Le monstre ,8W A klasa

Re: Le monstre ,8W A klasa

PostPostao/la tom_hifi » Sub ožu 20, 2021 2:17 pm

Bepone napisao:
grunf napisao:samo jedan fanatik može lemiti na staru godinu :lol: :lol:
:

cekaj, a ca govoris na busenje rupa u 6 ujutro u stanu, na bozic??! :lol: :lol:

Kaže se:" Sretan Božić." Dok žena pakira kofere :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Bepone » Sub ožu 20, 2021 3:17 pm

a neki su se nesto bunili da.. ali prodje s vremenom :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la Edison » Sub ožu 20, 2021 7:01 pm

Bepone napisao:cekaj, a ca govoris na busenje rupa u 6 ujutro u stanu, na bozic??! :lol: :lol:

Bit ces izbacen iz Majke crkve. A pred 400 godina bi te i spalili... za opomenu drugima... ;)
Edison

PostPostao/la grunf » Sub ožu 20, 2021 8:44 pm

Bepone napisao:a neki su se nesto bunili da.. ali prodje s vremenom :lol: :lol:

istina ,tako je bilo i kod mene :lol: :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Sub ožu 20, 2021 9:41 pm

polemia ja nove tranzistore pobude 2SC1940/A915 umisto 2SC2705/A1145
naštela ofset i drži ga oko +/-1mA šta je za ovako jednostavno pojačalo odlično, struja kroz izlazne je oko 1.3A
promjena u zvuku se odma osjeti , ako usporedim s JLH69 koji je jutros svira sad su tu negdi, JLH je bia malo bolji u nižem dijelu spektra i to mu je bia plus,međutim s ovim tranzistorima le monstre je to nadoknadia ,a posta je još otvoreniji i lepršaviji šta je njemu bia plus prema JLH-u, i 2SC27.. i 2SC194.. su dosta slični orginalnim 2SB716/D756 tranz. korištenim u le monstreu ,ali u testovima u JLH-u 2SC1941 se pokazao bolji od 2SC2705
sutra ću digniti još malo struju na oko 1,7A,možda i 2A , kad mi vrag ne da mira :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la grunf » Ned ožu 21, 2021 8:59 pm

reka san da ću ga još malo naložiti , struja je sad oko 1,8A
sad se otvaraju neke nove mogućnosti pošto je struja kroz pobudne nešto veća tako da bi sad možda i 2SC2911/2SA1209 bili dobri ili neki slični( a ima ih po ladicama ;) )
zvuk odličan, osjeti se malo bolja kontrola nižeg djela spektra
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la Zmajz » Ned ožu 21, 2021 10:13 pm

Pratim ovaj projekt, a i JLH podjednako, pa si nešto mislim: Nebi li bilo jednostavnije, a i jeftinije, umjesto tih silnih regulatora i inih pratećih điđa-miđa kupiti dva 45AH akumulatora i neki jeftini punjač iz lidela i sl i nganjati ta pojačala????
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la grunf » Uto lip 07, 2022 11:02 pm

prošli vikend san opet vratia Le Monstre umisto 20W-tne bipolarne verzije , zanimalo me kako će zvučati sa unaprijeđenim regulatorima jer zadnji put kad sam ga slušao još nisam upoznao Walt Jung-a :D
za početak sam krenuo sa strujom mirovanja na kojoj je onda bio namješeten prije godinu dana i to na 2A ,šta sa +/-19V daje 76W disipacije po kanalu bez regulatora koji je još 12W po kanalu tako da je to sve skupa ako računam CRCRC filtere oko 200W disipacije :o , hladnjaci su bili na ugodnih 66C šta bi bilo i ok da nije lito :lol: , istina to nije dobra temperatura za tranzistore jer Flirova termalna kamera kaže da je u samom tranzistoru preko 80C
bez obzira na ovu disipaciju ugrijao sam pojačalo na stolu i namjestio opet ofset zlu ne tribalo

kad sam ga spojio u sustav ostao sam iznenađen zvukom , u biti i ne bi trebao jer je Hiragin Le Monstre unaprijeđena verzija njegove 20W A klase koju sam slušao još to jutro
sa 'novim' regulatorima ovo pojačalo je tek prosviralo , puno bolji u donjem spektru , nevjerovatno dobar za samo 15W na 8oma, srednji i visoki isto bolje odrađeni, sasvim prirodni ,doslovce osjetiš instrumente , za mene totalno iznaneđenje , a to znači da Le Monstre traži savršeno odrađeno napajanje da bi pokazao šta može ,biće zato Hiraga i koristia akumulatore i hrpu farada :lol:
u početku mi se bipolarna verzija više sviđala i stalno sam nešto unaprijeđiavo oko regulatora dok je svirala tako da mi je ovo sad bio pravi šok jer sam mislio da će biti po starome ali ne ,unaprijeđeni regulatori su zbilja pomogli u zvuku Le Monstrea ;)

ako koga interesira imam pločice sa testnom verzijom regulatora ,znači +/- koliko treba volti do 38Vmax i struje 5A , recimo za nekog Alepha ili sl. , pa ih mogu malo urediti i poslati nekome da ugradi u pojačalo i da svoj sud , pad napona ne regulatoru može biti samo 3V šta nije puno i eto dobre ideje za mali test , meni bi to puno značilo jer bi dobia povratnu informaciju , glupo je da samo ja imam monologe i hvalospjeve :lol:

2A regulators ,Hiraga Le Monstre.jpg

Hiraga Le Monstre + regulators 2A b.jpg

regulator.jpg

zaboravia san , ipak san smanjia struju na 1,5A ,odma je lakše u dnevnom a i klima ne mora non stop raditi :lol: :lol:
grunf

PostPostao/la SasaKC83 » Čet lip 09, 2022 10:40 pm

ako koga interesira imam pločice sa testnom verzijom regulatora ,znači +/- koliko treba volti do 38Vmax i struje 5A , recimo za nekog Alepha ili sl. , pa ih mogu malo urediti i poslati nekome da ugradi u pojačalo i da svoj sud , pad napona ne regulatoru može biti samo 3V šta nije puno i eto dobre ideje za mali test , meni bi to puno značilo jer bi dobia povratnu informaciju , glupo je da samo ja imam monologe i hvalospjeve :lol:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Mogao bih to ugraditi u svoje Aleph 60 monoblokove? Jednostavno na izlaz napajanja, nema nikakvih posebnih caka?

imam 180 000 uF CRCRCCCC i plusminus 35 V, a struja nafrljena na 3A...nešto više od 200 W disipacije po kanalu...
SasaKC83

PostPostao/la grunf » Sub lip 11, 2022 11:55 am

SasaKC83 napisao:
Mogao bih to ugraditi u svoje Aleph 60 monoblokove? Jednostavno na izlaz napajanja, nema nikakvih posebnih caka?

imam 180 000 uF CRCRCCCC i plusminus 35 V, a struja nafrljena na 3A...nešto više od 200 W disipacije po kanalu...

ima bi oko 60W ili više disipacije na regulatoru uz izlazni napon od +/-30V , možeš li to ohladiti kako u pojačalu ;)
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika