GU50 PP double decker

Re: GU50 PP pojačalo

PostPostao/la Schultz » Sri ožu 20, 2013 2:38 pm

Dean napisao:
Schultz napisao:Deane, jesi naručio....? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lako je naručiti, a s čim platit? :oops:

Smisliti ćemo već nešto...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la davorin » Sri ožu 20, 2013 5:31 pm

Cijena od 1300 kuna je više nego fer!
Transformatori sličnih karakteristika koštaju u Njemačkoj oko 300€/kom. (treba tome dodati i transport, carinu i PDV), a kod poznatih proizvođača i više.
Za ilustraciju napominjem da su me 4 transformatora koja sam namotao za GK71-SE-UL-40W koštali u novcu oko 6000 kuna! Transformatore sam projektirao, namotao, složio, izmjerio, kapsulirao i zalio sam, a ti bi troškovi obračunati vjerojatno udvostručili iznos!
davorin

PostPostao/la Dean » Sri ožu 20, 2013 9:17 pm

Znam ja da je fer, samo treba to skupiti... Ajde da je na EI84 ili na 105-ici, ali si ga brate pretjero ! :lol: :lol:
Treba tu dodati još dvije lampice pa izvuči 80W :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Sri ožu 20, 2013 10:11 pm

Cijena samog lima je oko 50-55 kuna/kg (EI-150 GOSS-M111/0,35), bakrene lak žice od 100-130 kuna/kg (ovisno o debljini), kvalitetne izolacije koštaju i više od žice (srećom nisu toliko teške!), vrhunski lak je oko 80 kuna/kg (pakovanje od 5 kg košta 399 kuna!), kalem, "zvona" za oklapanje, vijci s priborom itd...
Uz najbolju volju ne može namotati više od 2 trafa dnevno, a samo za interna prelemljivanja i lemljenje izvoda, slaganje limova, lakiranje, montažu "zvona" i mjerenja ta 2 trafa još pola radnog dana.
Ukoliko su mu svi transformatori po toj cijeni, neće se obogatiti!
davorin

PostPostao/la harkonen » Sri ožu 20, 2013 10:20 pm

Nema spora, no što tako velika, estetski zayebata jezgra koja dominira pejzažem? Ne bi li i stoidvadesetka već bila za ovaj amp zadovoljavajuća po pitanju Fd i sa dovoljno mjesta u prozoru?
Mislim, nemam ništa protiv "velikoga", ali bude malo uleknula stalaža gde amp ili monoblokovi budu stajali.
Čisto primjedba u korist povećanja WAF faktora.
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Dean » Sri ožu 20, 2013 10:20 pm

Znam, Branko je fer sa cijenama, ma koliko bi mi htjeli da je i jeftiniji..
Danas sam razgovarao sa njim i rekao sam mu da sve upite u vezi trafoa postavi; naravno tebi! :D
Trenutno dogovaram kredit za trafoe :mrgreen:
Dean

PostPostao/la Dean » Sri ožu 20, 2013 10:24 pm

Sad sam u dilemi sa izvedbom...

Da li raditi monoblokove ili klasiku?
Klasika bi po mojem mogla imati 30-tak kila, a gabaritno mora biti kutija od oko 50 x 50 cm.
Kod monoblokova opet.. još dvije prigušnice, još mrežni trafo, dvije kutije..... :?:
Dean

PostPostao/la davorin » Sri ožu 20, 2013 10:35 pm

harkonen napisao:Nema spora, no što tako velika, estetski zayebata jezgra koja dominira pejzažem? Ne bi li i stoidvadesetka već bila za ovaj amp zadovoljavajuća po pitanju Fd i sa dovoljno mjesta u prozoru?
Mislim, nemam ništa protiv "velikoga", ali bude malo uleknula stalaža gde amp ili monoblokovi budu stajali.
Čisto primjedba u korist povećanja WAF faktora.

Ne stane (fizički) u "prozor" od EI-120 ! Napravio sam nekoliko kalkulacija za smještaj, ali uvjek "fali" prostora!
Osim toga s jezgrama EI-150 (od Branka) sam napravio sva mjerenja i dobio vrlo točne početne parametre za izračunavanje koji se potvrde mjerenjima gotovog trafa. Neki drugi tip jezgre bi mi možda "poremetio" matematiku!
Trafo koji sam predložio će imati primarni induktivitet veći od 150H, bit će "otporan" na dvostruka preopterećenja pojačala čak i na graničnim frekvencijama, a tip limova koji je vrlo malo osjetljiv na saturacije i istosmjerne predmagnetizacije neće bitno kvariti karakteristike niti pri "dis-balans"-u od 20% razlike istosmjernih struja suprotnih faza.
Dean napisao:Znam, Branko je fer sa cijenama, ma koliko bi mi htjeli da je i jeftiniji..
Danas sam razgovarao sa njim i rekao sam mu da sve upite u vezi trafoa postavi; naravno tebi! :D
Trenutno dogovaram kredit za trafoe :mrgreen:

Već sam kroz telefonski razgovor s Brankom dogovorio da se čujemo ukoliko bude ikakve potrebe.
davorin

PostPostao/la davorin » Sri ožu 20, 2013 10:38 pm

Dean napisao:Sad sam u dilemi sa izvedbom...

Da li raditi monoblokove ili klasiku?
Klasika bi po mojem mogla imati 30-tak kila, a gabaritno mora biti kutija od oko 50 x 50 cm.
Kod monoblokova opet.. još dvije prigušnice, još mrežni trafo, dvije kutije..... :?:

Kod monoblokova bi se smanjio mrežni trafo, prigušnice, elektroliti, šasija, i otpalo bi ugrađeno predpojačalo, ali bi svega trebalo duplo i trebalo bi raditi posebno predpojačalo!
davorin

PostPostao/la s@ki » Sri ožu 20, 2013 10:44 pm

napajanje dobrim dijelom u jednu kištru a ostatak u drugu/druge ?
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika