Push-Pull sa 6N9S i 6P6S

Re: Push-Pull sa 6N9S i 6P6S

PostPostao/la tubeman » Pet vel 13, 2015 6:34 pm

Desni miš i SAVE PICTURE AS (SPREMI SLIKU) ili tako nešto.
Spremi je na desktop i tamo otvori.

Svaki preglednik ima neke svoje fore pa možda tvoj nema ono što je Khadgar napisao. Ali svaki ima opciju "spremi sliku kao...)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Pet vel 13, 2015 6:43 pm

u ffox-u desni klik na sliku i "view image" :handgestures-thumbsup: i nema potrebe snimati svaku fotku na disk...
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Pet vel 13, 2015 10:30 pm

I ja pogledam s desnim klikom i View Image...
No ipak bi clan koji je na forumu koju godinicu, i jos je na tehnickom faxu trebao to pripremiti da se sve vidi bez dodatnog klikanja... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Klokan » Pet vel 13, 2015 11:29 pm

Nije mi jasno kako ne mozete sliku otvoriti desnim klikom u novoj kartici ili prozoru. Koristen je thumbnail BCCode. Mozda bi bilo dobro napraviti da se lijevim klikom na thumbnail slika otvori u novoj kartici.

Tako mi je sliku najlakse staviti jer ide u punoj rezoluciji s kamere od mobitela jer ne koristim nikakve programe za obradu slika (nisam bas u tom podruciju). U nekom od prethodnih postova sam napisao ispod slika kako ih otvoriti u punoj rezoluciji.
Klokan

PostPostao/la audio kutak » Pet vel 13, 2015 11:58 pm

ostaje činjenica da jedino ti tako stavljaš slike.... gotovo svi ostavljaju tako da se "normalno" klikne na sliku...
meni nije bed ali ima drugih ljudi kojima to nije lako.... ako koristiš windowse dovoljan ti je njegov program PAINT,
ako koristiš linux, ima svaka distribucija svoj programčić

ja već to po difoltu radim, jer mi je brže a ne da sliku od 10mb otvaram u programu za obradu pa da je smanjujem...
otvorim je - print screen - u Paintu paste i save - gotovo, samo par klikova na tipkovnicu... nikakva umjetnost niti treba znanje....

pamuče, znam za to u firefoxu pa klik na "vidi sliku"... ali, ako je mala, biti će mala.... kužiš...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Klokan » Sub vel 14, 2015 1:01 pm

Evo slike s naponima uploadano da se bolje vidi.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Klokan

PostPostao/la Klokan » Sub vel 14, 2015 1:15 pm

Dakle kako se vidi, naponi su u izlaznom dijelu dobro usklađeni. Naznaceni kontrolni naponi su kod druge triode malo vislji nego na shemi jer mi je i napon napajanja za 20V viši.

Moram primjetiti i veliku razliku između desnog i lijevog kanala na anodi prve triode, također prema shemi tamo sam ocekivao napon od kojih 140-150V dok sam mjerio 60ak volti manje.
Klokan

PostPostao/la davorin » Sub vel 14, 2015 1:33 pm

Svi naponi su dobri, a simetrija izlaznih stupnjeva visoka, pa su i izobličenja niska, a razlike između kanala minimalne.
Treba sve kontrolirati kroz rad, a u perspektivi probati još pokoju 6N9S zbog razlika koje su izmjerene (iako nisu uopće kritične!).
davorin

PostPostao/la Klokan » Sub vel 14, 2015 1:48 pm

Od 5 parova 6N9S koje imam trenutno su u pojacalu dva najgora (ona dva kojima se struja razlikuje za 1-2mA) :)
To je tako iz razloga sto nisam htio na pocetku staviti najbolje parove pa da se na kraju ispostavi da nesto ne radi kako treba i cijevi odu.

Zbog cega je tolika razlika u ulaznom stupnju? Između kanala vjerovatno zbog cijevi/komponenti, ali 60V manje s obzirom na ocekivanu vrijednost?
Shema kaze 135V sto sam ocekivao da ce biti jos jedno 10-15V vise dok sam dobio puno manje.

Instrument na mjernom podruciju od 500VDC nije imao niti jednu decimalu, ali ne znam niti koliko je ona bitna.
Klokan

PostPostao/la Klokan » Sri vel 18, 2015 10:47 pm

Posudio sam s faksa malo bolji instrument nego ovaj s kojim je prethodno mjerenje obavljeno.
Rezultati su dosta slicni prethodnima.

Moze li mi netko objasniti zasto tolika razlika na anodama ulaznih trioda? Ogovor mozda i je trivijalan ali ga ne vidim (osim razlika u karakteristikama koristenih djelova). Ne znam niti treba li me ta razlika zabrinjavati. :shifty:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Klokan

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika