Jos se malo radilo i slozen je sklop za kontrolu releja atteunatora. U biti to je Analogno/Digitalni konverter, polozaj potenciometra pretvara u digitalni signal koji okida kombinaciju releja.
AP17-0105.jpg
Donji red LED-ova nepotreban je i sluzi meni za kontrolu rada pretvaraca.
AP17-0107.jpg
Evo ga i s donje strane. Nije komplicirano. Yoke, sto se ceka?
AP17-0111.jpg
Za fotografiranje sam ubacio jos jedno podnozje chipa za kontrolu releja i konektor. Treba na onom velikom chipu isprogramirati i preklapanje ulaza. To ce srediti kolega smario.
Nakon toga bi plocica mogla upravljati s 4 ulaza i 64-stepenim atteunatorom. Nije lose za tako malu plocicu pa jos busenu, a ni dijelovi ne kostaju bogatstvo.
I napokon su izradjeni i ispitani svi moduli pretpojacala. Sve radi kakao treba, bar svaki modul sam za sebe.
AP17-0115.jpg
Na lijevoj strani je mrezni transformator s odvojenim sekundarima za svaki kanal. Ispod su napajanja za lijevi i desni kanal, a pri dnu je napajanje od 12 V koje sluzi za upravljanje pojacalom i relejima.
Desno su releji za preklapanje ulaza i lijevi i desni kanal pretpojacala. U sredini je relejni atteunator i ispod njega sklop za kontrolu rada pretpojacala (ulazi, atteunator). Jedino nedostaje daljinska kontrola potenciometra koji upravlja atteunatorom, ali to ce sa lako rijesiti kasnije. Za sad nije bitno.
AP17-0116.jpg
Sad ovo sve treba oziciti i pospajati, i vidjeti kako radi u praksi. Provjeriti i fino podesiti. Probna shasija je malo plica nego li je porebno pa nisam mogao sve sloziti kako sam zamislio, ali za probe i podesavanja bit ce dobro. Kad se sve provjeri treba ici u izradu pravog pretpojacala. Ako mi prijatelj bude imao volje, mozda mi napravi i plocice umjesto ovih mojih busenih, no to mi nije toliko bitno. Dobre su i ove busene.
Ako ovo nije DIY, onda ne znam sto je...

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.