DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la midruzin » Čet svi 29, 2014 6:47 am

Prije više od 30 godina, kada sam se prestao aktivno baviti šahom, dao sam sam sebi riječ, da više nikad neću odigrati niti jednu partiju šaha. Izdržao sam do dan danas. Sad kad vidim ove prekrasne, neodoljive, muzikalne figurice - lampice, zgriješio bi bar jedanput, pa kud puklo da puklo. Nikad ne reci nikad!
midruzin

PostPostao/la yoke » Ned lip 01, 2014 11:11 am

Ekipa...
dali netko zna nesto vise vezano za najavljeno povecanje cijena telekomunikacijskih usluga te pravo na rakid ugovora bez placanja penala po HAKOMu...

Navodno da je Tcom vec poslao poruke da se moze raskuniti ugovor...uz vracanje aparata...

Koliko sam skuzio, mobitel se vraca samo ako se nije platio jednokratno...
u slucaju da se platio jednokratno ,po povoljnojoj tarifi, s obzirom na pretplatu, onda nema nikavih penala i zadrzava se i mobac...

kao prica ide, gubi se i broj, ali i broj se moze zadrzati ako se podnese zahtjev za prebacivanje u drugu mrezu...

- pa me zanima, dali se isto primjenjuje i za ostale operatere...ja sam na vipu
- ukoliko se zatrazi raskid ugovor radi povecanja cijene, u kojem trenutku trazim prebacivanje broja ? (Jer ga ne zelim izgubiti)

Koliko sam vidio,po forumima, za sad je jedino tcom objavio kakva su "pravila igre", ali mene zanima sta je s vipom ;)
yoke

PostPostao/la tubeman » Ned lip 01, 2014 12:29 pm

Nije mi jasno kako vam je uopće volja toliko se seljakati i mijenjati tarife za par kuna.
Dvije su ključne činjenice:
1. Koncesija je dignuta SVIM operaterima
2. SVI oni će ju prebaciti na leđa korisnika.

Budući se radi o prosječno desetak kuna, neće biti bitne razlike nego do sada.

Treća činjenica (gotovo obligatna pretpostavka :) ) je da će neki špekulirati još neko vrijeme kako bi navukli još nešto špekulanata od onih "poštenih" koji su to napravili odmah.
Budući je iznos koncesije nešto s čime se ne može puno manipulirati, praktički je 100% sigurno da će kad-tad (vrlo brzo) baš SVI operateri prebaciti taj namet korisnicima.

Zato stby još malo dok se to ne iskristalizira.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la audio kutak » Ned lip 01, 2014 12:36 pm

koliko sam ja shvatio, poanta cijele priče je u tome da se vlast zahebala i kako ispada , moći češ raskinuti ugovor
bez da vračaš mobitel ili plačaš penale.... pošto je ovo hrvatska, teško da će tako biti.... zato i je tcom brzo kakti
"izašao u susret" korisnicima... :mrgreen: moš mislit....

zahtjev za prebacivanjem predaš kod drugog operatera par do tjedan dana ranije... broj ne budeš izgubio ako tražiš
da te prebace na vip me, budi uporan, ide, bez obzira ako ti kažu da je neizvedivo... ja sam tako napravio prije
godinu dana i nisu mi dali pa sam se žalio korisničkoj službi.. poslije me zvala njihova neka voditeljica i rekla da može...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la yoke » Ned lip 01, 2014 1:08 pm

To da ce dignuti stoji ;)

Stos je sto sam ja na pretplati...
na pretplati sam zadnjih nekoliko godina jer mi je bilo povoljnije a mozda najvise iz razloga jer sam htio novu igracku ;)

Ako me sjecanje dobro sluzi, prije je pretplata bila isplativija od bonova...ovisno o potrosnji...
dok je danas obrnuto...

Znam da postoji mogucnost raskida ugovora ukoliko operater digne cijene usluge bez ikakvih penala...
prosle godine je ta prica bila s Bnetom...

sad sa svim mobilnim operaterima...

Meni bi usteda prilikom raskira ugovira i prebacivanja na bonove bila oko 100-150kn mjesecno...
pa mi se isplati raskinuti, prebaciti i stajati u redu 15minuta ;)

....recimo...pretplata neogranicini pozivi, cini mi se i neograniceni pozivi prema vani, 3gb prometa je oko 250kn (to je neka bahata tarifa s 50%popusta)(toliko me je izlazila i prethodna pretplata u tcoma, ali sam imao 1gb ali je u cijeni bio tv to go)
...na bonove bi dobio oko 1000minuta prema svima, 150poruka,2.5gb prometa za 100-120kn...(bonbon,tomato)

Cini mi se da se dosta tog promjenilo u zadnjih godina dana...da su bonovi postali isplativiji od pretplate
yoke

PostPostao/la audio kutak » Ned lip 01, 2014 3:14 pm

yoke napisao:Cini mi se da se dosta tog promjenilo u zadnjih godina dana...da su bonovi postali isplativiji od pretplate

to svakako !!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la gilhooley » Pon lip 02, 2014 7:27 pm

Obzirom da se ovdje drvi i priča o svemu svačemu, hajde da postavim jedno pitanjce. :roll:

Možda ovo nema neke veze s hajfajem, možda će mi vinilaši i puristi mahat i prijetit, ali ja ću ipak pitati...

Što se ovdje preporučuje od USB DAC uredjaja koje se može spojiti na USB nekog računala, recimo MAC?

Trebao bih nešto, a ni sam ne znam koji od ponudjenih na tržištu bi valjao.

Evo pa recite...

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la SaWa » Pon lip 02, 2014 7:39 pm

DIY ili gotov uređaj???
Ja imam ovo..
http://www.ab-system.hk/index.php?route ... duct_id=60" target="_blank" target="_blank

u kombinaciji sa ovim

http://www.ebay.com/itm/NEW-DAC-24BIT-1 ... 337f51ad16" target="_blank" target="_blank

i to svira sasvim ok,a relativno jeftino riješenje...e sad,koliko visoko pucaš ;)
SaWa

PostPostao/la pamook » Pon lip 02, 2014 7:43 pm

Ja sam imao ovaj

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente ... s-11475426" target="_blank

i svirao je vrlo lijepo, a i cjenovno u SH nije problematican...

imam i ovaj:

http://www.ebay.com/itm/AUNE-HIFIDIY-NE ... 20e54a6da4" target="_blank

kojem sam promijenio opamp iz necega u neki drugi (po preporuci s enterneta :roll: ), i ne svira lose, ali nije ni neka prevelika sreca... a nije ni USB (ima samo spdif)

ako hoces probat, posaljem ti na "slusanje" pa se igraj, meni stoji sa strane za potrebe isprobavanja van "glavnog" sustava :handgestures-thumbupleft:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la gilhooley » Pon lip 02, 2014 9:41 pm

Hvala na sugestijama...

Rado bih DIY jer imam materijala, barem da napravim kućište i napajanje.

Pločica može biti nečija ili gotova ili polugotova. Svejedno.

Trebam nešto da zvukovno bude dostojno neke bolje kvalitete zapisa na račnalu. Ono - ako je dobar zapis, da sad to je ukakam s lošim DAC-om jer sam htio uštedjeti....

Kužite?

G
Haba, haba, haba...
gilhooley

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica