Leach amp v.2

Re: Leach amp v.2

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri lis 01, 2014 2:38 pm

S@ki, ako hoćeš ja ti ih kupim pa ti pošaljem te šarafe. Iako zvuči nelogično već sam spominjao da imam trgovinu koja nabavlja robu iz Kranjeca svakodnevno i ako nešto naručim sljedeći dan dođe.Cijena je ista kao u Kranjecu ne dižu cijenu makar naručio 2 komada m3 šarafa. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » Sri lis 01, 2014 2:42 pm

ma netreba, hvala.
U krajnoj soluciji žicam Deana al babica mi je ionako doma i šeta s cuckom okolo samo ju nikako usmjeriti u pravom smjeru :lol:
Obećano mi je za sutra :D
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Sri lis 01, 2014 3:22 pm

s@ki napisao:U prošlom pojačalu su se par šarafa "zapeklo" u mjeri da sam ih na pasmater jedva skinuo. Pričao sam i sa nekim stričekom u Kranjecu, djeluje kao vlasnik, pa mi je objasnio da je do materijala, da izbjegavam željezo na aluminij i da ako je ikako moguće koristim inox vijke u tu svrhu.
Probao sam sa jednim i mjesecima stoji bez problema pa vjerujem da je striko u pravu :)

Za skoro sve spojeve nastojim koristiti inox vijke i matice. Jedino kad nema, idu obicni celicni...

s@ki napisao:Ono gdje trenutno ima brige je sam trafo, odnosno preciznije njegova okolina.
Upalio napajanje, trafo bruji ko blesav.
Gruntam si, sigurno je bio tih, a znam da ga je i Davorin provjeravao. Zovnem striku Davorina, potvrdi da je provjerio trafo...niš, ajmo na rastavljanje.
Ukratko, trafo ima toliku indukciju da cijela kutijica vibrira 100Hz.
Kada ju pošteno zašarafim, stiša se, kada pritisnem rukom, stiša se.

Pokušati ću staviti nešto između trafa i stranica kutije no biti će zanimljivo obzirom da je prilično nedostupno.
Jedno od riješenja je zaliti sve smolom, no to ću ostaviti za kraj.
Poliester smola bi trebala biti dovoljna, no mogla bi se odvajati od stranica. Bolje riješenje je premazati stranice epoksijem i zatim zapuniti poliesterom.
U najmanju ruku mi je problem što kutija ima rupice, hlađenje trafa je otežano itd.

Još jedno riješenje vidim u bitumenskim trakama koje bih mogao zalijepiti po stranicama i time smanjiti vibracije. Ovo sam diplomirao na autima kada se slagala ozbiljnija "muzika" pa se na taj način spiječavala vibracija lima na vratima. Opet, treba paziti na temperature.

Ono što me više brine jest činjenica da su releji za selekciju ulaza pravo odmah ispod trafa.
Nekako si mislim da će trafo sigurno imati utjecaj na ulaz, čim tako drdna željeznu kutiju oko njega.
Tu pak planiram staviti dvostranu tiskanu pločicu preko cijele površine (a i malo više) ili čak dvije(imam uzorak tankih tiskanih) i povezati ju na uzemljenje.

živi bili pa vidjeli, sad prvo čekam dragu da se smiluje i od do Kranjeca da mogu ušarafiti tranzistore na hladnjak :)

Trafo sto cvrsce stisnuti, a na kuciste montirati sto vise elasticno. Debele gumene podloske.
Provjeri i da nemas malo DC-a u mrezi. Ako ima DC-a, toroidi znaju gadno brujati. Moze se rijesiti s par dioda i kondenzatora prije trafoa.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Edison » Sri lis 01, 2014 3:26 pm

Khadgar2007 napisao:S@ki, ako hoćeš ja ti ih kupim pa ti pošaljem te šarafe.

Posalji ih meni, a od mene ce ih pokupiti sonny i predati Schultzu kad ga vidi. Kad Schultz bude isao sluzbeno u Zg, svratit ce do Deana, i tamo ce s@kija cekati vijci... :lol:
Edison

PostPostao/la s@ki » Sri lis 01, 2014 3:31 pm

Nije toroid u pitanju.
Trafo sam po sebi ne bruji, savršeno je tih kad se kutijica makne.
Djeluje vrlo solidan po izradi, zaliven, tralala.
Zuji tek kad je metalna kutija oko njega. Što opet nebi smio biti problem jer je napravljena na identičan način kao i druge koje je Dean radio hrpi ljudi što sa foruma što okolo. ali eto... problemi su tu da se riješavaju.
Trafo je čvrsto stisnut, a i vibracije "kutijice" se smanjuju što je bolje stisnuta.
Probati ću i sa podloškama ispod pa da vidimo, iako mislim da će tek dodatnim ukrućivanjem stranica stvar biti riješena.
s@ki

PostPostao/la s@ki » Sri lis 01, 2014 3:32 pm

Edison napisao:
Khadgar2007 napisao:S@ki, ako hoćeš ja ti ih kupim pa ti pošaljem te šarafe.

Posalji ih meni, a od mene ce ih pokupiti sonny i predati Schultzu kad ga vidi. Kad Schultz bude isao sluzbeno u Zg, svratit ce do Deana, i tamo ce s@kija cekati vijci... :lol:

drugim riječima, stići će taman kad ću uloviti vremena da nešto radim po tome :D
s@ki

PostPostao/la pamook » Sri lis 01, 2014 4:29 pm

Vidim, mene ste valjda namjerno ignorirali ovaj put.... pamtim, vratim :snooty:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la yoke » Sri lis 01, 2014 5:43 pm

Saki....prije nego ga raskasapis...
pokusaj pojacali utakati u drugu uticnicu...
koliko god to glupo zvucalo...
meni ponekad pocne brujati ovisno sto je sve spojeno na istom vodu...kad pretakam u drugu uticnicu sve bude ok....
i ovisi sto je u tom trenu ukljuceno....
ali kod mene uvijek neka gluparija pa ovo sigurno nije nikakvo pravilo :lol: :mrgreen: :lol:
yoke

PostPostao/la davorin » Sri lis 01, 2014 6:51 pm

Trafo nema nikakvog zvuka, čak niti pri uključenju se ništa ne čuje, a čuju se samo limovi koji tvore oklop oko njega (koji je s@ki naknadno ubacio).
Taj je trafo radio u profesionalnom POWER MIXER-u firme RCF koji je imao izlaze od 2x300W (4 komada STKxyz) koji je imao 24 kanala od čega čak 20 mikrofonskih ulaza i sigurno se u radu nije ništa čulo iz trafa.
Nikakvog zvuka nema iz trafa niti pri opterećenju od 7A (koliko sam probao; pri tome je napon bio 2x35V, a puno RMS opterećenje ~490W!), pa svakako radni uvjeti pojačala nisu uzrok mehaničkog brujanja.
davorin

PostPostao/la deleted user » Sri lis 01, 2014 7:44 pm

:text-worthless:

Prethodni

Vrati se na: Tranzistorska tehnika