Canton Pullman visoki kraj :-)

Canton Pullman visoki kraj :-)

PostPostao/la Master of disaster » Sub ožu 21, 2015 11:35 am

Za sada radim "radne" kutije koje će se modificirati dok se sve skupa ne ispegla, kutije će biti basreflex volumena 50 litara, basrefleks tunel će biti promjera 100mm i dužine 150mm, a razmišljam da ostavim mogućnost zamjene tog tunela sa tunelom dimenzija 70mm promjera 65mm dužine. Nisam išao puno filozofirati, date mjere je preporučio proizvođač za W 28.25 bas driver koji se nalazi u kompletu. srednjetonci su M 13.10 a visokotonci su T 25. Za sada ću originalne skretnice staviti izvan kutije kako bi se mogle lakše mjenjati i sl...
Nisam još na čistom ,jedino sa koje strane strane kutije da smjestim basrefleks otvor; prednje ili zadnje? Ili možda čak donje? Što mislite?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

Re: Canton Pullman visoki kraj :-)

PostPostao/la Zmajz » Sub ožu 21, 2015 1:09 pm

S bilo koje strane, ali ako je kutija velika (po obimu, u struku) onda nije poželjno samo tako staviti BR otvor odozada. A tu su i problemi sa smještajem u prostoru (blizina zida). Može odozdo ako su zvučnici na nekim stalcima, odozgo je isto dobro iako nije uobičajeno (neko će pomisliti da je to pepeljara). Ma, najbolje je sprijeda ako ima mjesta na prednjoj ploči.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la sonny » Ned ožu 22, 2015 3:10 pm

Naprijed :)
Watch on youtube.com

Kod mene je slot port naprijed i nekako sam misljenja da zvucnike "lakse" razmjestim da sviraju ok u prostoru nego prijasnje AE-e koji su imali basreflex sa straznje strane. Iako mi je prostor za k* pa imam problem ovako i onako :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Master of disaster » Ned ožu 22, 2015 4:00 pm

To sam i ja primjetio. Kutije će biti dimenzija (unutarnje mjere) širine 300, visine 450, dubine 400. Tako da će ić na stalke. Koje usput rečeno nemam :lol: Mislim probati sa basrefleksom naprijed i odozdola, a možda, ako mi se bude dalo i na stražnjoj strani.
Sada kopam po hrpi bivšeg namještaja, i nevjerojatno, sve ploče su 18mm :shock: to mi se još nije desilo. :lol:

EDIT: Spužva bob se stavlja smo kad je basrefleks sa prednje strane? I da, to će biti fini zvučnici sa bassreflex otvorom a ne tamo nekim divljačkim slotovima i sl...

:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la sonny » Ned ožu 22, 2015 5:03 pm

Pa vidiš kako lijepo tanca :mrgreen:
Pa ja imam slot port na Monacorima...
Istina, nije dovoljan da Bob tanca, ali....
To što imaju slot port ne znači da ne sviraju dobro :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Master of disaster » Ned ožu 22, 2015 5:09 pm

Pih, huligan. Ja ću kao i svi pravi audiofili stavit vodovodnu cijev. :lol: :lol:
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Ned ožu 22, 2015 5:10 pm

Master of disaster napisao:Pih, huligan. Ja ću kao i svi pravi audiofili stavit vodovodnu cijev. :lol: :lol:

Misliš kanalizacionu... :mrgreen:
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Ned ožu 22, 2015 5:36 pm

Pa i kroz nju teče voda plus...još......neka....sra.. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 25, 2015 9:39 pm

Ehm, pred neki dan sam se uhvatio malo tih kutija i ustanovio da bolja polovica nema nikakve zdjelice koje bi joj mogao poplašiti u svrhu izrade komora za srednjetonce. Kako je bila u gradu poslao sam ju da provjeri kod specijaliziranog hi end dobavljača materijala (čitaj; china shop) ali ni tamo nije bilo odgovarajučih.
Nije preostalo nego nešto napraviti od onog što se povlači pod nogama, a bilo je nekih ostataka lima, pa rekoh, ajde da i to probamo... :o

DSCN4002.JPG

DSCN4008.JPG

DSCN4012.JPG

:lol:

Uglavnom kutije sam sklepao i ovdje ih vidimo na tretmanu ženinim vrištanjem, koji kondicionira ljepilo na naročit način, pa kutija onda rezonira bolje. :mrgreen:

DSCN4096.JPG

Bass reflex sam ipak stavio sa prednje strane, što je sigurno, sigurno je. Prednja ploča je malo nagurana, ali mislim da bi trebalo biti ok.

DSCN4097.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Pon svi 25, 2015 9:58 pm

Nisam skuzio...
metalna solja ide za "komoru" srednjotonca ?
Oce to malo rezonirati ?
yoke

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici