Preko vikenda kriticki sam poslusao pretpojacalo s velikim izlaznim tranzistorima. I ranije sam primjetio odredjenu "sporost" u zvuku. Ta je i ostala, a ima jos nesto, zvuk je malo "ispeglan", nekako poravnat, nedostaje onih malih najsitnijih detalja, iskrica... Preko tunera kao izvora, to se ne primjeti, ali na poznatim CD-ima se uoci. Nije jako izrazeno, ali se osjeti prema nekim pretpojacalima koja to puno bolje odrade. Drugih zamjerki na zvuk nemam.
I onda sam odlucio skinuti velike FET-ove i staviti manje IRF510. Posto su fizicki manji, a disipacija topline je ista, potrebni su im manji hladnjaci. S ovim malim hladnjacima temperatura je jedva primjetna na dodir, 40 do 45 stupnjeva.
AP10-0312.jpg
AP10-0314.jpg
AP10-0315.jpg
Premjerio sam napone i sve je ostalo isto, razlike u naponima su ispod 0,5V. Pojacanje je, normalno, ostalo isto. Nisam imao puno vremena za mjerenja, ali vidim da se popravio odziv na visokim frekvencijama. Kako je prije kvadratni signal izgledao na 40kHz, sad tako izgleda debelo iznad 100kHz. Pustio sam pretpojacalo u rad. Radi bez problema, i cini mi se da je malo "brze", od prethodnika, ali nisam puno slusao... Nek' malo radi pa cu poslusati...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.