Dean napisao:audio kutak napisao:Mislim da je dosta o tome ovdje, čovjeku smo nepotrebno zagadili temu....
Istina, jeste. A da shvatite koliko ste nepotrebnog vremena potrošili na (laprdanje), samo ću reći i da je Schultz zalemio GainWire !!
Edison napisao:dadod napisao:To izgleda stvarno dobro, predlazem jos jedal L profil po sredini i ucvrstiti plocicu kroz srednje rupe bit ce kruce.
I jos jedno poboljsanje, dobar step attenuator, vrijedi koliko i cijelo pretpojacalo.
Hvala. Za atteunator se slazem. Ovo je tek privremeno "skuceno", samo da proradi, da se usvira i da ga cujem...
Trenutno je potenciometar koji sam mogao naci lokalno, neki "Omeg" made in UK. Nije neki, izmedju 5-6 izabrao sam jedan koji je imao najuskladjenije kanale. Inace stavljam plavi Alps, ali trenutno ih nemam. Kad/ako budem radio kuciste, vjerojatno ce ici i relejno upravljanje i atteunator.
Dado, ako ces raditi mk.3 verziju, evo par prijedloga kako jos poboljsati plocicu.
- staviti neku indikaciju rada, LED na plocicu ili da se moze odvuci na prednju plocu.
- dodati par padova/rupa za masu na izlazima za pojacalo i slusalice
- oko padova za napajanje ostaviti malo vise mjesta i podesiti razmak da se mogu montirati spojnice na vijke, pa tko voli moze i tako spojiti trafo
- eventualno malo pomaci tranzistore da cetveroredi budu slozeni "po vojnicki". Ovo nije toliko bitno, ali ljepse izgleda.
Nisu veliki zahvati, a plocicu bi ucinilo jos boljom.
dadod napisao:Greska je sto ti padovi nisu oznaceni na plocici ali rupe postoje.
Ovdje se vide PADOVI za mase izlaza desni i lijevi, pa onda glavni PAD za star masu i LED indicator koji sam spojio zajedno s otportniko i umetnuao u termo buzir.
Inace ako spajas mreznu masu na sasiju nije dobro spajat glavnu masu s plocice direkto na sasiju, treba upotrijebiti tako zvani "loop breaker", pogledaj kod Elliota
slika 4. http://sound.westhost.com/earthing.htm" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Moj GainWire je jos uvijek u privremenoj sperploci i nema nikakovog bruma. S tvojih slika se ne vidi gdje si spojio mase za izlaz i slusalice.
dadod napisao:Sto se tice konektora s vijcima ja jednostavno nemam povjerenja da se s vremenom nece olabaviti i nigdje ih ne koristim, zalemljeno je zalemljeno.
Schultz napisao:A dobro, što sad, malo gore dole, lijevo desno... Nema veze. Kao da je to bitno...
Edison napisao:Ekvatori, paralele...
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost