DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la micro » Sri ruj 18, 2013 11:48 am

Stari ubuntu je izbrisan i sve sto je bilo na tom SSD. Ne mislim vracati na win jer sa na ubuntu presao zbog brzine i antivirusa.

Pratio sam prije i sad kako opterecuje procesore i ubuntu to radi da sve procesore koristi prakticno u istom opterecenju ne kao win xp, za ostale ne znam, znaci ako je 10% opterecenja oba rade sa 10% ili 90% ili 100% , oba procesorska jezgra rade pod istim opterecenjem, koliko sam ja pratio.
Recimo sve do tamo oko 70% opterecenja je vise manje ok ali kad predje 90-100% pocinje "seckanje" , cak neki programi se i zamrznu dok ne odradi to sto treba.

Gledajuci sistem administrator , vecinom lavovski dio (90%) treba youtube(adobe) , pdf mislim da firefox otvara isto adobeov citac.

Inace imam 4Gb RAM-a , nije do rama jer ga ubuntu rijetko upotrijebi vise od 500Mb, svap uopste ni ne koristi.
Pretpostavljam da je uzrok i jeftina maticna, prije imao jednu oko 200E i to je radilo jako dobro do zamjene.

Facebook ne koristim niti imam otvoren nalog na njemu.

Znaci otvoren firefox mozilla sa oko 30-tak aktivnih naslova, nekad pdf, ako moze ali zadnje vrijeme sve teze mplab x i kicad, ali mplab x koristi sun javu koja isto ima izgleda megalomanske zahtijeve.

Probao sam sada sa pdf, adobeov se vuce kad skrolam , jako trza , opterecuje sistem 100%, otvorio linuxov , radi bez napora ne primjecuje se nista ni kad zaskrolam nekoliko stranica u sekundi ali opterecenje procesora je isto 100%.

Moguce da je problem losa graficka , imam neku bez ventilatora , pasivna , takodje od najjeftinijih , kako ne igram igrice mislio sam da mi bolja ni ne treba, moguce da je ona usko grlo pa onda opterecenje pada na procesor?
micro

PostPostao/la audio kutak » Sri ruj 18, 2013 12:54 pm

micro, ja imam običnu "kantu" sa core2duo na 2.0 ghz, 2gb memorije i grafu nVidia 7300 sa 512 mb rama i sve mi radi normalno
bez ikakvih zastajkivanja.... moram napomenuti da imam i običan disk na 5400 okretaja i win xp....

vidim iz tvog posta da si mijenjao ploču.... iz mog iskustva ti mogu reći da ploča nema neke "velike" razlike u perfomansama
kao što bi dobio boljom grafikom.... pogledaj dali ti se jako grije hladnjak od grafike... također pogledaj dali se grije i koliko čipset na ploči, tu
zna biti dosta usporavanja...

spomenuo si ssd disk.... sa njim bi ti sve trebalo doslovce letjeti....??

probaj si staviti SLAX 7 ili Pupy distribuciju koja leti i na prastarim 1,6ghz procevima, možda i Linux MINT distribuciju....

ubuntu mi je spor naspram ovo dvoje... i izbjegavam ga.

i što je najvažnije, imam otvorenih najmanje 30 tabova u firefoxu!! sa svim i svačim....

za kraj: za današnje pojmove, koliko god bio jak procesor i imao rama, kanta će se vući ako nemaš i grafu od bar256mb rama (ne integriranu!)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sri ruj 18, 2013 1:09 pm

ako ces za probu, dobacim ti jednu ati R7750 pa vidi dal ti radi razliku... pdf-ovi su obicno stekali na win (uz scroll na browseru i ostalo) ako je driver od graficke bio problem(atican) ili ga uopce nije bilo :think:

za linux/unix ne znam, nemam iskustva s njima :)

/edit - graficka je PCIex
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Dean » Sri ruj 18, 2013 6:06 pm

Moja iskustva su pokazala da ;
kupiš kantu..
Instaliraš software..
Instaliraš drivere...
Kad sve radi onako kako treba..

NE DOZVOLIŠ NIKAKVE UPDTEOVE !!!

Makina će raditi savršeno godinama! :mrgreen:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Master of disaster » Sri ruj 18, 2013 6:23 pm

Hahahahaha, to na prozorima? Ja na ubuntovcu svaki put kad poundi stisnem install (znači sve) i...ne desi se ništa posebno, i dalje radi. :o
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Čet ruj 19, 2013 6:43 pm

Ajd konačno neka shema za ukrast......
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Čet ruj 19, 2013 7:25 pm

:lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la harkonen » Čet ruj 19, 2013 10:12 pm

Gdje? Gdje?
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet ruj 19, 2013 10:49 pm

Kod Harkonena. :ugeek:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Pet ruj 20, 2013 11:36 pm

nevezano sa audiom.... danas sam "rodio mlade" sa jednim korisnikom windowsa xp.....

njemu fale folderi COOKIES, HISTORY, TEMP koje je imao na win XP a ja mu govorim da tih foldera više nema na tom mjestu
te da se nalaze drugdje u win 7

te da postoje "kakti" šorkatice kao na XP ali koje to nisu niti se daju otvarati, imaju zabranu pristupa...

i ne možeš nikako to čovjeku objasniti da i hočeš... još tvrdi da ga ja činim ludim
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica