GainWire mk2

Re: GainWire mk2

PostPostao/la dadod » Čet lip 25, 2015 6:16 pm

Borko_KA napisao:Zanimljivo, kod mene se koliko se secam desavalo obratno, drugi simulator ali Cordell-ovi modeli.

Ja koristim Cordell-ove modele, a drugi simulator nebi smio davati drugaciji rezultat.
dadod

PostPostao/la tom_hifi » Sri lis 07, 2015 6:52 pm

Vidio sam neki update oko Gainwire-a na DiyAudio forumu, pa bih molio i ovdje update. Dadod? :)
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Sri lis 07, 2015 10:27 pm

tom_hifi napisao:Vidio sam neki update oko Gainwire-a na DiyAudio forumu, pa bih molio i ovdje update. Dadod? :)

Ja sam mislio da ovdje nema zainteresiranih, nije bilo vise nikoga novog tko je kupio plocice a da je zavrsio pretpojacalo. Volio bih cuti kako je to islo i kakovo je zadovoljstvo ili nezadovoljsto sa zvukom.

Napravio sam neke male promjene, uglavnom povecao mirnu izlaznu struji i smanjio izlaznu impedanciju pa sada moze bolje pogoniti niskoomne slusalice kao n. pr. Grado 32 ohma.
To je zahtjevalo bolje hladilo za BD129/140 transistor i zato malu promjenu na PCBu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la tom_hifi » Čet lis 08, 2015 7:02 am

A kako se ponašaju linijski izlazi povećanjem mirnih struja?

Može li mali sažetak koje vrijednosti promijeniti?
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Čet lis 08, 2015 7:38 am

tom_hifi napisao:A kako se ponašaju linijski izlazi povećanjem mirnih struja?

Može li mali sažetak koje vrijednosti promijeniti?

Nema utjecaja na linijski izlaz, a vrlo malo na phono izlaz ako se koriste visoko ohmske slusalice (ja imam 300 ohm Sennheiser).
Zaokruz io sam promjenjene vrijednosti. R13, R30, R40 i R15, R31, R41 odredjuju mirnu struju, ovdje je oko 60 mA, a ostale promjene su za bolju stabilnost, specijalno C1 na linijskom izlazu koji smanjuje utjecaj capaciteta dugih linijskih kabela.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la tom_hifi » Čet lis 08, 2015 7:43 am

Ok,

hvala! Uskoro Gainwire ide u kutiju, pa mislim da ću isprobati navedene modifikacije.
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Čet lis 08, 2015 7:48 am

tom_hifi napisao:Ok,

hvala! Uskoro Gainwire ide u kutiju, pa mislim da ću isprobati navedene modifikacije.

Mislim da na prvoj verziji plocice bas i nema mjesta za bolji hladnjak, pazi da ne pretjeras s mirnom strujom, R30, R31 su glavni za to, probaj prvo s manjim vrijednostima 330R ili 470R.
dadod

PostPostao/la Edison » Čet lis 08, 2015 8:04 am

dadod napisao:Ja sam mislio da ovdje nema zainteresiranih, nije bilo vise nikoga novog tko je kupio plocice a da je zavrsio pretpojacalo. Volio bih cuti kako je to islo i kakovo je zadovoljstvo ili nezadovoljsto sa zvukom.

Napravio sam neke male promjene, uglavnom povecao mirnu izlaznu struji i smanjio izlaznu impedanciju pa sada moze bolje pogoniti niskoomne slusalice kao n. pr. Grado 32 ohma.

Naravno da ima zainteresiranih. Ja sam pretpojacalo zavrsio odavno. Svira bez problema. Na osciloskopu nisam nikad vidio tako dobar odziv. Sto udje, prakticno i izadje pojacano, i bez ikakvih izmjena. Impresivno. Pretpojacalo sam nosio i na Triode festival u Sisku. I tamo je sviralo jedno vrijeme, pogonilo je neka cjevna pojacala, pamookova ili Deanova, vise nisam siguran. Slusao sam to s ilimznom i malo smo komentirali konstrukciju pretpojacala. Ilimzn je imao samo rijeci pohvale za konstrukciju.

Medjutim, meni se zvuk ne svidja. Tesko je objasniti, u biti i nemam pravu zamjerku, ali mi nekako "ne pase". Mozda je do mene...
Schultz je sa svojim pri kraju, cekam da i njegov bude gotov pa cu moci usporediti. Prema mjerenjima i prema osciloskopu, pretpojacalo nema greske. Sad trebam utvrditi da li je to samo do mog primjerka, ili ce i Schulcov imati isti karakter.

Dadod, hvala na objavljenim unapredjenjima.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Čet lis 08, 2015 8:16 am

Vidiš, zanimljivo. Znam da se o ukusima ne raspravlja previše, ali meni Gainwire svira *ebeno dobro. Toliku lakoću u izvedbi i dinamiku još nisam čuo kod sebe doma na slušalicama. Volio bih još probati pokoji bolji cijevni headamp, no, zasad mi je ovo apsolutni favorit.

S tim da kad ga skutijam, probat ću ga i kao preamp s GM-70 monoblokovima.
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Čet lis 08, 2015 12:23 pm

Edison, Tom, niste rekli u kom modu svira bolje odnosno losije?

PS. greska na zadnjoj shemi, medjusobno zamjenjeni phono i line out.
dadod

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika