Okupljeno društvo je govorilo meni nepoznatim jezikom, hrvatskim, ali sa čudnim opisima i kombinacijama pridjeva primjenjenim na zvuk. Cijeli audio sistem je bio skup, od vrlo poznatih proizvođača, i nije loše zvučao. Slušali smo glazbu jedno pola sata, oni su potiho komentirali zvuk na "svom" jeziku, a onda se pojavio vlasnik novog mrežnog kabela sa kutijom od tikovine (pazi: tikovine!) iz koje je izvadio podeblji mrežni kabel sa bucmastom ženskom "euro" utičnicom za pojačalo i podebljim pozlaćenim šuko utikačem za struju duljine ~1,5 metara.
Zamijenio je postojeći kabel s kojim je napajano pojačalo (također je bio podeblji) sa ovim novim, a primjetio sam da je razvodna "letva" (sa ~6-7 šuko utičnica) imala slično debeo kabel koji je bio uključen u običnu šuko utičnicu u zidu sobe.
Nastavili smo sa slušanjem glazbe, ali svi su naglo bili oduševljeni i dosta živahno komentirali napredak u zvuku. Kako se nisam uključivao u njihove razgovore, ponosni vlasnik kabla me je pitao u jednom trenutku o mojim dojmovima. Iskreno sam mu rekao da mi se kompletan zvuk prilično sviđa, ali da zapravo nisam čuo nikakvu razliku prije i poslije zamjene kabla. Nastala je tišina kao da sam rekao najžešću psovku! U obranu mojeg "neznanja" i očite "gluhoće" nisu pomogli argumenti da je u sistemu napajanja pojačala duljine od nekoliko stotina metara (ako se uzme u obzir duljina niskonaponske mreže do trafo-stanice) zamijenjen samo komad od ~1,5 metara!
Nisam više pozivan u to društvo, a od prijatelja s kojim sam i došao tamo sam saznao da je taj komad mrežnog kabela plaćen ~3500 $ !
Uopće neću napominjati da je tamo okupljena ekipa bila sastavljena od samih samozvanih audio-gurua koji doslovno "čuju" sve što mi ostali smrtnici ne čujemo.