DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Master of disaster » Ned stu 30, 2014 11:19 pm

Već par godina mi se u jednoj ladici povlače pločice za Aleph M, prostor u ladici mi je potreban pa sam za pločice moro nači novo mjesto. Tada je uletio Kutkov oglas za kučište. Sada su pločice u kučištu na polici. Sada još ostatak komponenti pa se može nešto i složiti. :doh: Probao sam malo vidjeti kako pločice (tranzistori) stoje na hladnjacima i mislim da nije loše, pločice su tako napravljene da su tranzistori solidno razmaknuti, jedino što dođu u donji dio hladnjaka. Ali mislim da će biti ok.

20141128_191723.jpg

20141128_192253.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Ned stu 30, 2014 11:30 pm

Jedno pitanje, osposobljavam si (čitaj od djelova koje mogu nabaviti za malo ili ništa novaca :mrgreen: ) kompresor, pa sam tako došao do ovog trofaznog motora. Dali netko ima jedan ili nekoliko kondenzatora (koji nemoraju biti besplatni jel') čiji zajednički kapacitet bi bio oko 210 uF 300-400V pa da ga spojim na monofaznu struju? Hvala unaprijed!

20141130_200814.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Ned stu 30, 2014 11:31 pm

A što nedostaje trofaznoj? :mrgreen:
davorin

PostPostao/la Schultz » Ned stu 30, 2014 11:34 pm

Kavezni, asinhroni, trofazni...., jeli tako?

Koliko snage je to....?
Možda bi negdje našao kakav soft-starter....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Ned stu 30, 2014 11:35 pm

Kao što davorin reče, spoji jednu fazu i vozi....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Master of disaster » Ned stu 30, 2014 11:39 pm

Kavezni, trofazni, asinhroni... 4kW :lol: Mislim ga spojiti u Steinmetzov spoj.

EDIT: Tako da mi je kondenzator neophodan. A ako ga se samo spoji na jednu fazu onda neće moći sam startati.

EDIT2: @ Davorin; trofaznoj struji ništa ne fali, trofazna struja je super. Pravo pitanje glasi; - Što fali mojoj kući? - Dvije faze. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la Schultz » Ned stu 30, 2014 11:46 pm

Master of disaster napisao:EDIT: Tako da mi je kondenzator neophodan. A ako ga se samo spoji na jednu fazu onda neće moći sam startati.

Neće moći sam startati, to je istina, ali uz malo ubjeđivanja voziti će on ko veliki.... Samo mu malo treba pomoći.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Master of disaster » Ned stu 30, 2014 11:50 pm

Na kakvo ubjeđivanje misliš? On bi trebao pogoniti kompresor zraka. To znači da (lako kada je bačva prazna) da treba startati i kada je u u sistemu tlak od 5 atmosfera. Zato zavojnica jedne faze mora preko kondenzatora glumiti uzbudni namotaj.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pon pro 01, 2014 12:06 am

Kondenzator će pomoći za start, ali nedostatak viših međufaznih napona (ostaje samo linijski) će snagu motora svesti na jedva trećinu od nominalne!
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 01, 2014 6:48 am

Zar nije pravilo da trofazni motor spojen na monofaznu struju gubi cca 1/3 snage? Po vama gubi 2/3 snage? Kako onda proračunati kondenzator? Obično se računa 8uF za svakih 100w motora? Dali ja sada to moram račinati za 4kW, za 4kW - (1/3 x 4kW) ili za 4kW - (2/3 x 4kW) ? Znam da ovaj motor nije najsretnije riješenje, ali do monofaznog motora od cca 2kW mi je trenutno nemoguće doć.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica