DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la s@ki » Uto ruj 10, 2013 9:01 pm

Micro Macro ... svaka ti dala (osim moje :D ) Ako se mogu kako odužiti samo viči..
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la micro » Sri ruj 11, 2013 8:24 am

Trebam savjet kako spojiti digitalnu i analognu GND, tocnije gdje ju spojiti. Radi se o AD7780 ,sve potrebno da bi napravio vagu je u njemu.
Kako se radi o relativno malim signalima reda nekoliko mV do nekoliko desetaka mV zavisno od senzora i tezine. Sve potrebno je unutra u cipu od pojacala, filtera do ADC koji ocitavam sa pic-om.

Mislim da radim 2-stranu pcb , odnosno da mi seedstudio napravi, smd sa jedne strane sa druge AGND i DGND, da li samo da spojim mase na jednom mjestu ispod samog cipa ili ?

Kako mislim da radim sve sa 5V koji ovaj cip dozvoljava onda mi trebaju dva stabilizatora napona jedan precizni kao na slici AD3303 5V , drugi za pic koji ne treba da bude nesto skup.

Analogna gnd i digitalna se razdvajaju poslije AD3303 odnosno filtera iza. Sam AD7780 takodje koristi i analognu GND i digitalnu GND.

Evo sheme.

Slika

Uploaded with ImageShack.us
micro

PostPostao/la tom_hifi » Sri ruj 11, 2013 8:28 am

tom_hifi

PostPostao/la pamook » Pet ruj 13, 2013 8:46 pm

... predivno miriši :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ruj 13, 2013 9:47 pm

kalofonij?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Pet ruj 13, 2013 9:56 pm

:handgestures-thumbup:

Litvanski, original :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ruj 13, 2013 11:49 pm

od "onog" litavca koji dila onu živu?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Sri ruj 18, 2013 8:45 am

Poceo intel E8400 da kaslje sa novim softverom, izgleda je vrijeme da se mijenja. Znaci ubuntu sa recimo otvorenim youtube pa jos neki pdf i oba procesora skacu i na 90% opterecenja, kad listam pdf, osjeca se da malo i zatrzava, kad otvorim umjesto youtuba recimo redtube, onda oba jezgra rade na 100% , brzina katastrofa. Reinstalirao poslije nekoliko godina ubuntu i skoro i nema promjena, proizvodjaci softvera (adobe) sa svojim flash i ostalim programima koji trebaju za internet ubijaju u pojam ovaj intel od 3GHz sa 2 procesorska jezgra, plus imam neku jeftinu maticnu sto je bila pogreska kod kupovine.

Gledam da ubrzam hardver , pogledam polovne 4 jezgrene procesore koji idu u ovu plocu , neisplativo. Intel sa kvalitetnom maticnom ,vrlo skupo, posebno maticna ploca, odnosno treba 2x platiti intelu ,prvo procesor a onda jos jednom skupi intelov cip na ploci.

Gledam kvalitetna asusova maticna za AMD oko 1000kn za procesor tipa FX, testovi na netu za ubuntu su obecavajuci ,navodno brzi od intela.

FX procesori od AMD, navodno su stravicni potrosaci struje sto me i ne brine, ali me brine da se zbog toga navodno jako griju.

Da li neko ima neki od ovih od 4GHz - 4,4GHz - 4,7GHz , i da li trebaju stvarno ventilator od opela ili golfa :D
micro

PostPostao/la tubeman » Sri ruj 18, 2013 9:41 am

Možda malko pretjeruješ :) :)
Stranice koje otvaraš (zaboravio si Facebook) imaju nezgodan običaj natjerati Browser da rezervira jako puno memorije i pri tome vrlo zahebano s njom barata, opet ovisno o browseru koji se koristi.
Brzina procesora nije uopće toliko značajna u cijeloj priči.

Tako npr. na mašini od 3,2 GHz s 1 GB RAM i IE8, kompletno učitavanje Facebook stranice traje cijelu minutu (u admin modu).

Kada se otvori TaskManager i prebaci na tab Resursi, vidi se da je požderana sva kako fizička tako i virtualna memorija.
To ne znači da je toliko toga "skinuto" s neta.
Kada takvu stranicu zatvoriš, VM se vraća u normalu

Na slabijem procesoru s 4 GB i Win XP (IE8) sve ide bez problema.
Na slabijem procesoru s 4 GB i Win / (IE9) sve radi trenutno i bez ikakvog naprezanja.
Daklem, rješenja treba tražiti negdje drugdje :)

To što su razlike među procesorima nekoliko (desetaka) postotaka, ništa ne znači i sigurno se vrijeme učitavanja učitavanja smanjiti s minute na 5 sekundi :)
Razlike su više manje od akademskog značaja.
Ali kako je u HI-FIju VAŽNO da šarafi koji drže pločicu budu mesingani a ne željezni, tako komjutorski šmekeri očekuju da će brzina procesora od 3,5 naprama 3,2 biti drastična (barem njima) :) :)

Imao sam (i još uvijek imam) notebook kupljen 2002. godine s 2.8 GHz procesorom.
Morao sam ga škartirati jer se više nije mogla nabaviti baterija, a i dosadio je :) :)
Kupnjom "modernog" notebooka s dvojezgrenim 3.2 procesorom, velikim diskom, 4 GB i 17.3" ekranom, dobio sam sporiju i nepouzdaniju mašinu i širi ekran ali centimetar niži nego onaj stari od 15".

Toliko o napretku procesora :) :) :)
Ja to doživljavam samo kao rad nogu jer je granica stvarne brzine davno dosegnuta i od tada se prodaje samo iluzija veće brzine.

To što su integrirane dvije ili četiri jezgre, ne znači da će procesor biti i dva ili četiri puta brži.
To znači samo to da kod zasićenja jednog, u funkciju ulazi drugi, treći itd.
Praktički, 95% vremena "radi" samo jedna jezgra.
Čak i to ništa ne znači jer u ovakvim situacijama niti to nije dosta i praktički je beskorisno.
Prava svrha višejezgrenih procesora (i više procesora) dolazi do izražaja kod serverskih računala gdje je i operativni sistem puno bolje tome prilagođen.
Toliko i o optimizaciji :) .)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Master of disaster » Sri ruj 18, 2013 10:08 am

micro napisao:Poceo intel E8400 da kaslje sa novim softverom, izgleda je vrijeme da se mijenja. Znaci ubuntu sa recimo otvorenim youtube pa jos neki pdf i oba procesora skacu i na 90% opterecenja, kad listam pdf, osjeca se da malo i zatrzava, kad otvorim umjesto youtuba recimo redtube, onda oba jezgra rade na 100% , brzina katastrofa. Reinstalirao poslije nekoliko godina ubuntu i skoro i nema promjena, proizvodjaci softvera (adobe) sa svojim flash i ostalim programima koji trebaju za internet ubijaju u pojam ovaj intel od 3GHz sa 2 procesorska jezgra, plus imam neku jeftinu maticnu sto je bila pogreska kod kupovine.

Gledam da ubrzam hardver , pogledam polovne 4 jezgrene procesore koji idu u ovu plocu , neisplativo. Intel sa kvalitetnom maticnom ,vrlo skupo, posebno maticna ploca, odnosno treba 2x platiti intelu ,prvo procesor a onda jos jednom skupi intelov cip na ploci.

Gledam kvalitetna asusova maticna za AMD oko 1000kn za procesor tipa FX, testovi na netu za ubuntu su obecavajuci ,navodno brzi od intela.

FX procesori od AMD, navodno su stravicni potrosaci struje sto me i ne brine, ali me brine da se zbog toga navodno jako griju.

Da li neko ima neki od ovih od 4GHz - 4,4GHz - 4,7GHz , i da li trebaju stvarno ventilator od opela ili golfa :D

Interesantno, i ja imam socijalnu matičnu, AMD athlon 5000+ (2 jezgre na 2.6 Ghz) i u istim uvjetima korištenja računalo radi najnormalnije. Sinoć sam imao otvoren u jednom tabu fejs, na drugom ovaj forum, na trećem you tube, na četvrom sam nešto googlao, bio mi je otvoren jedan manual u pdf-u, te upaljen rhytmbox music player sa brdom muzike u play listi. Kompjuter je radio normalno. Neznam zašto i tebi nebi radilo, možda da pokušaš sa computer janitor-om, ako si updatao ubuntu zna ostat modula od stare instalacije, i meni je kompjuter tada znao malo "štucati"...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica