DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la micro » Uto tra 16, 2013 8:50 pm

Mora da imas infracrveni termometar sa ebay-a :) , moj kaze recimo da je onaj grafitni dio u GM70 zagrijan od 250-280C ,a recimo one manje idu oko 150C , pretpostavljam da je staklo malo hladnije.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto tra 16, 2013 9:10 pm

normalno da je sa ebaya, zapravo nije moj već sam ga posudio jer me zanimalo koliko na koliko se podnožja griju. Pofarbao sam dva podnožja sa bojom za auspuhe koja ide do 400°C a treba je zapeći na 150°C da se dokraja stvrdne pa me zanimalo koliku temperaturu razviju lampe. Onda sam reda radi malo mjerio temperaturu ove ispravljačice. Trebao bi baš izmjeriti i onu moju pješčanu rebrastu grijalicu koliko se grije. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » Uto tra 16, 2013 10:26 pm

Infracrveni termometri u praksi imaju problema s očitanjem ukoliko se radi o svijetlim/poliranim i sličnim površinama...
Iako se može podešavati "stupanj" refleksije, ponekad nije dovoljno...
Meni je na inox limovima na vanjskoj temperaturi od 35°C pokazivo nebuloze od -10°C :D
Ponekad i pri mjerenju temperature zavara imam problema ako je površina svjetla...
Nema do kontaktnog termometra s bimetalom ;)
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Dean » Uto tra 16, 2013 10:28 pm

sonny napisao:Nema do kontaktnog termometra s bimetalom ;)

Nema do crnog spreja :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto tra 16, 2013 10:42 pm

E bome i crni sprej laže,osim ako 5z4 nije farbana nekom ludom bojom jer ima crni balon pa me to još više zbunjuje kako ne očitava.

@Sonny,dobro kažeš ako bi uzimao neki termometar bio bi to na žicu i bimetal i onda si siguran di ga god gurneš da će izmjeriti pravu temperaturu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » Uto tra 16, 2013 11:48 pm

Osim što je nepraktičan zbog veličine sonde ;)
I metala sonde, što nije praktično za gurati negdje gdje postoji visoki napon :D

-----

Nego, i ja svašta uzimam na popravak :mrgreen:

Slika

Slika

Osim što su izgorili izlazni tranzistori i osim što je netko na krivo mjesto postavio diode na izlazu i osim što sam morao promijeniti pola ožičenja, sve drugo je išlo glatko :) Napajanje cca 95V, začudio se u koliko su dobrom stanju Iskra elektroliti u napajanju i izlazu ( 2200uF/100V )... Umjesto osigurača su naravno bili čavli :lol:

Najgore od svega što sam potrošio dva zadnja Motorola 2N3055... Deane, prodaš par komada, hvalio si se da ih imaš na lopate :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la davorin » Sri tra 17, 2013 12:01 am

Zar je moguće da se to isplati popravljati!?
Kad je bilo novo i ispravno nije se moglo za ništa koristiti!?
Ton gitare je očajan, ton basa je još gori (a nema niti dovoljno snage za bas-gitaru), klavijature "fuziraju", mikrofon mikrofonira, za ozvučenje glazbe ima premalo snage i premale elektrolite, za stalni rad su hladnjaci premali, itd, itg.?!
Koliko se uopće može naplatiti ta popravak takvog uređaja, kad se za 1000 kuna (naleti i za manje!) preko oglasnika kupi ispravno COMBO (sa zvučnikom i kutijom) bas pojačalo od 100W koje korektno svira!
davorin

PostPostao/la sonny » Sri tra 17, 2013 12:08 am

Eh Davorine...
Misliš da bi ja to popravljao da se ne radi o prijatelju koji ko' po običaju nema prebijene kune u džepu a dotično pojačalo koristi za igranke/pijanke jednom ili dvaput godišnje... Naravno na nekom 38cm razglasnom zvučniku zaguranog u kutiju izrađenu od bakinog ormara :D Pa nije nikakvo čudo da pojačalo nakon nekog vremena izgubi volju za životom jer se na dotičnom zvučniku raspao centrator i zavojnica grebe o magnet barem, koliko me sjećanje služi, 10 godina...
I šta onda reći.... Kumi, plače, moli i ja pristanem... Prvi i zadnji put naravno... Kad ga opet zapali izvadit' ću van trafo a ostalo u smeće :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Master of disaster » Sri tra 17, 2013 7:15 am

sonny napisao:Eh Davorine...
Misliš da bi ja to popravljao da se ne radi o prijatelju koji ko' po običaju nema prebijene kune u džepu a dotično pojačalo koristi za igranke/pijanke jednom ili dvaput godišnje... Naravno na nekom 38cm razglasnom zvučniku zaguranog u kutiju izrađenu od bakinog ormara :D Pa nije nikakvo čudo da pojačalo nakon nekog vremena izgubi volju za životom jer se na dotičnom zvučniku raspao centrator i zavojnica grebe o magnet barem, koliko me sjećanje služi, 10 godina...
I šta onda reći.... Kumi, plače, moli i ja pristanem... Prvi i zadnji put naravno... Kad ga opet zapali izvadit' ću van trafo a ostalo u smeće :D

Kh,kh, peavey kh,kh,kh..prokleti kašalj kh... :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Sri tra 17, 2013 7:23 am

sonny napisao:Najgore od svega što sam potrošio dva zadnja Motorola 2N3055... Deane, prodaš par komada, hvalio si se da ih imaš na lopate :mrgreen:

A šta ću s tobom? :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica