Ako se za te novce prodaje trafo čiju si specifikaciju dao (s pripadajućim jezgrama i načinom motanja) ja se odmah preporučujem za barem dva para (neću cincati za razliku nabave iz USA)

Iole pošteni trafo NE MOŽE se dobiti za manje od 400-500 Eura. Davorin je već napisao zašto.
Osim toga, zašto inzistirati na 572 cijevima i na donjoj graničnoj frekvenciji od 20 Hz?
572 nisu ništa posebno, ili bitno bolje od npr. GM70, a razliku reproduciranja između 20 i 30-35 Hz je nemoguće čuti ušima.
Osim toga, potrebno je imati i odgovarajuće zvučnike za to.
Nadalje, zvuk visokonaponskih trioda možda i ne leži svima (npr 211, 572, GM70, VT4B/C, 845 ...)
Meni baš i ne.
572 jest nešto modernija cijev (Svetlana), ali ipak je tek derivat odašiljačke 572b cijevi (nema kapicu i ovisno o verziji ima drugačija pojačanja 572/3, 572/10 i 570/30)
(rodoslovno stablo: 811 -> 812 -> 572b=(TH)160 -> 572)
S tim cijevima i inzistiranjem na 20 Hz možeš tek "zadiviti" kakvog nenačitanog highendera zrelog da mu se štogod uvali.
Ima puno jednostavnijih i jeftinijih načina s puno nižim naponima i prihvatljivijim troškovima doći do barem toliko kvalitetnih SE petnaestak vata.
Kvalitetne 572 (bez kapice

) cijevi je proizvodila Svetlana. Ne znam proizvodi li ih još.
Po zadnjim informacijama toga više nema ???
Ja sam svojedobno nabavio par originalnih Svetlaninih 572/10, a imam i par Cetronovih 572b ali nisam siguran hoću li ikada (stići) što s njima raditi.
One koje se proizvode u Kini nisu baš nešto.
Prisjetimo se samo raspomame za 6C33 od prije desetak godina.
Danas ih praktički (zašto?) nitko više ne spominje, a jesu li u međuvremenu konstruirane kakve bolje cijevi od njih. Ili možda od 300b. Ili od EL34. ili od EL86 ili od 2a3. Ili........ ????
Ja bih to blago govoreći nazvao pomodarstvom

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......