...nakon par divnih situacija tipa cekam u redu u banci za uplatu na racun, racun je naravno u toj istoj banci, imam broj racuna kao i do sada, i kad dodjoh na red, pita teta jel imate IBAN... long story short, izadjoh sjEBAN... nema uplate bez da si IBAN... mogao sam fino na miru kod kuce sjedit tih pol sata, i bit zadovoljan...
situacija broj dva (2) - treba platit vrtic netbankingom PBZ-a.... kako su donedavno imali preglednu i brzu aplikaciju za netbanking, dakako je to trebalo cim prije dokinuti te uvesti sporu, nepreglednu ali zato šarenu ko office 2013 "novu" aplikaciju, koja za boljitak nas koji ju koristimo ima taj feature da vise ne mozes, recimo, u startu izabrati "vodeci" broj kartice (visa, maestro, ili vec) pa dodati (vec uhodano upamcen) ostatak broja (dakle "individualni" dio), nego sad fino treba sve manualno upisati... to pomaze sigurnosti i Todoricu, jer ce dio ljudi zasigurno krenuti do prvog kioska i placati racune tamo, bez da se moraju navikavati na novo sucelje, novo procelje, pa makar bilo pisano i samo jednojezicno
elem daklem - platit hocu vrtic. Nemere, nemam jeban. imam stari broj racuna, standardno "banka"-"broj racuna".... e yebigha.
nekim cudom nadjoh ovo:
http://www.iban-kalkulator.bafer.org/" target="_blank
i nakon sto sam prvo sumnjicavo gledao u stranicu važući da li je to netko fino smislio da mu se uplati na racun neka lova od nas razpeezdjenih korisnika starog kova pa se zayebemo o svom trosku, ili je to zbilja nesto korisno, provjerom dobivenog (izracunatog) ibana dobih identicnog korisnika kao i dok nisam koristio iban... dakle, valja.
pa eto, mozda nekom zatreba... meni svakako, jer pol racuna (odn. template-a) u netbankingu mi je u starom obliku. Jupi.