Malecko pojačalo TPA3116

Re: Malecko pojačalo TPA3116

PostPostao/la ivmilicevic » Sub lis 18, 2014 9:31 pm

Može li malo više detalja izradi kućišta? Nabavio sam isto pojačalo, i sada tražim neko prikladno kućište i za pojačalo i za napajanje(20v,4.5A, punjač od laptopa). Ovo izgleda odlično, samo mi treba malo podataka o konstrukciji
ivmilicevic

PostPostao/la Edison » Sub lis 18, 2014 10:09 pm

ivmilicevic napisao:Može li malo više detalja izradi kućišta? Nabavio sam isto pojačalo, i sada tražim neko prikladno kućište i za pojačalo i za napajanje(20v,4.5A, punjač od laptopa). Ovo izgleda odlično, samo mi treba malo podataka o konstrukciji

Ako mislis na moje "kuciste", to bas i nije kuciste, vise nekakav okvir ili radna shasija...

U Bauhausu sam nabavio eloksirane aluminijske L-profile 40x20x2mm i 60x25x2mm. Rucnom pilom za metal odrezao sam 2 komada profila L60x25x2 na duzinu od 106mm, a od profila L40x20x2 dva komada duzine 180mm. Malo se poturpijaju i posmirglaju rezovi i slozi se "kutija" od ta 4 profila. Kuciste se spoji s 4 vijka M3x10 s upustenom glavom, osiguravajucim podloskama i maticama M3. Probuse se rupe i otvori za cincheve, konektore za zvucnike , potenciometar, prekidac i sve sto ide na kuciste. Za nogice sam zalijepio samoljepive silikonske nozice (Bauhaus, Kaufland)... i to je to...

Kad vec imas takvo pojacalo i napajanje, daj ga probaj pokraj nekog radija. Da li stvara smetnje radijskom prijemu (sustanje, pucketanje)?
Moj pravi smetnje, pa mi je takvo pojacalo beskorisno, tj. stetno...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la ivmilicevic » Sub lis 18, 2014 10:16 pm

Sada sam probao uključeno pojačalo pored neke prastare Grundigove linije. Linija proizvodi zvuk kao da mobitel zvoni u blizini. Moje pojačalo nema nikakvu kutiju, možda je to uzrok. U ponedjeljak ću nabaviti te profile pa pokušati nešto sastaviti. Tvoje odlično izgleda, mislio sam staviti pleksiglas na gornju stranu, jedino mi smeta "rupa" između dva profila sa donje strane, no i to se sigurno da lako riješiti
ivmilicevic

PostPostao/la Edison » Sub lis 18, 2014 10:28 pm

Ocito i tvoje pojacalo pravi smetnje radijskom prijemu... :(

Mozda bi se rijesilo kad bi se potpuno oklopilo, trebalo bi probati... No onda pleksiglas ne pomaze. Istina, s donje strane je otvor jer profili nisu dovoljno siroki. Ako imas par komada lima, da se to zatvoriti i odozgo i odozdo. Plocicu pojacala odignes od kucista s tri odstojnika, ja sam koristio metalne iz Chipoteke M3 visine 10mm, muski/zenski...
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub lis 18, 2014 10:34 pm

Edisone, da ti pošaljem ono "pomagalo" koje sam napravio za otkrivanje EM smetnji ako dolaze od uređaja? 8-) Ili rastavi neki stari trafo i namotaj cirka 400-600 namotaja žice pa možeš provjeriti da li je do oklapanja ili nešto sasvim deseto.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la ivmilicevic » Sub lis 18, 2014 10:40 pm

Iskreno, fm radio ne koristim tako da mi to ne predstavlja nikakav problem. E sada ide zanimljivi dio: na ebayu sam nabavio "mp3 bluetooth decoding module". Osim usb-a i bluetootha, ima i fm radio koji radi bez ikakvih smetnji. Antena je improvizirana od obicne zice, samo zalemljena. Cijena modula je 9-10 dolara, nije skupo ako ti treba Fm radio
ivmilicevic

PostPostao/la Edison » Sub lis 18, 2014 10:48 pm

Khadgar2007 napisao:Edisone, da ti pošaljem ono "pomagalo" koje sam napravio za otkrivanje EM smetnji ako dolaze od uređaja? 8-) Ili rastavi neki stari trafo i namotaj cirka 400-600 namotaja žice pa možeš provjeriti da li je do oklapanja ili nešto sasvim deseto.

Necu rastavljati trafo i motati zicu. To sam radio prije 40 godina... dosta mi toga... :lol:
Nego ti ponesi taj "istjerivac duhova" u Sheraton, pa ako naletim, mogao bih ponijeti i ovo malo pojacalo da ga ti "skeniras" na licu mjesta... Tako nitko nikome ne bi trebao nista slati, ni vracati, a ni motati... :D

A ako naletim, vratio bih ti knjigu, a i zmajzu njegovu. Ako ne naletim, slat cu knjige postom nakon Sheratona...
Edison

PostPostao/la Edison » Sub lis 18, 2014 10:57 pm

ivmilicevic napisao:Iskreno, fm radio ne koristim tako da mi to ne predstavlja nikakav problem. E sada ide zanimljivi dio: na ebayu sam nabavio "mp3 bluetooth decoding module". Osim usb-a i bluetootha, ima i fm radio koji radi bez ikakvih smetnji. Antena je improvizirana od obicne zice, samo zalemljena. Cijena modula je 9-10 dolara, nije skupo ako ti treba Fm radio

Treba mi FM radio, svira mi skoro cijeli dan... Ali trebam nesto kvalitetnije od tih od 10 dolara. Imam vise tunera, komponenti, velicine pojacala, Pioneer, Dual, Marantz... Svi lijepo rade, ali im svima i lijepo smeta ovo pojacalce. Cudno da to nije nitko otkrio na velikom DIY forumu, a tema se vuce na 550 stranca...

Imam vise pojacala pa mi ovo malo nije bitno, no bilo bi lijepo i da ono radi bez problema...
Edison

PostPostao/la denis_vz » Ned lis 19, 2014 1:14 am

Donesem ja jednoga kompletno oklopljenoga u metalnom kućištu na sajam (ovo lijevo na RasPi kutiji na slici), pa možemo probati. Nemam tuner doma, ne slušam radio, pa ne mogu probati :(
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la zika » Ned lis 19, 2014 8:42 am

Edison napisao:
ivmilicevic napisao:Svi lijepo rade, ali im svima i lijepo smeta ovo pojacalce. Cudno da to nije nitko otkrio na velikom DIY forumu, a tema se vuce na 550 stranca...
To je (naveliko) poznata mana. O tome se piše od 2006. ako se ne varam...
Slučajan uzorak:
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... e+ref+9+02
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=40728.0
http://electronicdesign.com/analog/redu ... amplifiers
zika

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika