Aleph J

Re: Aleph J

PostPostao/la Edison » Pet sij 30, 2015 12:12 am

Dean napisao:@Edisone; crni Edisone, zar i ti misliš poći na tamnu stranu Hajenda? ( sad bi ti Tubeman nešto reko....)

Tubeman? Ne bi mi nista rekao... on to shvaca... :)

Nego, bas dobro da si se javio. Moglo bi mi uskoro zatrebati nesto tvog materijala i znanja... ;)
Naravno, prije toga imamo obracun kod OK korala... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la s@ki » Pet sij 30, 2015 1:49 am

Ma kasno je bilo,izludili me gilovi stvarno mali dijelovi pa baljezgam. Dublje a nize sam htio rec.
Planiram malo vise biasirat pa je nesto veci hladnjak pozeljan no istina,ovi su maaali overkill.
Zapravo i bolje jer ce vrlo vjerojatno stajati u nekakvoj polici a i zanimljivo je da su na kraju bili i nesto jeftiniji od duplo manjih hladnjaka :) neovisni o tome sto ja ne financiram projekt(valjda necete zamjeriti sto o njemu pisem) nikako mi ne pada na pamet dat kakvih 1600-1800kn za hladnjak sa sveha 3-4-5cm mesa
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Ned vel 15, 2015 9:36 pm

AJ-PS-0473.jpg

AJ-PS-0477.jpg

AJ-PS-0475.jpg

AJ-PS-0474.jpg

Sve pocinje od napajanja. Pa evo, slaze se i napajanje. Dva su jer ce pojacalo biti dual mono. Svaki kanal ima po 88.000uF kondenzatora, trebalo bi biti sasvim dovoljno. U sredini je DC-blocker i soft-start.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la SaWa » Ned vel 15, 2015 10:05 pm

neću ništa reći.... :lol:
SaWa

PostPostao/la sonny » Ned vel 15, 2015 10:44 pm

A gdje su ispravljačke diode ili greatz ako je na ulazu pločica simbol izmjenične struje, a na izlazu istosmjerne :? :mrgreen:
Nice work as usual :clap:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Edison » Pon vel 16, 2015 12:13 am

sonny napisao:A gdje su ispravljačke diode ili greatz ako je na ulazu pločica simbol izmjenične struje, a na izlazu istosmjerne :? :mrgreen:

Nemam vise takvih konektora, a ovi su s jednog bivseg privremenog napajanja, pa su i oznake ostale. Bit ce to izmjenjeno...
A grecevi su 35A/200V u limenim "kockama", 4 komada.
Edison

PostPostao/la Link » Pon vel 16, 2015 12:49 am

Pozdrav, vidio sam te el. kondove (iz napajanja 22000uF) u ponudi jednog dučana "u blizini FER-a", jel ih netko koristio do sad, te kako vam se "vide"?
Link

PostPostao/la Edison » Pon vel 16, 2015 9:43 am

Link napisao:Pozdrav, vidio sam te el. kondove (iz napajanja 22000uF) u ponudi jednog dučana "u blizini FER-a", jel ih netko koristio do sad, te kako vam se "vide"?

Vide mi se da su veliki... ;)

Kondenzatore sam nabavio preko TME iz Poljske. Sam-Wha su korejski kondenzatori. Po meni su to kondenzatori dobre kvalitete, koristio sam ih dosta u cjevnim napajanjima. Nikavih problema s njima nisam do sada imao.
Za ovaj projekt nisam uspio nabaviti neke druge. Naslo bi se, ali su dosta veliki, dosta skupi i zauzimaju dosta mjesta. Jedino mi je zao sto nisu za 105°C. Ovi na 85°C mogu izdrzati 2.000-3.000 sati, no radit ce u okolini na nekih 45°C pa ce potrajati puuuno duze. Plocice su servisabilne pa ce se lako promijeniti za neke bolje, ako slucajno nalete...
Edison

PostPostao/la sonny » Pon vel 16, 2015 1:57 pm

Edison napisao:
sonny napisao:A gdje su ispravljačke diode ili greatz ako je na ulazu pločica simbol izmjenične struje, a na izlazu istosmjerne :? :mrgreen:

Nemam vise takvih konektora, a ovi su s jednog bivseg privremenog napajanja, pa su i oznake ostale. Bit ce to izmjenjeno...
A grecevi su 35A/200V u limenim "kockama", 4 komada.

Ma šalim se ja malo :D
Šta ću ti ja kad nisi fotošopirao prije stavljanja na forum :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Edison » Pon vel 16, 2015 2:05 pm

sonny napisao:Ma šalim se ja malo :D
Šta ću ti ja kad nisi fotošopirao prije stavljanja na forum :mrgreen:

Bilo je ili snimiti dok je jos dnevnog svjetla, ili izribati stare oznake. Oznake mogu ribati i kad sunce zadje... ;)

Inace, te oznake mi ne trebaju dok radim, sve znam napamet... ali nakon par godina, dobro dodju... :)
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika