Prvo hvala svima na lijepim riječima i pohvalama, drago mi je da vam se sviđa - ali daleko sam ja još od Edisona, Tubemana ili Deana

Svejedno, dosta sam razmišljao o mogućem dizajnu, i mislim da sam relativno OK smislio

(Inače, čisto kao digresija, cijelu tu "okruglu" priču vrtim još od prošlog Žarulafesta u VŽ kad sam na stolu vidio nečiju okruglu aluminijsku kutiju za CD-ove... Zuzijeva? -mozak je odmah proradio...)
Dimenzije su 150mm promjer (15cm alu cijev, debljina stijenke 5mm), visina aluminijske "šnite" je 55mm, a onda još ide gore i dolje po 5mm drvenih poklopaca.
Za poklopce još nisam posve načistu kako uh učvrstiti. Donji dio će vjerojatno biti fiksiran (epoksidno ljepilo?) za tijelo, a gornji će se moći skidati. Vjerojatno će za RasPi server trebati tu i tamo intervenirati, mijenjati SD karticu itd., pa treba ostaviti mogućnost relativno jednostavnog otvaranja kutije.
Koliko god sam načelno protiv nagrđivanja gornje površine bilo čime (naljepše izgleda ovako okrugle, glatka, bez ikakvih rupa), mislim da ću ipak morati koristiti neke male imbus šarafe, normalno upuštene... S druge strane, ti imbusi odozgo se mogu koristiti kao reperi i dosjedi za modul koji eventualno ide gore, kada se slaže "stup" od više modula - tako da to onda ima i dodatnu funkciju.
Nisam još 100% siguran, ali mislim da ću napraviti tako - 3 upuštena imbus šarafa, kromirana, s gornje strane poklopca, a šarafit će se na nekakve drvene "stupiće" u koje ću ubušiti/umetnuti matice. ta 3 stupića će biti odmah i zakeljena za stijenku iznutra.... Tako nekako sam si to zamislio, vidjet ćemo kako će se to u praksi pokazati. Ovo je još uvijek prototip, možda će se koncepcija spajanja još malo mijenjati, ali to je tu negdje...
I još malo slikica

(Čekam RCA činčeve kromirane, ovi pozlaćeni mi tu ne spadaju, tu su tek zbog probe dimenzija....)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.