Digitalni upravljač za muziku

Digitalni upravljač za muziku

PostPostao/la Zmajz » Pet ožu 14, 2014 11:32 am

Upomoć!
Nabavio sam laptop IBM Thinkpad x41 (staro ali OK), ima manu: nemam disk! Mogu složiti vanjski USB disk, kad ga kupim, ali bih volio imati njegov oriđiđi samo za OS i Foobar i da se brže podiže stroj (važno je da se brzo diže, to je poznato svima). To je mini disk, 2,5" baš za njega, tu ih nisam našao pa reko ako netko ima zviška i smeta mu, tu sam. Kapacitet nije važan, bitno je da radi, da se može staviti OS gore.
Usput, bilo kakvi prijedlozi vezani uz slaganje ove mašine kao digitalnog muzičkog upravljača su vrlo dobro došli.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

Re: Digitalni upravljač za muziku

PostPostao/la stressman » Pet ožu 14, 2014 2:32 pm

Nije 2,5", nego 1,8"... malo rijeđi disk :/
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la midruzin » Pet ožu 14, 2014 3:08 pm

Probaj original disk naći na "Njuškalu", ako neće imati neko od forumaša. Obavezno si nabavi vanjsku USB zvučnu karticu, jer zvučne u laptopima su prava katastrofa (neznam zašto proizvođaći toliko štede na tome). I najjeftinija vanjska je dosta bolja od integriranih u skupim laptopima. Ja imam tu kombinaciju: laptop, vanjski USB disk i jeftina vanjska USB zvučna i to vrlo dobro radi. Naravno ako imaš love, stavi si neku srednje klase 24 bit-a 96 KHz, odlično i kvalitetno će ti raditi, a rabljene se mogu dosta jeftino nabaviti. Vanjske USB kartice daju dosta jaki izlazni signal, tako da nema problema s manje osjetljivim pojačalima. Inače, laptop kao izvor i uređivač glazbe je jako praktična stvar, sve glazbene kolekcije se daju lijepo sistematizirati i srediti uz malo truda i to po svačijem ukusu.
midruzin

PostPostao/la audio kutak » Pet ožu 14, 2014 3:16 pm

We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Pet ožu 14, 2014 3:52 pm

Koristim Daphile.

http://www.daphile.com/" target="_blank" target="_blank

Za Daphile ne treba HDD, već je dovoljan USB stick. Baziran je na Linux-u što je dodatna prednost. Kao PC koristim mali Igel Thin Client i cijelim sustavom upravljam pomoću tableta (10.1" Quad Core). Podrazumijeva se i vanjski HDD s bazom glazbe. DAC koji koristim si već sigurno vidio u temi koju sam otvorio. Malo skuplje rješenje, no, vrlo vrlo praktično.
tom_hifi

PostPostao/la Zmajz » Pet ožu 14, 2014 6:04 pm

Hvala, ekipa, je 1,8", blesavog li formata. Ovo za 20tak doloresa se isplati. Inače sprava ide preko USB na DAC (trenutno Monica III), a AK dual je u izradi, asinhroni USB Xmos itd. Smišljam koji cjevni izlaz da složim za to. Monica je perfektna pa mi se nešto i ne žuri.
Daphile u razmatranju, ali mi je ovo sa picekom komfornije, moći će se i filmovi gledati (preko VGA na telku). A i nabavna cijena laptopa je bila povoljna, strašno povoljna....
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la audio kutak » Pet ožu 14, 2014 6:53 pm

neznam da li će ti grafička kartica u tom laptopu biti dobra za gledanje filmova?!?!

koja je u tvom laptopu, intel ili amd šerana?

tom_hifi napisao:Koristim Daphile.

tome, jel to besplatno rješenje ili se plaća? nisam nigdje vidio....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Pet ožu 14, 2014 10:08 pm

Daphile je besplatan. ;)
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » Pet ožu 14, 2014 10:54 pm

Zaboravio napomenuti da treba instalirati i ovako nešto na android uređaj ukoliko se želi kontrolirati računalo s Daphileom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orangebikelabs.orangesqueeze&hl=hr
tom_hifi

PostPostao/la beboni » Čet tra 03, 2014 4:07 pm

...imam i ja,ali t40-ku.kvalitetna mašina sa greskom u serijskoj proizvodnji.....na svim t40 i t41 su loše zalemljeni gpu čipovi,ali se da to riješiti malim zahvatom.

pitanje hdd-a se da riješiti adapterom pcmcia to CF card ili možeš bootati OS preko usb sticka.

problem ce ti biti cpu ventilator koji sa vremenom postane prilicno glasan,a malo teže se nalazi zamjena za njega.

divix-e mozeš na njemu gledati bez frke ,ali ne hd zapise.

......i ja ga isto gledam uposliti kao player da mi goni sabre dac koji mi je na meti,ali cu ga spojiti preko pcmcia usb 2.0
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

Sljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka