Edison napisao:fixxxer napisao:Izborom vrednosti ulaznog konda si debelo narušio donju fg i uopšte celu koncepciju ovog sklopa.
Ne ide baš sve po principu nemamovostavićuonoibićeok...
Naravno da ne ide... Ali nije bas "debelo" narusio donju granicnu...R5 od 22k i kondenzator C12 od 2u2 daju pad od -3dB na 3,3Hz. Na 25Hz nema ama bas nikakvog pada i tu je frekvencijska karakteristika ravna crta. Dakle, moze se reci da je neznatno narusio donju granicnu frekvenciju. A odsvirati nesto u Sheraton sobi od 25Hz ili nize, nemoguca je misisja. I koji to instrument proizvodi takve tonove, osim orgulja?
Ni napajanje s 317, kako je u originalu, nije nesto posebno, ali s ovim sklopom to dobro radi i nije potrebno nesto znacajno bolje. Khadgar je stavio 7824 i iza multiplikator kapaciteta. Nece to napajati nista losije od originalnog napajanja. Sklop je dobar sam po sebi, i dobro trpi ovakve "nestasluke". Ja bih Khadgaru preporucio da upari male FETove i podesi struju kroz njih, jos ce bolje svirati.
Radjeno je na brzinu, da se stigne za sajam. Ozicenje je malo neuredno, ali ni to nije sprijecilo pretpojacalo da dobro svira. Kad bude vremena, Khadgar ce to srediti, i upicaniti... Za sad je bitno da je pretpojacalo pouzdano odradilo svoje na sajmu dobrim zvukom.
Nije mi jasna svrha odlaska na sajam toga tipa na taj naćin, valjda bi baš ode DIY rad triba bit prezenziran u najboljeme svitlu, a ne donit nešto sklepano u zadnji tren? Koja je svrha toga, sigurno nije promocija DIY zajednice prema ljudima koji to nisu. Nebi tija kritizirat nećiji rad, jel je u svaki rad uloženo više truda od moga pisanja sad. Ali sklapa to na brzinu ili ne razlika je u minuti posla ili ga čak i nema, da se osmlisli bolji raspored koji je naopak, ožićenje koje je neuredno. Mase se razdvajaju na ulazu a kanali dilu isti PSU, ćemu to? Sipi preporuća ne manji ulazni kond o 4u7, to ostavljan svakome da procjeni šta oće, al ako se može bolje je ostat na sigurnoj strani, posebno ako neznaš šta se nalazi isprid.... Dugo smo već na forumima, prošlo se masu toga, malo san više oćekiva, iskreno. Žurba nije izgovor, ima je vrimena za polirat šelak