Zen V9 nova bebica

Re: Zen V9 nova bebica

PostPostao/la Edison » Pet kol 16, 2013 10:22 pm

Khadgar, nabavi temperaturne krede. Kompletic kreda raznih boja, koje imaju na sebi oznacenu temperaturu. Saras po hladnjaku, i koja se kreda pocne topiti pogledas koja temperetura pise na njoj. To ti je kalibrirano i prosto ko pasulj... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la drazenK » Pet vel 02, 2018 12:00 am

prošlo je par godina od kako sam složio ovaj zen. pojačalo je dobro, brutalno se grije ali fino radi.
eloksiranje i cnc je riješeno davno, ostalo je samo plastificirati prednju i nabaciti laser.
ovih dana je i to riješeno pa evo kako sada izgleda
WP_20180123_005.jpg

WP_20180123_007.jpg

a kako mi se stalno povlačio pod stolom još jedan zen, ovaj prvi je dobio brata.
tube zen opisan je ovdje
http://www.kk-pcb.com/vpzen.html" target="_blank
kako je kod a klase nekako najskuplje hlađenje i napajanje, odlučio sam utrpati oba u jedno kučište, i sada dijele isto napajanje i hlađenje.
WP_20180122_006.jpg

lijevo gore je tube zen, desno zen V9, ispod je skretnica napajanja.
kada zaželiš drugi amp, skineš 10 šarafa sa poklopca i prebaciš napajanje na drugi. :?
zašto ovo? vjerojatno nikad neću drugi skutijati a uvijek jedan mogu izvaditi. a i manji je nered ispod stola.
WP_20180122_005.jpg

ispod EI trafoa (motala luce) koji osigurava 2x grijanje cijevi i 2x HV, montiran je toroid sa 2x35 i 2x300VA. dakle sve je izvedeno dual mono, samo su trafoi zajednički za oba kanala.
filtracija je CRC, sa 4x15000 uF po kanalu.
ovako izgleda otpozadi
WP_20180201_006.jpg

još jedna izbliza
WP_20180123_006.jpg

da čovjek nebi zaboravio koji amp mu sviri, brine se ledica sprijeda....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
drazenK

PostPostao/la Edison » Pet vel 02, 2018 12:47 am

Lijepo! :clap:
Edison

PostPostao/la Bepone » Pet vel 02, 2018 2:37 am

drazenK napisao:ispod EI trafoa (motala luce) koji osigurava 2x grijanje cijevi i 2x HV,

dosta dobro si prosao s tim traficem, 2 cokoladice :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 02, 2018 7:20 am

Zanimljivo. :) Uvijek treba dovršavati projekte, a svima nekako bježi ona... čim je upotrebljivo odmah se razmišlja o drugom projektu. :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Pet vel 02, 2018 8:48 am

Jako ljepo :clap:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la sonny » Pet vel 02, 2018 4:48 pm

Odlično izgleda !
Možeš dati malo informacija oko plastifikacije+laser i eloksaža+laser ?
Sad me već stvarno peče mozak :lol:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la drazenK » Pet vel 02, 2018 5:22 pm

sonny napisao:Odlično izgleda !
Možeš dati malo informacija oko plastifikacije+laser i eloksaža+laser ?
Sad me već stvarno peče mozak :lol:

prvo treba napomenuti da laser ne može aluminij spaliti do crnila.
onda kada je kombinacija crna plastifikacija ili crna eloksaža i laser, ispadne super. spaljivanje se prilagodi da natpis ostane što svjetljiji.
za razliku od toga, svjetla eloksaža i laser ne daju toliko dobar tj. kontrastan rezultat. na ovoj prednjoj za ayu natpis nije crn nego siv, iako je laser
pržio na maximumu. i sada ovisi o kutu gledanja, nekad je ful svjetli a nekada tamni.
eloksirao sam u zagrebu u ferometal-u. svojevremeno sam ih zaobilazio u širokom luku jer su spalili par ploča pri eloksiranju i desilo mi se da nakon njihovog posla
mogu oprati boju sa aluminija. no kako je odlična firma anodal završila u stečaju, sila me potjerala opet u ferometal. mogu reći da su sada turbo profesionalni.
pogotovo kada sam vidio da rade aluminij za rimca srce mi je bilo na mjestu :D
drazenK

PostPostao/la davorin » Pet vel 02, 2018 5:52 pm

[quote="drazenK"...prvo treba napomenuti da laser ne može aluminij spaliti do crnila....[/quote]
Radio sam u Njemačkoj sa laserima ("Trumpf") i rezao Al-lim debljine do 16mm bez potrebe za naknadnom mehaničkom obradom reza. Rezanje tako debelog Al-lima se radi uz dodatak dušika pod visokim tlakom da se spriječi oksidacija na rezu (željezo/čelik i legure željeza se režu uz pomoć kisika pod niskim tlakom) sa punom snagom lasera (5kW), a graviranje sa ~200-300W. Ukoliko se parametri lasera ne podese dobro (električni parametri kao što su izbor vrste modulacije, modulacione frekvencije, snaga lasera i mehaničkih parametara kao što su brzina graviranja, točan fokus, tlak plina itd.) može doći izgaranja i oksidacije aluminija pa ostanu vrlo ružni crni tragovi.
davorin

PostPostao/la drazenK » Pet vel 02, 2018 6:22 pm

jap,
krivo sam se izrazio. ovaj laser gdje sam ja nosio na graviranje je neki mali. nemam pojma koliko je jak i što može,
ali mi je tek nakon graviranja rekao da njegov laser ne može spaliti da bude crno.
čovjek izrađuje natpise za vrata i ostale sitnice. do sada mi je uvijek gravirao mehanički.
ali ovo mi je sasvim oke.
drazenK

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika