ripanje CD-a

Re: ripanje CD-a

PostPostao/la Schultz » Čet tra 09, 2015 9:21 am

Vrti...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la gilhooley » Čet tra 09, 2015 1:24 pm

iskreno - nemam pojma. Mislim da MP3 univerzalno vrti, ali AIFF je možda malo specifičan, ali nisam probao.

Konkretan slučaj sam vidio u Planet Audio gdje je baš taj Mac mini s USB bio vezan na Accuphase ili Luxman (e sad me ubij) koji je imao DAC karticu. Svidjelo mi se i krenuo sam u tom smjeru.

Samo se hoda po dućanu i na iPad-u mijenja glazba.

Za prste polizat.

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la yoke » Čet tra 09, 2015 1:28 pm

ako se ne varam aple ima neki svoj sistem kodiranja, pa se za reprodukciju na windovsima mora imati itunes ?
yoke

PostPostao/la gilhooley » Čet tra 09, 2015 1:37 pm

Eh sad si ga zakomplicirao.

:evil:

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Zmajz » Čet tra 09, 2015 2:06 pm

Foobar ima app za android telefone, povežeš se i pičiš mjuzu bez problema.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la yoke » Čet tra 09, 2015 2:49 pm

gilhooley napisao:Eh sad si ga zakomplicirao.

:evil:

Gil

ta stavio sam ? na kraj :mrgreen:
nemam iskustva s jabukama...jedino od njih sam ima mali ''shufle'' player i znam da mi je islo na zivce jer sam morao koristiti itunes za ...sve...
bez njih nisam mogao nista...
yoke

PostPostao/la ilimzn » Čet tra 09, 2015 4:24 pm

Ripanje pomocu EAC-a, u obicni WAV. Po potrebi kasnije konverzija, naravno u nesto lossless (nisam bas siguran spada li AIFF u to!). Danasnji hardovi su preko dovoljno veliki da se stotine i stotine CD-a mogu staviti nekomprimirani u kutijicu od parsto kuna.
Ripanje uz pomoc kojekakvih programa za kopiranje i przenje CD-a STROGO izbjegavati.
ilimzn

PostPostao/la drazenK » Pet tra 10, 2015 8:36 am

znači EAC -- WAV ili FLAC. neki poslije rade konverziju u ALAC za mac-a.
možda glupo pitanje, ima li CD player sa kojeg se ripa nekakve zahtjeve ili ograničenja? imaju li bolji playeri i bolje "sisteme" za izbjegavanje grešaka kod čitanja? ovdje mislim na to da mi se je desilo da neki player neće pročitati cd ili preskače, a drugi to uredno odradi. na kraju neznam uopće ima li takvih "zezancija" kod cdROM-ova.
drazenK

PostPostao/la yoke » Pet tra 10, 2015 9:49 am

davno prije je bila prica da moras imati kvalitetan cd/dvd rom (u moje vrijeme su bili plextor/teac/pioneer....danas ne znam sta je dobro)
onda prilikom ripanja u eac-u se namjesti da prodje nekoliko puta da provjeri dali je dobro ocitao podatke
znam da je PC-rom bez problema ocitavao i malo oderanije CDove (na istim bi kucni cd player skipao)

mislim cak da je softwerski predvidjeno da citac prodje nekoliko puta preko dijela koji se malo teze cita...

Dali ce neki stacionarni ''cd player'' dobro citati snimljene CDove ovisi o nacinu snimanja te mediju na kojeg je snimano (refleksija gornje plohe cd-a), odnosno o samoj elektronici unutar cdplayera.
npr. meni cd u autu je imao problema s ''obicnom'' traxdatom dok je ''crnu'' volio
kako crnih vise nema na trzistu tako sam se odlucio promjeniti multimediju

sta je najgore, mozda bi se i ja trebao ponovo upustiti u ripanje svojih CDova
ali to mi je lagana tlaka
jednostavnije mi skinuti taj isti CD za 5minuta nego potrositi 1sat ripajuci

s druge strane, vec sam se opekao nekoliko puta sa skinutim materijalom jer je kvaliteta kompresije bila losa...iako je bio FLAC, velikog bitrejta, velika velicina fajla...tralala...
Zadnja izmjena: yoke; Pet tra 10, 2015 9:57 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
yoke

PostPostao/la Edison » Pet tra 10, 2015 9:54 am

drazenK napisao:znači EAC -- WAV ili FLAC. neki poslije rade konverziju u ALAC za mac-a.
možda glupo pitanje, ima li CD player sa kojeg se ripa nekakve zahtjeve ili ograničenja? imaju li bolji playeri i bolje "sisteme" za izbjegavanje grešaka kod čitanja? ovdje mislim na to da mi se je desilo da neki player neće pročitati cd ili preskače, a drugi to uredno odradi. na kraju neznam uopće ima li takvih "zezancija" kod cdROM-ova.

Ripas preko CD ili DVD uredjaja u kompjuteru. Normalno da je vazno kakav je taj uredjaj, neki to rade bolje, neki losije. EAC cita CD nekoliko puta, sve dok nije siguran da nema greske. To spremis u wav fajl. Nakon toga to mozes opet prziti na CD-R, slusti direktno s kompjutera, prebaciti u FLAC ili sto te vec zanima. Wav sacuvas, to ti je nesto kao matrica s koje kasnije mozes dobiti odlicnu kopiju. CD-R przis u przilici s kompjutera, nizom brzinom. I tu je vazno koliko je kvalitetna przilica. Eto, jednostavno... :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka