DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub sij 25, 2014 1:29 am

Zato se ja nisam mrdnuo od kuće danas. Malo EAGLEa,malo politure i tako naizmjenice. usput promatram kako lijepo snijeg pada i pijuckam čaj. :)

p.s.
i da ja jesam jedan od onih koji imaju ljetne gume ali zato dok ne očiste ulice ne mrdam nikuda sa autom.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la stressman » Sub sij 25, 2014 1:31 am

ne znam tko se vozi 100 na sat, ja sam ka-zg danas bio, sa 90 na sat me nitko nije pretekao :D

zimske gume i to je to... ja pak ne mogu razumijeti ove kaj se voze 50 na sat po autoputu. ljetne gume, i suppose. u zagrebu druga prica, guzva gdjegod da se zapiknes :)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la s@ki » Sub sij 25, 2014 9:30 am

Schultz se plače što je išao ZG-RI 3h a meni je dulje trebalo od posla do doma. ZA upućene Baumax Sesvete-Knežija, ispod 20km, 3 i kusur sata vožnje.
Što je najgore, ralice su prošle, cesta ono... li-la ali nigdje nikakvog sudara i sl po čemu bi čovjek pretpostavio da je zbog tog zastoj.
Tek zadnjih kilometar sam uspio u drugu ubacit :doh: :doh:
reklo bi se..opet ih je iznenadilo :snooty:
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la tubeman » Sub sij 25, 2014 10:24 am

stressman napisao:ne znam tko se vozi 100 na sat, ja sam ka-zg danas bio, sa 90 na sat me nitko nije pretekao :D

zimske gume i to je to... ja pak ne mogu razumijeti ove kaj se voze 50 na sat po autoputu. ljetne gume, i suppose. u zagrebu druga prica, guzva gdjegod da se zapiknes :)

Ne bih se baš složio s tobom.
Snijeg (posebno prvi) na cesti je jako zahebana stvar.
Unatoč DOBRIM zimskim gumama, ABS, ESP, ESR i svim mogućim điđama sam se i te kako lelujao i par puta jedva zadržao na cesti, unatoč bijednih 60 km na sat, a slobodno mogu reči da imam jaako puno iskustva i koji milijun km u nogama (kotačima :) ) bez i jedne štete .
Nije to isto kao s dobro utabanim snijegom.
O takvoj "avanturi" sm pisao lani, otprilike u isto doba kada sam dosita bez problema i ikakvih strahova kroz Liku prošao sa 120 na sat.
Istina da je lampica koja označava aktivnost "elektroničkih protumjera" blinkala kao luda al sve se neprimjetno završavalo na tome.

Veliki vozački ego i povjerenje u 4WD i elektroniku je koštalo nekakvog ogromnog BMWa koji me prešišao s kakvih 90 na sat izležavanja na leđima u jarku :)
I da su se svi vozili tih 60 na sat od sv Roka do Luškog, stigli bi za 3 sata a ne za 5, 6 ili nikad.
Snijeg, bljuzga i led na cesti traže maksimalnu ozbiljnost i respekt, jer u trenutku i iz gluposti možeš si natovariti hrpu troškova, žderanja živaca, pa čak ostati bez auta ili nedaj bože života.
To nema nikakve vrijednosti, a ionako nećeš stići prije jer je bezbroj istih takvih budalaša već napravilo pi..riju ispred tebe i zakočilo promet.
Nikakav ego, pokazivanje ku...ne ne vrijedi toga.
Ali za volanom si jako puno ljudi umisle da su u najmanju ruku 007 i žele pokazati drugima kako su bolji od njih, a u stvari ispadnu budaletine.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la sonny » Sub sij 25, 2014 10:44 am

Zato ja vozim starom cestom :D
Istina, jučer me malo to koštalo jer je zbog bure bila zatvorena A6 do Delnice, pa su sav promet autobusa i kamiona preusmjerili na staru cestu (D3)...
No usprkos tome, NIGDJE nisam vidio POLICIJU NI OPHODARSKE SLUŽBE (!) da bar provjere imaju li ti koji su se zaputili starom cestom zimsku opremu...
Pa mi je tako put umjesto uobičajenih sat. trajao dva sata...
Sjećam se zima i uvjeta na cesti kroz Gorski kotar po zimi dok sam još bio klinac...
Razlika (pozitivna) je u tome da su vozači kamiona svjesniji da pored njih postoje i drugi na cesti, pa ako i prokližu, ne zatvore obje prometne trake...
Takvih kamiona koji su proklizali, klizali i slično je bilo koliko hoćeš...
Negdje oko Gornjeg jelenja je bio i sudar dva manja kamiona, , pa smo čekali 15ak minuta da se stvari malo raščiste...
One koji su bili sa strane nisam ni brojao...
Ovi manijaci s šminkerskim SUVovima su valjda bili na autocesti, oni ne putuju "običnim" cestama, pa je valjda to bila sreća u cijeloj priči...

Uglavnom, da skratim, snijeg (koliko god ga bilo na cesti) ne vidim kao problem...
Tu se s normalnim zimskim gumama voziš gdje hoćeš ( Sava Eskimo S3+ i to 205/55/16 ) i to konstantno 60, dok ponegdje možeš potegnuti i 80 kmh...
Problem je bljuzga...
U zadnjih dva-tri kilometra do kuće, cesta mi je upravo takva...
E tu je ESP/ABS radio deeeeeeeebelo prekovremeno i nimalo nije ugodno tako voziti...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la stressman » Sub sij 25, 2014 11:12 am

ne vozim 90 radi qrcenja, vec zato jer mi je to brzina koja mi je odgovarala uvjetima na cesti. kad zelim juriti, odem na sljeme ponoci ;)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la Schultz » Sub sij 25, 2014 11:43 am

Slažem se u potpunosti sa tubemanom....

U jednom trenutku, nas jedno 10 se je vozilo 60 - 70 bez problema. E onda su počeli autobusi preticati i krcati desnu traku sa bljuzgom tako da je ekipa od straha bježala desno u neočišćeni snijeg.
Pustimo sada neiskustvo, ovo, ono ali nije ugodno kada te 20 kg bljuzge kresne po šajbi...

Da se svi voze 60 - 70, problema nebi bilo. Probleme rade ovi koji voze 100 i oni koji voze 20. Nekoliko ovih koji su vozili 100 sam poslije prošao u jarku na ravnom dijelu autoceste.

Na mjestima dugih uzbrdica, bez obzira na nov auto i nove skupe zimske gume sa manje od 2000 kilometara, lampica od traction controla veselo je blinkala.
Kada sam isključio TC bilo je još interesantnije i nakon 200 metara sam nazad uključio TC.
Lijepo to radi i nakon dva ili više sati vožnje, ne izigrava mi je Juha Kankunen još sat vremena daljnjih...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tubeman » Sub sij 25, 2014 12:31 pm

Ha, svatko prema veličini (ega) koji, by the way, najčešće nije u korelaci prema veličini ... čovjeka ......

Tek dvije slike radi ilustracije onoga što sam napisao:
Otprilike "opip" stanja u Gorskom kotaru.
Čista bljuzga i elektronika uopće ne reagira kada cijeli auto uredno klizi na desno :)
Sada se ti tu vozi 90 kada nema šanse za kočenje ili bilo kakvo suvislo skretanje.
Samo inkriminirani busevi idu koliko-toliko bez teškoća bezobzirno zapljuskujući ostale s bljuzgom.
Ne znam koliko puta sam imao vjetrobransko staklo pod totalno neprozirnim slojem više desetaka kila bljuzge.
Ova slika je iz još "naivne" faze kada nije bilo puno auta na cesti.

Slika

A ovako otprilike izgleda kada samo jedan auto zglajza, vjerujem zbog bedastoće, a ostali ga pokušavaju na brzinu zaobići.
Na kraju, svi ostali ispaštaju, čak se i ne ljute na dotične budale, tek s željom da se izvuku iz noćne more.
Jedno pet kilometara kolone i jedan sat načekavanja. Takvih je bilo više, a ova je nza ZG zaobilaznici.
Vjerujem da Bandić nije zbog gužve stigao polizati asfalt :) :)

Slika

Razumijem mladenačku neobuzdanost (mada ona traje sve dulje, barem onoliko koliko se živi kod mame i tate :mrgreen: ), ali promet je vrlo izražen timski "sport", u kojem moraš doslovce poštivati pravila igre ako želiš u situacijama poput ovakve "preživjeti" i omogućiti to drugima.
Svi smo mi bili ili jesmo povremeno, više ili manje, željni adrenalina, ali moramo misliti na to da nismo sami na cesti.
Danas su mi svi ti konji i điđe samo pomoć za osiguranje svoje i tuđe sigurnosti.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la sonny » Sub sij 25, 2014 1:21 pm

tubeman napisao:Čista bljuzga i elektronika uopće ne reagira kada cijeli auto uredno klizi na desno :)
Sada se ti tu vozi 90 kada nema šanse za kočenje ili bilo kakvo suvislo skretanje.

Ovo bih posebno istaknuo !
Uza sve te elektroničke đinđe, ne osjećam se nimalo sigurnije na cesti...
ESP radi kako radi... U par situacija uspije "smiriti" auto... Međutim ništa bez intervencije vozača... I to puno prije nego ESP "proradi"...
TC... Pa dobro, pomaže pri kretanju, ali ništa što ne bih mogao i sam obaviti s obzirom da sam auto učio voziti po snijegu... Pomaže definitivno...
ABS... Najradije bih ga iskopčao... Zapravo je nevjerojatno da stisneš kočnicu i prepušten elektronici (preeedugo) čekaš trenutak kada ćeš stati... Užas...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tom_hifi » Sub sij 25, 2014 1:30 pm

Zato od kuće do posla imam Škoda Felicia (poznata kao Felacia :mrgreen: ) bez ikakve elektronike i uživam u vožnji snijegom. Puno lakše ju je voziti nego debelo opremljenog svim elektroničkim "pomagalima", Golf Plus.

Na oba auta skroz nove zimske gume.
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica