2013 2:19 pm

ima Banzai ležeći elko od firme F&T 47uF ali 350V pa ne znam jel to može ići ??

mislim da bi moglo jer je napon napajanja 300 do 320 volti ...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika