micro napisao:Khadgar2007 napisao:Ajmo strojari,varioci i ini brodograditelji. Jel ima netko kakvu ideju di bi mogao popaliti/kupiti/dobiti aluminijsku tablu debljine 15/20mm veličine 700x450mm(table veličine 1x1m me ne zanimaju),treba biti aluminij za obradu na cncu da se može rezati sa vodom/plazmom ili tako nečim.
Jel to za izradu dijelova za tvoj CNC, daj napravi od celika, jeftinije i bolje.
Ovako, nosači koji nose X os,vodilice i sl. će ići od inoxa,skoro duplo teži od aluminija a ostatak je aluminij radi težine. običan čelik bi možda počeo hvatati rđu nakon nekog vremena a da radim od 20mm inoxa došlo bi me skuplje od nego aluminij.
Tome, naravno da hoću sve džabe...Inače lik mi pričao kada sam bio tamo da nisu skupi, recimo tokarenje prihvata za 3 vretena mi rekao da je 100kn i tako ja računao ok, 1000kn maksimalno za glodanje pločevine... Govorim o nekoj razumnoj cijeni a ne da me dođe ko gotov stroj. Ovi u Sisku bi mi sve napravili za 800-1000kn ali nemaju aluminija,samo inox.

( Doduše ništa od ljetnih guma za "dvicu", ali hebaj ga...oderat ću .....Sonija ili Shultza)