GU50 PP double decker

Re: GU50 PP double decker

PostPostao/la Dean » Pon sij 25, 2016 11:11 pm

davorin napisao:Dojmovi? Snaga? Stabilnost? :?:

Moram priznati da ipak još nisam ofrljio, jer kad i pokušam, pored mene se stvori kofer ??? :o
Da...da.... i ja sam oženjen.... :?

No ono što sam čuo je odlično. Na malim AE zvučnicima ima svega (koliko moje uši to čuju).
Vidi se da ima snage koliko hočeš. A i treba biti 25W je tu...
Radi bez ikakvih trzavica. Jedino kod isključivanja ima neke čudne zvukove tipa "zgužvam ti papir u vodi?" Za sada se ne obazirem jer su kratkotrajni i tihi...

Nisam u potpunosti zadovoljan jer nemam dobar mrežni kabel. Imam onog sa PC-a, pa nisam čuo one iza pozornice ! :mrgreen:

Dnevno je upaljen oko tri-četri sata, ukupno 20-tak sati. Nek piči još malo, a ja moram unutra uglavinjati još neke stvari.
Tek tada ću ga spojiti u jedan blok, pa može u posjete do Joa ili nekog drugog koji ne stanuje visoko bez lifta ! :doh:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la joe dalton » Pon sij 25, 2016 11:21 pm

Dean napisao:Tek tada ću ga spojiti u jedan blok, pa može u posjete do Joa ili nekog drugog koji ne stanuje visoko bez lifta ! :doh:

Može, može. Bolje da ti tegliš amp nego ja zvučnike :mrgreen:
joe dalton

PostPostao/la Dean » Pon sij 25, 2016 11:24 pm

joe dalton napisao:
Dean napisao:Tek tada ću ga spojiti u jedan blok, pa može u posjete do Joa ili nekog drugog koji ne stanuje visoko bez lifta ! :doh:

Ma je... Tvoje zvučnike svako svojega pod ruku i bok, Kad bi nas dvojica teglili amp pitali bi nas di nosimo taj agregat ! :mrgreen:
Dean

PostPostao/la joe dalton » Pon sij 25, 2016 11:26 pm

Dean napisao:
joe dalton napisao:

Ma je... Tvoje zvučnike svako svojega pod ruku i bok, Kad bi nas dvojica teglili amp pitali bi nas di nosimo taj agregat ! :mrgreen:

A ionako sad slušam mono prototip pa mi ovi moji niti ne trebaju :lol:
joe dalton

PostPostao/la Edison » Pon sij 25, 2016 11:28 pm

joe dalton napisao:Može, može. Bolje da ti tegliš amp nego ja zvučnike :mrgreen:

:hand: Otpast ce Deanu yaya... :lol:
Edison

PostPostao/la audio kutak » Pon sij 25, 2016 11:35 pm

ne, otpasti će mu dlake tamo dolje.... :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Dean » Uto sij 26, 2016 12:40 am

audio kutak napisao:ne, otpasti će mu dlake tamo dolje.... :lol: :lol:

Dlake dolje ? Slika
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet sij 28, 2016 6:53 pm

:banana-parachute: evo mene iz aviona kao i uvijek :D
imam jedno dva pitanja koja me interesiraju pa da pitam dok je tema jos u điru
Volio bi deane kad imas vremena da mi objasnis kako si spoio gornji i donji kat?? Mislim na to kako si vukao vodove i od prilike (bez da mjeris ) kolko su vodovi dugi?
Ako se ne varam ide ti poprilicni broj zica u oba smjera,od grijanja za lampe,napajanje pojacala i napajanje selektora uzlaza od dole za gore i vodovi sa izlaznog stupnja ka ona dva sitna :D izlazna trafoa koja ti se nalaze dolje.
Zanima me dali ti sve kroz jedan snop ide s jednog kata ka drugom ili se je odvajalo neke vodove ,dali imas mozda kojeg oklopljenog i tako..
Pitam jer sam davnih dana(ako se tko jos sjeca..) planirao radit jedno pojacalo također na vise etaza i tad me se upozorilo na moguce nuspojave i mane duzih vodova.
O mogucim oscilaciama dugih ne oklopljenih vodova a kad ih oklopis o mogucem parazitnom kapacitetu i pogorsanju frekventne karakteristike na visim frekvenciama.I ima sigurno jos dosta toga sto ni neznam… :mrgreen:
Vjerujem da se kod tebe vodilo racuna o tome ( i jer tko je mene tad na to upoznao je i autor ovog ampa) pa me zanima kao
Tnx
Pao Pepeo

PostPostao/la Dean » Čet sij 28, 2016 9:04 pm

@Pao Pepeo; Ovako....

Na doljnjoj etaži su sva napajanja i ispravljači. Spoj sa gornjom etažom je sa tri odvojena grupe spoja.

Prvo su napajanja (HV) koja sa pripadajućim strujnim masama idu sa doljnje etaže na gornju. Vodovi su otprilike 40-tak cm dugi;
Drugo su grijanja lampi ; Levi kanal, desni kanal i istosmjerni preamp. Ufrkano ....(svako posebno);
Zatim ide i "glavna masa (sinalna) sa gornje etaže na zadnji kond ispravljača dole....

U zadnjem dijelu pojačala između izlaznih trafoa, spuštaju se po dvije žica sa anoda na primar trafoa i NFB. Odvojeni su desni i ljevi kanal ( Da Željac, nisam fulao ovaj put ;) )
NFB je spojen oklopljanim kablom.

Uglavnom, spojevi du duljine 40-tak cm, ali to je testna faza. Kada deckove trajno spojim, dužina žice će se smanjiti na minimum...

Ako sam pomogao....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet sij 28, 2016 10:46 pm

zahvaljujem :handgestures-thumbupleft:
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika