micro napisao:Poceo intel E8400 da kaslje sa novim softverom, izgleda je vrijeme da se mijenja. Znaci ubuntu sa recimo otvorenim youtube pa jos neki pdf i oba procesora skacu i na 90% opterecenja, kad listam pdf, osjeca se da malo i zatrzava, kad otvorim umjesto youtuba recimo redtube, onda oba jezgra rade na 100% , brzina katastrofa. Reinstalirao poslije nekoliko godina ubuntu i skoro i nema promjena, proizvodjaci softvera (adobe) sa svojim flash i ostalim programima koji trebaju za internet ubijaju u pojam ovaj intel od 3GHz sa 2 procesorska jezgra, plus imam neku jeftinu maticnu sto je bila pogreska kod kupovine.
Gledam da ubrzam hardver , pogledam polovne 4 jezgrene procesore koji idu u ovu plocu , neisplativo. Intel sa kvalitetnom maticnom ,vrlo skupo, posebno maticna ploca, odnosno treba 2x platiti intelu ,prvo procesor a onda jos jednom skupi intelov cip na ploci.
Gledam kvalitetna asusova maticna za AMD oko 1000kn za procesor tipa FX, testovi na netu za ubuntu su obecavajuci ,navodno brzi od intela.
FX procesori od AMD, navodno su stravicni potrosaci struje sto me i ne brine, ali me brine da se zbog toga navodno jako griju.
Da li neko ima neki od ovih od 4GHz - 4,4GHz - 4,7GHz , i da li trebaju stvarno ventilator od opela ili golfa
Google [Bot] pregledava forum i 0 gostiju