@Tom-hifi
Nisam niti shvatio da si modificirao SONY-ja

Niti da si napisao da je lošiji već sam komentirao usporedbu o "basu" koji je kod SONY-ja "lošiji".
Netko bi mogao shvatiti da je taj SONY onda ipak lošiji od ovog.
Ako je on prihvaćen kao referenca, onda bi trebao tako i zvučati. Bolje sigurno ne može, bar ne toliko da bi to moglo biti zamjetno, mada sam "bolje" i "lošije" već elaborirao

Malo diskusije uvijek dobro dođe jer može biti korisno ali do objave "pravih" grafova se neću više uključivati u temu jer ispada da samo nešto grintam

@Dorian
E, sad si ga i ti "uletio" ….
Što konkretno ti grafovi znače?
Možda bi bilo dobro da se ubuduće, kad se nešto dokumentira grafovima pojasni što oni znače, što je ulaz, što je izlaz i na koji način su nastali.
U cijeloj toj priči oko RIAA je prije svega važno jesmo li uspjeli regenerirati "krivulju" kako spada.
Za to trebamo minimalno DOBAR generator signala koji je sposoban proizvesti kvalitetan signal (bez značajnijeg vlastitog šuma i izobličenja) od cca 5mV i osciloskop. Na taj način možemo mukotrpno, frekvenciju po frekvenciju snimiti točke s osciloskopa na papir.
Bolji način je bode-ploter koji ima mogućnost programiranja krivulje oscilatora pa ćemo na kraju dobiti ovakvu ravnu (??) crtu ili tako nešto.
Jednostavnija varijanta je opet bode-ploter koji će varirati frekvencije a na izlazu ćemo dobiti RIAA krivulju (obrnutu) koja će pokazati radi li korekcija ono što treba.
Znam da sve to znaš ali mislim da ima puno ljudi koje to zanima a nisu se do sad s tim susretali.
U cijelu priču do sad nisu uključene faze, "dinamika", razina šuma i sl. što bi, koliko vidim, trebala biti karakteristika Tvoje sheme.
Treba voditi računa o tomu da RIAA karakteristika nije linearna funkcija već se treba "izravnati od 50 - 500 Hz na + 20 dB i onda linearno spustiti za dvadeset dB do 500 Hz ( 0 dB) , održati tako do 2 kHz i onda opet spustiti linearno - 20 dB do 20 kHz. Takvu krivulju je relativno teško postići kod snimanja, a još ju je teže postići kod regeneriranja.
KOd snimanja najvjerojatnije nisu u pitanju troškovi i kompleksnost sklopa pa se to uglavnom i postiže.
U 99% sklopova pretpojačala (a niti u ovom ne vidim da je bitno drukčije) se to ne događa toliko precizno pa je onda ta funkcija jako ublažena pa je na izlazu posve ravna crta u cijelom području diskutabilna.
Nije mi jasno što predstavlja crvena a što plava krivulja.
Drugo, MM i MC bi u pravilu i trebali imati posve istu krivulju jer MC pretpojačalo ne smije raditi ništa drugo nego povećati signal za desetak puta i privesti ga MM pojačalu, ili kako god da je drukčije izvedeno.
Dakle, predlažem da, kad ubuduće nešto dokumentiramo grafovima to detaljnije pojasnimo.
Daleko od toga da sam neki ekspert u svemu tomu ali u pravilu znam koješta izmeriti i interpretirati ali znam i to da ovdje postoji puno onih koji se tek upućuju u to i ne bi ih trebali samo "zadivljivati" već i ohrabriti i pojasniti.
Na kraju, nije to nikakva velika mudrost i ne treba ništa mistificirati.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......