Danas sam prozujao po forumu i vidim da ste ekipa koja zna što radi. Pričate o nekim stvarima koja ja ne znam ni izgovoriti.
Kada sam to vidio, počeo sam debelo razmišljati da li sam ja na pravom mjestu, do duše, nije mi to prvi put u životu

Vidim da se jako puno koristite sa cijevima, što je super i mislim da je moj cilj isti taj.
Slušao sam kod jednog poznanika zvuk iz takvog pojačala i mislim da to digitalija ne može dobiti.
Što me se još dojmilo je to da kad je pojačavao zvuk, nikakve distorzije nisam čuo.
Onda je jako odvrnuo i od tada više ništa ne čujem (šala).
Osobno mi izgleda da kada bi sada išao raditi cijevno pojačalo to bi bilo kao da počinjem raditi sa treće stepenice, a prvu i drugu nisam savladao.
Imam vremena, nije ni frka u lovi, radi se o samom uživanju u proučavanju, učenju i stvaranju nečega.
Do prije nekih mjesec dana, kada nisam imao što raditi, sjeo sam ispred televizije i buljio u nju satima,
to kod mene može proći neko vrijeme, ali ne predugo. Bavim se i brodomaketarstvom, a evo sada i elektronikom, mojom starom ljubavi.
Kada dosade brodovi, kreče elektronika i obrnuto.
Po meni je najbolje učiti kada imaš neki cilj. E pa cilj mi je napraviti pojačalo sa ulazom za telku, to je bila izvorna ideja,
na televiziji imam radio, TV i na hardu gomilu muzike, tako da za sada ne vidim što bi mi drugo trebalo. Normalno to sve treba smjestiti u lijepo kućište (žena je supervisor).
Par slika što sam do sada napravio i nabavio.
Vu-metar, dva kanala, čekam ledice u boji sa eBay-a, uglavnom testiran i sviđa mi se kako radi

Transformator sa Njuškala, koštao je 10E, po veličini, mogao bi pola Dubrave pogoniti. Ima 17v 0 17v, što mi treba za napajanje.

Ispravljač napravljen po shemi vezanoj za pojačalo, ima Vss+ 0 Vss-. Testirano radi

Pojačalo, TDA 7265, 2x25W, nije bilo TDA7292 2x40W.

Testiranje : Imam manji trafo koji bi u nekoj teoriji trebao pokrenuti pojačalo, sve sam spojio i ništa ne radi, nema ni brujanja.
Odradio prvi obavezni set psovki, palim lemilicu, multimetar. Onda sam pomislio, što ako je samo do transformatora, možda nema dovoljan napon.
Spojim tatu transformatora i jednostavno uključim moj HI FI system!! Zaboravio sam da sam odvrnuo zvuk na jače. Kada sam opet dobio normalnu boju u licu, umirio dijete i otišao po ženu kod susjede, zaključio sam da pojačalo radi, ima dobar zvuk, bolji nego sam očekivao onako iskreno.

Hladnjak koji moram upasovati, nije problem.
To je za sada to, radim na nabavci dijelova za neko predpojačalo i tone kontrolu. Zezam se sa nekim radiom iz neke Sony linije, za sada bezuspješno.
s poštovanjem
Barba