DAH-1e

Re: DAH-1e

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet stu 13, 2020 4:29 pm

Da okačimo šemu Air 807? Par lampi, nešto pasive, i onda dva izlazna od 150€ po komadu,a to je tek vrh ledene sante. :lol:

Pao Pepeova ponuda je definitivno odlična, pojačalo je konstruirao naš vrhunski znalac Davorin(ako se ne varam) i pločice su deblje od uobičajenih(2,5mm i mislim 70u bakar) ako me sjećanje ne vara jer sam ih ja radio.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Cindra » Pet stu 13, 2020 5:08 pm

Ja već dugo škicam to od Pepela i voljan sam uzet al nemerem skutijat jer bi me ubila struja.
Cindra

PostPostao/la Edison » Pet stu 13, 2020 7:52 pm

bundyboy napisao:a i možda se nađe caka sa EU warehousom.

Ja sam kupio nesto s EU warehausa, uglavnom da mi brze stigne, iako je bilo nesto skuplje nego da je stiglo iz Kine. Medjutim, platio sam PDV, takse i troskove. Nasa carina je skuzila da je to iz Europe, ali da je samo na skladistu, i da nikad nije sluzbeno uvezeno u EU i placen EU porez. Ja sam platio sto su trazili, a Kinezi iz EU skladista su mi pokrili oko pola iznosa. Stoga, oprez s tim skladistima.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Pet stu 13, 2020 9:21 pm

A ono...

U ova krizna (opet!?!) vremena, a i općenito, treba paziti na troškove.
Ali, onaj tko u DIY kreće zato da bi (prvenstveno) prošao jeftino, vara se. Osim ako ima dosta znanja i zna gdje tražiti šta, pa po malo skupiti... ali to je već druga priča.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pet stu 13, 2020 9:21 pm

Izmjerio sam izlazni trafo pojačala koje se prodaje po povoljnoj cijeni ( https://www.china-hifi-audio.com/en/rei ... 24d81f017b) pa mogu reći da je ta cijena i primjerena kvaliteti! :lol:
Izlazni trafo ima NETTO presjek jezgre od S=5,6cm2 (BRUTTO je to S~6,6cm2 , odnosno 2x3,3cm uz vanjske dimenzije nestandardne EI-lima od 6,6cm i srednju širinu "E" dijela od 2cm). Primarni induktivitet je na 50Hz i DC-struju od 80mA L~3,5H, DC-otpor primara je Rdc~220 Ohma, a do početka saturacije jezgre dolazi već pri prijenosu snage od P~3W pri frekvenciji od F~50Hz.
Pojačalo radi sasvim po navedenim specifikacijama na F~1kHz, ali već na F~100Hz počinju problemi.
Inače je jako lijepo napravljeno, radi u elektroničkom smislu potpuno ispravno, ali je vlasnik mislio da je neispravno jer mu je cijela frekventna karakteristika takva da se kompenziraju i sakriju problemi sa niskim frekvencijama. (nema basa! :lol: )
Na visokim frekvencijama radi dosta dobro pa bi ga se moglo koristiti za visoke frekvencije u dvokanalnom bi-ampling sistemu uz pomoć kakve aktivne skretnice i dodatnog pojačala za basove! :mrgreen: :lol:
davorin

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika