Grafika

Re: Grafika

PostPostao/la Klokan » Čet tra 04, 2013 12:37 am

Gore desno, najbolji po meni ;)
Klokan

PostPostao/la s@ki » Čet tra 04, 2013 7:46 am

eto...kazu ovaj je tehnički ispravan :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Schultz » Čet tra 04, 2013 7:56 am

Nije loše...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la pamook » Čet tra 04, 2013 8:33 am

I meni se cini OK... jedino mi je jos uvijek "bolji" gore desno na prosloj slici, u stvari zbog "boljeg" slova "D" mi je citljiviji nego ovaj...

sitnice :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Čet tra 04, 2013 9:00 am

Ovaj DIY uopce nije citljiv. Neupucenom ce izgledati kao neki kineski znak.

Logotip bi trebao biti trenutno citljiv, prepoznatljiv, jednostavan. Cim ga vidis moras znati o cemu se radi, a ne desifrirati ga. Tako je u teoriji. U praksi se nadje svega...

Sad ce netko reci: "Ovaj samo kritikuje, nek' predlozi bolje". Ali trenutno ne mogu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Čet tra 04, 2013 9:16 am

Meni je ovaj super upravo jer je "tehnički ispravan" :D , tko se je ikada zagledao u eq, instant će ga pročitati, tko nije, taj je iovako zalutao...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Čet tra 04, 2013 9:25 am

Edison napisao:Ovaj DIY uopce nije citljiv. Neupucenom ce izgledati kao neki kineski znak.

Logotip bi trebao biti trenutno citljiv, prepoznatljiv, jednostavan. Cim ga vidis moras znati o cemu se radi, a ne desifrirati ga. Tako je u teoriji. U praksi se nadje svega...

Sad ce netko reci: "Ovaj samo kritikuje, nek' predlozi bolje". Ali trenutno ne mogu.

Iskreno, i meni se uopće ne sviđa taj stil ... ne znam čemu se ne ide na nešto skroz jednostavno .... :)
tom_hifi

PostPostao/la tubeman » Čet tra 04, 2013 9:39 am

Ne vjerujem da mi je post koji sam malo prije napisao obrisan, najvjerojatnije je nestao u bespućima interneta :)
Pa da ponovim...

Slažem se s Edisonom.
Nisam to prvi htio napisati jer stalno nešto zanovijetam pa da se ne shvati krivo.

Znak je prekompliciran, usuđujem se reči kičast, i bojim se da ne odražava ono za što se "borimo".
Kao prvo, ono AUDIO HRVATSKA prejako udara u oči i prva asocijacija su HIFIsti.
Drugo, DIY koji bi trebao biti zajedno s kompromitiranim AUDIO HRVATSKA je totalno nerazumljiv i nečitak, a sve što je u Logu nerazumljivo NE VALJA !
Treće, ovaj atraktivni VU metar je razumljiv nama, međutim, oblikom i u konjunkciji s AUDIO HRVATSKA više vuče na soft nego hard(ware).

Sigurno će biti kako većina (ili gazda) odluči, i neću se ljutiti ako mi se predbaci zašto se prije nisam (konstruktivno) javio.
Međutim, imam nekakvu dizajnersku edukaciju u podlozi, i kada su sva osjetila počela "vrištati" osjetio sam potrebu da se javim.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Edison » Čet tra 04, 2013 9:56 am

Recimo, logotip na forumu slicna imena (bez crtice) je dobar. Trebalo bi izbaciti sivi preljev (verlauf) i bio bi jos bolji, i po standardima struke. Logotop se nikad ne radi "radi sebe" ili "radi nas". Mi znamo tko smo, sto smo, i cime se bavimo. Logotip se radi da to pokusamo prenijeti svima ostalima koji to ne znaju.

Pogledajte npr. logo velikog diyAudio foruma. Vrlo jednostavan, vrlo citak, a usput upecatljiv.

http://www.diyaudio.com/
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la s@ki » Čet tra 04, 2013 10:05 am

Stavio sam ga gore čisto da se vidi kako to nekako izgleda.
Biti će kako vi odlučite, no jedini prijedlozi "za" su bili za ovu varijantu pa se stoga i radilo na njoj.
Osobno mi se kao što rekoh više sviđa varijanta 3 s prve strane (ili nekakva slična izvedenica) koja bi se dijelom "utopila" u izgled foruma pa nebi bilo toliko očito, napadno, ili kako već.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Obavijesti