koji DAC KIT kupiti

Re: koji DAC KIT kupiti

PostPostao/la davorin » Pet lip 06, 2014 11:20 am

Naravno da je bolji veći, jači i kvalitetnije napravljen trafo, a manje je bolje samo kad tuku! :mrgreen:
Upozorenje da je EI-trafo bolji od toroidnog se može povezati sa kalkuliranom maksimalnom indukcijom trafa i rasipnim kapacitetima, naročito između primara i sekundara i primara i same jezgre. Uobičajeni komercijalni toroidni transformatori imaju vrlo visoku maksimalnu indukciju (veću od 1,5T !), pa je nivo smetnji koje takav rasipni induktivitet širi primjereno visok. Zbog velike površine kojima primar (preko izolacija) djeluje na sekundar (visok kapacitet !) je transfer širokopojasnih smetnji iz mreže prema sekundarnim namotima velik (puno veći od EI transformatora jednake snage).
Ukoliko se pri naručivanju novog toroidnog trafa zahtjeva od proizvođača da maksimalna indukcija trafa ne bude veća od 1,2T (još bolje da je manja od 1T), da se između primara i sekundara stavi statički oklop, da se napravi poseban izvod koji ima kontakt sa samom jezgrom trafa (mora se napraviti prije postavljanja početne izolacije za primar!; takvu stvar vikleri ne vole jer moraju bakreni vodič točkasto zavariti za trafo lim jer se ne može dobro zalemiti!), da se sekundari koji imaju nizak napon (manji broj zavoja) namotaju prvi preko primara (obično bude obrnuto!) pa tek onda sekundari sa višim naponima, izvana dobro oklopi (željezo+bakar, ako već nema MU-metala! :mrgreen: ) i da se svaki namotaj predimenzionira za ~30-50% kalkulirane trajne struje, onda se dobije vrhunski trafo koji će sigurno zadovoljiti sve profesionalne zahtjeve i teško da bilo tko može "čuti" neku njegovu manu.
davorin

PostPostao/la pinco » Pet lip 06, 2014 11:36 am

yoke napisao:
pinco napisao:
Ovo je neozbiljno i definicija u rangu sa snake oil.....
Kolko veći ili manji trafo i zašto?
Koji je trafo isproba i kojih karakteristika?
Sve je relativno, trafo je ionako dobro izoliran, grec pa RC pa razne stabilizacije.....
Ja san radije uzeja 80VA, ako mu 30VA više na 7 sekundara shebe zvuk onda..... :mrgreen:

hmm...
jednako kao izjava da ti treba trafo od 80VA jer je to bolje od 50VA :think:

S obzirom da je Pedja to konstruirao, i vjerujem da je covjek odradio jako dobar posao
ne vidim zasto bi se ja sad zamarao s tim dali da uzmem trafo od 25VA, 80VA ili 575VA ?
(...sumnjam da DAC trosi 50watti...)
meni je potpuno jednako dali cu platiti trafo od 50 ili 80VA

u BOMu pise, sto se trazi, za to sam zatrazio ponudu i ona iznosi koliko iznosi...meni dovoljno :mrgreen:
plavusa moment :mrgreen:

mislim ako ce netko uzeti papir i sve to proracunati i dokazati mi da je bolji neki XY od ovog od 50VA onda super
u suprotnom se drzim plavusa momenta :mrgreen: do kraja :mrgreen:

Ka prvo, Peđa je prodava trafoe u kitu, nije ih prodava jeftino, manja snaga veća zarada....
Bifilarno se motanje odnosilo na primar, koji je rađen sa 2x110Vac da se može koristit u EU i US.
Ima je i grešaka na PCB, koje su se provlaćile kroz revizije, vjerovatno je bija uradija zalihe PCB-a, nadan se da je to sad ispravija, ima je i u masi greške... Tako da nije on baš bezgrešan, prodava je bez iti malo kompleksa tako.
Ja san reka da bi radije malo veću snagu nego baca pare na bifilarno motanje sekundara, kad će to ionako ili neće uradit ako mu se isplati više...
Kvaliteta trafoa nije baš uvik sjajna, nije da baš moš iskoristit svih 50VA, a razlika u cijeni je minimalna.
Taman posla da će ti sad neko tu dokazivat trošit vrime, aopet ćeš napravit ono šta si zamislija, 50VA će ti radit dobro, ja san uzeja 80VA i opet bi, doduše iman i malo pripravljenu pločicu, nije za svakoga :)
pinco

PostPostao/la pamook » Pet lip 06, 2014 12:15 pm

@Davorin - taj DAC je (kako je Tom vec rekao) "razvalio" Diy_Ch33ta, odn. Ivan, a po njegovim naputcima sam ja radio svoj (4396) sa malom modifikacijom u napajanju (jedna grana je vukla vise nego sto je regulator bio namjesten dati)...

DAC svirao odlicno, a buduci da si rekao da bi ga htio cuti (na TF-u), a nisi stigao - mogu ga upakirati i poslati na slusanje jer mi je trenutno dvoriste/kuca/vocnjak vise nego dovoljna preokupacija, a "slusanje" se svodi na radio, a i to je previse (nekad) :lol:

ako si za, pakiram, posaljem na mjesec dana evaluacije :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la SaWa » Pet lip 06, 2014 12:34 pm

pamook napisao:@Davorin - taj DAC je (kako je Tom vec rekao) "razvalio" Diy_Ch33ta, odn. Ivan, a po njegovim naputcima sam ja radio svoj (4396) sa malom modifikacijom u napajanju (jedna grana je vukla vise nego sto je regulator bio namjesten dati)...

DAC svirao odlicno, a buduci da si rekao da bi ga htio cuti (na TF-u), a nisi stigao - mogu ga upakirati i poslati na slusanje jer mi je trenutno dvoriste/kuca/vocnjak vise nego dovoljna preokupacija, a "slusanje" se svodi na radio, a i to je previse (nekad) :lol:

On ti to napravi i unaprijedi prije nego paket stigne.. :lol: :lol: :lol:
SaWa

PostPostao/la pamook » Pet lip 06, 2014 12:39 pm

SaWa napisao:
pamook napisao:@Davorin - taj DAC je (kako je Tom vec rekao) "razvalio" Diy_Ch33ta, odn. Ivan, a po njegovim naputcima sam ja radio svoj (4396) sa malom modifikacijom u napajanju (jedna grana je vukla vise nego sto je regulator bio namjesten dati)...

On ti to napravi i unaprijedi prije nego paket stigne.. :lol: :lol: :lol:

:lol: i to sa vlastorucno namotanim mreznim i interstage trafoima :lol: :doh:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 12:57 pm

pinco napisao:Ka prvo, Peđa je prodava trafoe u kitu, nije ih prodava jeftino, manja snaga veća zarada....
Bifilarno se motanje odnosilo na primar, koji je rađen sa 2x110Vac da se može koristit u EU i US.
Ima je i grešaka na PCB, koje su se provlaćile kroz revizije, vjerovatno je bija uradija zalihe PCB-a, nadan se da je to sad ispravija, ima je i u masi greške... Tako da nije on baš bezgrešan, prodava je bez iti malo kompleksa tako.
Ja san reka da bi radije malo veću snagu nego baca pare na bifilarno motanje sekundara, kad će to ionako ili neće uradit ako mu se isplati više...
Kvaliteta trafoa nije baš uvik sjajna, nije da baš moš iskoristit svih 50VA, a razlika u cijeni je minimalna.
Taman posla da će ti sad neko tu dokazivat trošit vrime, aopet ćeš napravit ono šta si zamislija, 50VA će ti radit dobro, ja san uzeja 80VA i opet bi, doduše iman i malo pripravljenu pločicu, nije za svakoga :)

hajde ipak, jer mrzim kad nesto ostane otvoreno :mrgreen:
to da je Pedja prodavao transformatore manje snage mislim da ne stoji...ali pedju ne poznam, ali se povodim da je to nebio radio pa isto tako ne ocekujem od nekoga drugog da to radi...
pogotovo kad je samogradnja u pitanju

ovo vezano za bifilarno motanje...to se kod Pedje nigdje ne spominje

greske se dogadjaju svima i nadam se da ukoliko ih je bilo da ce se ovom serijom ukloniti
ali u svakom slucaju cijenim svaciji rad, pogotovo ljudi koji su nesto podijelili sa svima nama i omogucili da nesto sklopim i da to radi :mrgreen:
pa makar imalo gresku :mrgreen:

dio teksta, koji se odnosi na to da mi netko nesto dokaze, bio je neozbiljan i u duhu cijelog posta...
ne' nisam ocekivao da mi bilo tko nesto dokaze :mrgreen:
jer cu ionako napraviti po svome :mrgreen:

s obzirom da doma imas AYA DAC moga bi na brzinu izmjeriti koliko stvarno trosi pa to podijeliti s nama :idea:
yoke

PostPostao/la pinco » Pet lip 06, 2014 1:43 pm

Taman posla, da se zahebajen sa mirenjima da bi ti uštedija 2kn :mrgreen:
Ko kaže da je prodava manje snage, on je prodava onolko kolko triba i još više, al mu ne stoji dezinformacija da je manji trafo bolji, na manjeme trafu je ima nešto veću zaradu. Meni se više sviđa da je mrvu deblja žica na sekundaru i da trafo radi ladno i daleko od zasićenja.
Piše to za bifilarno al ti to nevidiš ili nemaš taj tekst, a meni se sad neda to lipit na net jel je ionako nebitna informacija.
pinco

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 2:06 pm

pinco napisao:Taman posla, da se zahebajen sa mirenjima da bi ti uštedija 2kn :mrgreen:
Ko kaže da je prodava manje snage, on je prodava onolko kolko triba i još više, al mu ne stoji dezinformacija da je manji trafo bolji, na manjeme trafu je ima nešto veću zaradu. Meni se više sviđa da je mrvu deblja žica na sekundaru i da trafo radi ladno i daleko od zasićenja.
Piše to za bifilarno al ti to nevidiš ili nemaš taj tekst, a meni se sad neda to lipit na net jel je ionako nebitna informacija.

si poceo kao jango ?

tvoja slova
pinco napisao:Ka prvo, Peđa je prodava trafoe u kitu, nije ih prodava jeftino, manja snaga veća zarada

ja ovo jedino mogu iscitai kao da si htio napisati da je on stavio ''manji'' trafo a ne ''veci'' jer na manjem ima vecu zaradu ?

- nije prodavao manje snage, prodavao je kolike treba i vise ...ali na trafu manje snage ima vecu zaradu ? WTF ?
koga zaboli za zaradu ? ako je tehnicki dobro odradjeno ?
i sad mi savjetujes da vec dovoljan, cak i vise nego dovoljan transformator (tvoje rijeci) predimenzioniram za extra 60%
cemu ?

i malo krivo gledas, nije poanta usparati 2kn, vec odraditi to najbolje sto mogu...

ako treba mogu ja uzeti od 100VA
ali ponavljam , cemu ?

by the way, ako se ne varam, Pedja u tekstu nije napisao da treba uzeti manji trafo, vec da treba staviti dovoljan trafo. Ako se ne varam, zakljucak je da je bolji pravilno dimenzioniran trafo od predimenzioniranog.
yoke

PostPostao/la deleted user » Pet lip 06, 2014 2:17 pm

DAC je precijenjen... Vinil suta guzove!

PostPostao/la davorin » Pet lip 06, 2014 2:19 pm

LesFaul napisao:DAC je precijenjen... Vinil suta guzove!

Gramofonska ploča i CD imaju vrlo sličan kemijski sastav (na bazi vinila...)! :mrgreen:
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka