tom_hifi napisao:sonny napisao:Pokušavam rekonfigurirati Forda
Hoću uključiti neke funkcije al' me OBD reader/writer ne hebe 2 %
U biti neki program za konfiguraciju mi ne radi kako treba...
Ne želi očitati ELM OBD skener...
Dok mi neki drugi programi rade bez greške...
Očitao i pobrisao neke greške koje ni u Ford servisu nisu "počistili" nakon što ga je prijašnji vlasnik malo razbio...
A što pokušavaš? Ja sam mislio kupiti taj OBD reader, bluetooth verziju, ali sam nekako stavio to na stranu zasad. Koga sam god pitao, skuplje verzije tih readera iz Njemačke, i naravno, USB konekcija su preporučeni. Ne znam koji reader ti imaš?
Skuplja verzija iz Njemačku my ass...
Sve je to china clone koliko ja vidim...
Što si gledao ?
Ja imam ELM327 iz Kine... S kloniranim chipom (FDTI je "originalni" proizvođač)...
Koristim program za očitavanje parametara modula u autu, napisan isključivo za Focus mk2/2.5...
Zanimaju me neke funkcije modula koje nisu uključene, a želio bih da budu - konkretno voice control za bluetooth modul HUa (za mobitel)...
Iako je na mom autu malo toga isključeno, jer je ugrađeno u principu skoro sve (osim nekoliko stvari koje mi ovako i onako nisu interesantne trenutno)...
Uglavnom preko istoga readera se može pristupiti i ECUu motora, ali neka hvala...
Rusi su to pisali, nisu normalni definitivno...
Inače bluetooth je OK za čitanje/brisanje grešaka ali za iole ozbiljnije upisivanje novih parametara ili firmwarea, jako nepouzdan...
Priča je jako duga, mene je konkretno zanimala samo za moj auto, pa mi se uistinu ne da pisati nadugačko...
Uglavnom, modul je danas potpuno okazao poslušnost, pa ništa od cijele priče ovako i onako...
Nema veze, koštao je par dolara pa ga nije šteta...
Nitko ti ne može potvrditi (niti želi) što je u "black boxu", pa ćeš na kraju bez obzira na cijenu dobiti što ćeš dobiti...