GainWire mk2

Re: GainWire mk2

PostPostao/la micro » Pet ožu 06, 2015 8:43 am

pinco napisao:Prvo skupi hrabrosti za savit nogice na kondu, onda pozivaj na fizičke obraćune, to će bit prvi veliki korak za tebe, kreni odvaži se, vidićeš da mu neće bit ništa :lol:

Ja sam danas ocekivao malo ozbiljniji pristup, prvo trigonometrijski proracun kuta pod kojim treba da savijemo nozice.

Koliko je to odstupanje u duzini nozica koje je na slici, debljina nozica kondenzatora a onda jedan racun koliko je to povecanje induktiviteta.

A onda slijedi simulacija citavog pretpojacala.

A ovako ispade samo uticaj bure/juzine na nejebicu :mrgreen:
Zadnja izmjena: micro; Pet ožu 06, 2015 8:46 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
micro

PostPostao/la micro » Pet ožu 06, 2015 8:45 am

ziki napisao:Malo je ovo sve smiješno. Izgleda se jedino nije uvrijedio onaj kome je savjet (ipak dobronamjerni) upućen. Ilimzn je znao isti na malo teži način upozoriti na nešto no njega nitko nije zvao na fizički obračun. Dvostruka mjerila ili samo Ilimznove fizikalije? :D

Nije isto ako nekog upozoris "ostrije" i ako pocnes da vrijedjas pola foruma.
micro

PostPostao/la pinco » Pet ožu 06, 2015 9:08 am

micro napisao:A ovako ispade samo uticaj bure/juzine na nejebicu :mrgreen:

Nisi se maka sa rasprave iz osnovne škole, poziv na fizički obraćun, pms, nejebica :lol:
Nit se tučen, nit san pičkica pa se bojin savit noge na komponenti, a živin ka čovik već 20tak god, pa se i nesićan šta ti znaći nehebica :think: .
Nije mi jasno šta je tebe tolko zabolilo, valjda istina :lol:
Nemislin se pripucavat na forumu, dosadan si, ako san ja tebi, ignore ili sl.
pinco

PostPostao/la Schultz » Pet ožu 06, 2015 9:21 am

Nije jugo ljudi, bura je... Mir...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la micro » Pet ožu 06, 2015 10:04 am

pinco napisao:
micro napisao:A ovako ispade samo uticaj bure/juzine na nejebicu :mrgreen:

Nisi se maka sa rasprave iz osnovne škole, poziv na fizički obraćun, pms, nejebica :lol:
Nit se tučen, nit san pičkica pa se bojin savit noge na komponenti, a živin ka čovik već 20tak god, pa se i nesićan šta ti znaći nehebica :think: .
Nije mi jasno šta je tebe tolko zabolilo, valjda istina :lol:
Nemislin se pripucavat na forumu, dosadan si, ako san ja tebi, ignore ili sl.

Mogao si dosad da izracunas barem srednjoskolskom trigonometrijom koliko su nozice duze od optimalne :D .

Ja kod sastavljanja nisam previse vodio brigu oko savijanja nozica pa se sada bojim ukljuciti pretpojacalo da ne proosciluje :D . Sta mislis, ta 2mm po nozici kondenzatora, da li ce me kostati novih tranzistora? :D
micro

PostPostao/la fixxxer » Pet ožu 06, 2015 10:34 am

2 po 2 pa se nakupi... na ovaj broj tranzistora i kondenzatora sigurno preko pola metra nogica viška (ne svinjskih :lol: )
Činjenica je da je pločica izlemljena protiv svih pravila struke i prakse. Čak i da ne smeta u radu, nije dobra praksa...
fixxxer

PostPostao/la s@ki » Pet ožu 06, 2015 11:07 am

ste gotovi sa podbadanjem pa da nastavimo dalje s temom i ukažemo čovjeku na pogreške ili da zaključam temu ?
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Pet ožu 06, 2015 11:33 am

Ne treba zatvarati. Ne bi bilo fer prema autoru pretpojacala...a ima ih koji jos uvijek slazu to pretpojacalo.
Moze se tema malo "procistiti", a i ne mora... moze ostati i ovako...

Bilo bi lijepo da oni koji vide nedostatke, i sve sto se protivi dobroj praksi popunjavanja plocice, to nabroje i savjetuju kako napraviti bolje, a bez nepotrebnog "podbadanja"... jer kako yoke kaze, na forumu ima i onih koji nisu dovoljno "potkovani", ni praksom, ni teorijom, ali to ih ne bi trebalo sprjecavati da se bave samogradnjom.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la fixxxer » Pet ožu 06, 2015 11:47 am

Znaš i ti koji su nedostatci, u suprotnom i tvoja pločica bi bila izlemljena kao SaWa-ina
a ne bi ti tranzistori sedeli na 2-3x manjoj visini od pcb ;) :D
fixxxer

PostPostao/la ilimzn » Pet ožu 06, 2015 8:05 pm

Mojih 2 lipe:

Nije sramota nesto ne znati i radi toga praviti greske, ali je sramota kad se jednom ukaze na greske ponasati se kao da ce ispravak rezultirati padanjem nekakve krune s glave koje uopce nije ni bilo, umjesto ucenjem. Da malop stavim stvar u perspektivu:
Autor ovog projekta potrosio je stotine sati i stotine eura materijala za projekt koji koketira s maksimumom izvedivog u diskretnoj poluvodickoj tehnologiji, i odlucio rezultate podijeliti s clanovima foruma za cijenu kostanja stampane ploce ili, u slucaju da je izradite sami, za nista. Ako se netko vec primio tog projekta bilo bi fer da se bar iz postovanja autoru potrudi tehnicki izvesti ga na razini koji takav projekt zahtijeva. Osobno me nije briga hoce li netko lemiti elemente ovako ili onako ili ih polupat cekicem i spalit brenerom, jer ce dobiti rezultate koje zasluzuje. Tocka u kojoj takva praksa pocinje smetati je kad se pojave problemi, da bi se ispostavilo da se eto izvodjacu radova nije dalo potrositi 5 sekundi za savijanje izvoda, dok se autor potrudio sto tisuca sekundi da uopce omoguci i potencijalnom laiku da taj projekt izvede kako spada, i jos se od njega trazi da potrosi dodatno vrijeme ispravljajuci tudje greske nastale iz lijenosti, nerijetko uz optuzbe da projekt ne valja. To prilicno govori o spomenutom izvodjacu, a ujedno je i razlog zasto se autor s pravom moze zapitati baca li bisere pred svinje.
ilimzn

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika