Pojacalo se usvirava i mislim da se ta faza skoro blizi kraju. Lijepo svira. No bila je jedna sitnica koja me smetala. Jedan toroid je malo zujao. Nije puno, jedva se cuje, ali znam da zuji i to mi je smetalo. Ujutro kad upalim pojacalo, svugdje tisina, a trafo pocne zujat kao komarac, sve dok se ne oslobodi zastita za zvucnike i pocne glazba, onda se to ne primjecuje. Ali tamo je... znam... i smeta mi...
OK, narucio nove trafoe. Oni prvi su bili 2x18V - 225VA Talema (Ceski). Sad su stigli Indel (Poljski), 2x17V - 200VA. Montirao ih i ne zuje. Fino! Ali malo sam premjero napone i jedan daje 2x17V, a drugi 17V i 16,7V, majstoru bila kratka zica, ili se zabrojao za jedan namotaj. A i tih 2x17V mi je malo nisko za napajanje koje zelim. Odlucio sam srediti te toroide, cuo se s davorinom, Brankom iz Odeona (zica) i Khadgarom... znam da su oni oko toga vec radili pa da pokupim iskustvo...

Odmotao onu prozirnu traku s trafoa... Nije ju lako ni skinuti, a mislim se kako ce ju tek biti "lako" vratiti. Mjerenjem sam utvrdio da jedan zavoj nosi oko 0,3V. OK, namotat cu dodatnih sest zavoja po grani, a na onom namotaju koji je malo"kraci" dodat cu sedam. Spojio zice da ih nitko vise ne rastavi i navukao dva sloja termobuzira na spojno mjesto. Namotao i probno premjerio. Sve odlicno. Sad je trebalo vratiti onu prozirnu traku. Probao, malo motao, zilava traka, vec je koristena pa malo "imberlana", ne da se dobro ni zategnuti, a prozirna pa i ne vidim slazem li s idelanim preklopom... Omotao cetvrt toroida pa se traka opustila...

Nije to za normalne ljude... to rade strojevi... odmotao. Uzeo bijelu izolir traku (3M) i lijepo omotao trafo. Elektricki ce biti u redu, vizualno takodjer nije lose, a mehanicki je ta traka puno meksa od one folije... ali necu se kotrljati s toroidima okolo, jednom kad se montiraju ne idu nikamo. Jedino me brine da li ce ta izolir traka biti losija za hladjenje toroida od one originalne prozirne. A valjda nisam zeznuo? A i ako jesam, narucit cu i treci put, kod domacih motaca... Pojacalo je odlicno i nije steta uloziti jos malo ako bude trebalo.
Kad se vec radilo, pojacalo dobilo i prave profi nogice, velike gumene s metalnim umetkom za vijak. Sad jos junackije stoji na tim nogicama.
Posto se s friziranim trafoima radni napon malo podigao, bas kako mi je i trebalo, ponovo sam podesio bias, struju kroz ulazne jfetove i DC-offset. Sad je pojacalo na "grijanju" pa ide na fino podesavanje, ako sto bude trebalo, a sutra se vraca u sistem.