Prvo mala ispravka, rucka je RB301, a ne RB300 kako sam prije napisao. To je bolje jer se montira kao i sve sadasnje Regine rucke s 3 vijka. Kod RB300, i starijih rucki bila je jedna velika matica koja je drzala odozdo vertikalni nosac (stup) rucke.
Montaza ne bi trebala predstavljati problem. Znam kako izgleda Lenco L78, ali nismo se nikad sreli uzivo... pa ne znam ni situaciju originalne rucke. Za Regu RB301 ide ovako: centar rupe u koju se montira rucka mora biti 222mm udaljen od centra tanjura (tocnije 221,7mm, ako netko to moze toliko precizno izbusiti). Promjer te rupe treba biti 24mm, sto je standardna dimezija svrdla. I potrebne su jos 3 rupe u koju idu vijci koji drze rucku. Oni su na kruznici promjera 40mm i cine istostranican trokut. Trenutno su vijci M3 s upustenom glavom i inbus kljucem od 2mm. Mogu ici svi M3 vijci s upustenom glavom, a duzina im je proizvoljna u ovisnosti ploce na koju se montiraju. Ako se montiraju u debljoj metalnoj ploci, moze se u nju odmah urezati navoj M3. Ako ide u neku drvenu ili plasticnu plocicu onda je pametnije koristiti duze vijeke i matice (najbolje sa zupcastim osiguracima protiv odvrtanja).
Evo i dobrog opisa za montazu Reginih rucki na nezavisne gramofone...
https://www.originlive.com/faq-items/rega-tonearm-mounting-dimensions-installation/Prema mom i ovom opisu, dobar majstor bi skoro mogao napraviti pripremu za montazu i bez da vidi rucku. Trenutno je rucka na inox postolju za montazu na gramofone tipa Technics SL-1200. To je kupljeno naknadno u Engleskoj i mislim da je kostalo oko 60 funti. Lako se skine i rucka ostane u stanju kakva je i kupljena. Kabel koji ide iz rucke je s oznakom "Rega" i duzine je 120cm. Na kraju su mu RCA konektori. Kabel se nigdje ne prekida niti nastavlja, sto je jako dobro za mali signal koji proizvodi zvucnica.
Znaci, montaza nije problematicna. Jedna rupa od 24mm i oko nje 3 male od 3mm ili 3,2mm (i to je standardno svrdlo). Jedini problem koji vidim bi moglo biti podesavanje visine, a ta zavisi od visine tanjura na Lencu, debljine mata (dodati i bar 2mm za debljinu ploce). Sve nove zvucnice su visine oko 18mm (osim Reginih koje su oko 14mm). To znaci da ce se na mjestu gdje je i originalno bila rucka morati montirati nekakva plocica, postolje, koje ce biti malo udubljeno ili malo izdignuto u odnosu na gornji lim gramofona.
Kako god okrenuo, buduci da radis modifikaciju na gramofonu, ova geometrija, mjerenje i busenje te ceka bilo koju ne-originalnu rucku da odlucis montirati...