ZAboravio sam skroz na ovo... bolje ikad nego nikad.
Pojačalo je u sheraton došlo "sklepano" da se ipak nešto donese i vidi koncept pa stoga i razumijem brigu.
Problem je zapravo riješen kabelskom uvodnicom i podloškom preko koje je maticom stegnuto sve skupa na hrpu.
Untitled by
saki_zg, on Flickr
Untitled by
saki_zg, on Flickr
I onda se naravno kiselilo neko vrijeme kako to nažalost kod mene uvijek biva.
Nakon što su konačno i preostale 4 buksne zalemljene, te je zamjenjen testni pot tacosom(ili ono tortilja biješe?

) pojačalo je proradilo iz...hmm....65te

Kako je sama pločica koncipirana kontra "pravila struke" zapravo nema GND terminal napajanja već samo lemno mjesto za ulazni signal, odnosno izlaz za zvučnike.
Preko cijele pločice je napravljen ground plane i ova se koncepcija(bar meni) pokazala problematičnom.
Zanimljivo, obzirom da na netu nisam našao na tekst o nekim problemima..
Long story short, pojačalo je bujalo. Ne previše, al dovoljno da ga čujem sa uhom blizu zvučnika dok nema ulaznog signala.
Daleko iskusniji gos'n ilimzn je savjetovao da premjestim žice sa graetzova sa izlazne kleme (gnd) te ih razdvojene zalemim direktno na pin pripadajućih kondenzatora.
To se ispostavilo kao veći problem nego što izgleda zbog 3291321 šarafa koji sve skupa drži na okupu no sinula mi je ideja te sam iskoristio jednu rupu za montažu i tu zalemio žicu. Obzirom da su korištene za spajanje gornje i donje strane pločice i kakvih centimetar dalje od samog pina kondenzatora nije bilo problema.
Untitled by
saki_zg, on Flickr
Pojačalo je tada bilo tiho ko....hm....ko da ne radi jedan kanal.
Sav zbunjen krenuo sam pregledavati sve i svašta, naravno bez ikakvog alata jer sam sve odnio u firmu, pošteno neispavan dok na kraju nisam odlučio "idem sutra do deana, on mi je bliži nego teglit sve do firme".
Dođem tamo, spojim pojačalo, upalim .... i onda je slijedilo "pa mogao si reć odmah da bi se samo htio družiti, nebi palio lemilicu"
Uglavnom, samo nebo zna što sam radio prtljajuć u kasne sate po pojačalu no sve radi bez ikakvih problema.
Snage nimalo ne fali kako je i bilo za očekivati...Sa svega "par stupnjeva" otklonom Deanove velike kutije sviraju sasvim dovoljno glasno a pretpostavljam da će biti "zanimljivo" u prostoriji sa ampom na punoj snazi
sad je vreme za V2 dok me se davorin nije odrekao