Neko je upoznat sa time pa neka mi odgovori.
Istekao mi 2-godisnji ugovor sa T-comom za adsl, obavjestili su me 15-tak dana prije da ce mi ugovor isteci, nisam potpisivao nista niti ih zvao da produzim osim sto sam nastavio korisiti internet jos oko 8 mjeseci , cekao u medjuvremu mozda i vise od 6mj da t-com da dozvolu H1 da mi oni ukljuce svoj internet.
Pre neki dan dobijem obavjest iz poste , ne iz T-coma da moram vratiti opremu koju sam zaduzio od T-coma u roku od 10 dana ili ce mi naplatiti vrijednost opreme, tomsonov ruter i adapter pisalo u pismu, nazovem telefon za kontakt i pitam gdje treba odnijeti kaze mi glavna posta. Odnesem , tip mi kaze ( ne T-com nego HR posta) da nisam donio kablove , filter i telefonski kabl, ajde kuci i pokupi i to i donesem i to ,takodje da donesem i kutiju

ali kutiju ako nemam oprostice mi, ej cuj ovo da im 3 godine cuvam kutiju od uredjaja.
Kod razduzivanja tim trazi da potpisem neki papir i daje mi fotokopiju onog papira za zaduzivanje opreme koliko ja vidim, tu se posvadjam sa njime, kazem to moze i moja baba da fotokopira i da mi. Dobio sam odgovor to je to , uzmi ili ostavi.
Imao prije VIP-netov bezicni ruter koji je kostao oko 2500kuna onda i kad sam ga odnio kod njih da razduzim oni me u cudu gledaju sta ce im to , otplatio sam ga.
Ovaj ruter koji kosta frakciju toga novca T-com nije mogao amortizovati za 2 godine i 8 mjeseci koristenja ili je kvaka da mi naplate 500kn koliko to navodno vrijedi ako ne vratim opremu za 10 dana.
Da li je to njihova praksa da tako da kradu ili?
Inace tek sad vidim koliko je smece bio taj njihov ruter kad sam dobio ovaj od H1, jedno 5 puta manji , pretpostavljam i manja potrosnja i konektuje od paljenja uredjaja do uspostavljanja veze 15-20 sekundi onaj je trebao 3-5 minuta.