Stari ubuntu je izbrisan i sve sto je bilo na tom SSD. Ne mislim vracati na win jer sa na ubuntu presao zbog brzine i antivirusa.
Pratio sam prije i sad kako opterecuje procesore i ubuntu to radi da sve procesore koristi prakticno u istom opterecenju ne kao win xp, za ostale ne znam, znaci ako je 10% opterecenja oba rade sa 10% ili 90% ili 100% , oba procesorska jezgra rade pod istim opterecenjem, koliko sam ja pratio.
Recimo sve do tamo oko 70% opterecenja je vise manje ok ali kad predje 90-100% pocinje "seckanje" , cak neki programi se i zamrznu dok ne odradi to sto treba.
Gledajuci sistem administrator , vecinom lavovski dio (90%) treba youtube(adobe) , pdf mislim da firefox otvara isto adobeov citac.
Inace imam 4Gb RAM-a , nije do rama jer ga ubuntu rijetko upotrijebi vise od 500Mb, svap uopste ni ne koristi.
Pretpostavljam da je uzrok i jeftina maticna, prije imao jednu oko 200E i to je radilo jako dobro do zamjene.
Facebook ne koristim niti imam otvoren nalog na njemu.
Znaci otvoren firefox mozilla sa oko 30-tak aktivnih naslova, nekad pdf, ako moze ali zadnje vrijeme sve teze mplab x i kicad, ali mplab x koristi sun javu koja isto ima izgleda megalomanske zahtijeve.
Probao sam sada sa pdf, adobeov se vuce kad skrolam , jako trza , opterecuje sistem 100%, otvorio linuxov , radi bez napora ne primjecuje se nista ni kad zaskrolam nekoliko stranica u sekundi ali opterecenje procesora je isto 100%.
Moguce da je problem losa graficka , imam neku bez ventilatora , pasivna , takodje od najjeftinijih , kako ne igram igrice mislio sam da mi bolja ni ne treba, moguce da je ona usko grlo pa onda opterecenje pada na procesor?